Мамник -Тема №2

• 3 315
  • 93
  •   11
Отговори
# 30
  • Другата България
Аз я “захапах“ здраво тази книга, добре, че съм в болнични и имам време, че е доста страници, чета я, не я слушам, предпочитам си хартията по принцип. Та, като човек, който категорично не харесва и не гледа фентъзи и хорър /с някои изключения/, ако не го бях направила не знам как щях да се ориентирам кой кой е, на кого какъв е, защо, кога, как, коИ какви са и т.н. Силно се надявам да успеят в сериала да засегнат всички сюжетни нишки, че те не са една и две, а и с ефектите дано са се справили. Признавам си обаче, че си дадох почивка за днес в момента, в който стигнах до
и спойлер!!!
Скрит текст:
Бременноста на Божана от плътеник някак я приех, трудно, ама ...да.
Обаче, момента, в който си мислех, че няма какво повече да ме шокира се оказа, че той всъщност ѝ се пада вуйчо . И вече бях така .
Вероятно утре ще я дочета, и се надявам да е някаква грешка.

# 31
  • София
Диана, благодаря за новата тема. Чудна е. Simple Smile

Относно столетниците във Вракола.
Ама какво се чудите. Ракийка, кисело зеле, сланинка, сиренце и ето ви. Wink

# 32
  • София
Да беше се сетил /авторът/ да загатне за изкривяване на времето във Вракола… но ние може да си го изфантазираме 😂

# 33
  • Галифрей
Мери Ан

Скрит текст:
Ама какъв вуйчо? 😀😂🤣 ох чакай че ми стана ми смешно. Не е така, чети  по натам ще разбереш всичко, така де не искам да ти издавам.

# 34
  • Другата България
Мери Ан

Скрит текст:
Ама какъв вуйчо? 😀😂🤣 ох чакай че ми стана ми смешно. Не е така, чети  по натам ще разбереш всичко, така де не искам да ти издавам.

Скрит текст:
Наталия - сестрата на баща ѝ, е сестра и на Лазар.
Какъв да ѝ е? Вуйчо, чичо - все тая.
До тук съм, и се радвам, ако не е така, че е извратено. Blush
Предполагам, че НЕ ѝ е истински брат - бащата на Божана.
Ама още не съм стигнала до там.

# 35
  • София
Благодаря за новата тема!
И аз се дразнех на доста неща в книгата, тук се надявам да ги замажат успешно. За мен засега не важи това, че са "развалили" книгата, защото имаше доста нелепици, освен това с годините.

# 36
  • България
На мен ми е интересно дали щях да разбера нещо от сюжета на сериала, ако не бях чела книгата. Възникват доста въпроси у зрителите.

# 37
Е, то са минали само два епизода. Има мегдан историята да се развие. Пък и сюжета не е чак толкоз сложен. Ще се разбере какво е искал да каже автора. Wink

# 38
  • Бургас
Благодаря за новата тема! Нямам търпение за епизода довечера.

# 39
  • София
Диана, и аз благодаря за грижата и труда. Приятно гледане довечера на всички!
(А след новите 3 страници дискусии за време, възраст и т.н., подхвърлям сериозно на други не чели - като мен - не четете!, гледайте си филма!)

# 40
Въпрос със спойлер
Скрит текст:
нали Емил отиваше в къща с варница, където чуваше стъпки, май пак се появяваше мамника,  имаше и убийство, дето обвиниха мамника, пък не бе той. Това не беше ли в началото или предстои

# 41
Тротинетка,спойлер.
Скрит текст:
Има време до варницата и Емил,тепърва ще се разболява от ковид и ще го изолират в старата къща на Венци до варницата.И да мамника се появява там,но не заради Емил,а заради овчаря,не се сещам как се казваше но и той е участвал в разстрела през 44г.

# 42
За годините от книгата.
Скрит текст:
Венета,майката на Лазар е на 140,самият Лазар е роден преди 120 години,почива на 30+ години.Братята му са 20 години по млади от него,тези които жертва майка им в живия огън.Сестра му Наталия е на 94 години.Венци,Георги и Емил са без години,но първите двама са били възрастни през 44г.значи трябва да са на поне 90+,а видимо са към 70-75 годишни.Емил в книгите е външен човек,само помага в разплитането на ситуацията,за него не се споменават години,освен че през 44 не е бил роден.Някой да пропуснах?
Бащата на Божана "взима" самоличността на брата на Лазар за да не го репресират.Иначе в книгата се "самоубива" с пиене,тук явно са решили да го "самоубият скачайки от мост".
Е, предполагам, че старците няма как да ги състарят до 90 години. Пък и не знам на някой ще му се гледат ли стотници. Така че, може и да измислят някаква друга история, да не е точно това, което Васил Попов е описал като историческо време.

# 43
Няма как да сменят годините,това са исторически събития в България.По скоро няма да се акцентира на възрастта на възрастните в сериала и готово.Не ме дразнят недомислиците,приемам го за фантазия и че в книгата му могат да живеят повече от реалния живот.
Приятен епизод,аз ще си го превъртя като заспят децата.

# 44
  • Другата България
След като всичко останало е фантазия годините на героите са най-малкия проблем за мен.
Дори изобщо не са такъв.

Общи условия

Активация на акаунт