Мамник -Тема №2

• 5 852
  • 165
  •   20
Отговори
# 75
  • Галифрей
Аз съм го гледала на живо в театъра Кире Гьоревски. Страхотен артист и супер се справи с акцента за разлика от двете баби.

# 76
Единственото, което не ми харесва е това разминаване с версията за смъртта на бащата на Божана. Имаше сцена между майка ѝ и Дана, и се чудя дали не са решили да го забъркат с Мамника...
От това, което показаха досега в сериала, останах с впечатлението, че бащата на Божана е станал жертва на Мамника, а не се е самоубил. Не съм чела книгата, но от показаното така ми се струва. Очевидно е, че има нещо около смъртта му.

# 77
  • Другата България
Скрит текст:
Много ми хареса тази серия.
Кадърът на хижата в гората и тъмнината, която ги обгръща... Красиво, загадъчно и мистично беше!

Освен Митака, и Камен ми е любимец. Няма такъв образ просто. 😆
Гринго - в предния епизод не можах да го усетя, но в тази серия ми носи онова чувство от книгата.
Единственото, което не ми харесва е това разминаване с версията за смъртта на бащата на Божана. Имаше сцена между майка ѝ и Дана, и се чудя дали не са решили да го забъркат с Мамника...
Същото си мисля.
Не виждам защо иначе.
Другото, което ми минава през ум, е самоубийство.
Тоест, “самоубийство“.

# 78
Аз не съм чела книгата, но си чета спойлерите които пускате, та имам въпрос.
В единия епизод, когато убиха кучето, Божана също чу гласове, залъгването от мамника. Та се питам , аз ли не съм разбрала, но ако неща и се е самоубил, защо тя го чува и възможно ли е да взема и случайни жертви ?

# 79
  • Другата България
В книгата баща й умира от цироза.
Алкохолик.

# 80
В сериала все още не става ясно, че жертвите на Мамника изкупват нечии грехове. Това го казаха хората, които са чели книгата, но реално в сериала такова нещо до момента не е станало ясно.

# 81
Относно Дана, не знам защо, но още докато четях книгата си я визуализирах с образа и гласа на Цветана Манева.

# 82
Цветана Манева изигра подобна роля в "Скъпи наследници", беше чудесна. Имам предвид на нещо като гледачка, врачка и т.н., защото ми се стори, че образът на Дана е такъв.

# 83
Доста са посъкратили екшъна във филма, сцената в хижата е епична в книгата. Но е ясно, че нашата кинематография не може да пресъздаде такъв екшън. Ами залага на психологизъм - няма такъв монолог на Емил за сина си в книгата.
Вражалицата не ми се покрива въобще с образа в книгата, доста са я проопростили. Въобще нищо мистично и магично няма в тая женица.
Ясно е че фантасмагориите на актьора, трудно могат да се претворят, ама трябваше повече да се постараят. Камен и Митко да пресъздадени много добре. Музикалните предпочитания на Божана не са споменати, което е голям минус.

# 84
  • Бургас
Много тъжно ми става, всеки път когато чуя думите ,,Гладен съм,,...
Моля, в спойлер, някой да ми каже дали има нещо около тях?
Не съм чела книгата!

# 85
И аз също бих искала да разбера думите "гладен съм", ще се радвам да споделят челите романа.

# 86
Да имат обяснение думите ʼГладен съмʼ в книгата. Но пък няма да е интересно понататък.

# 87
  • София
Що се чудите на майката на Божана? - Ми, щерка й стара мома, не сака никой от селото… Ето, дошъл нек’ъв непознат, па дрипав бил, онакъв бил… Муж е! 😉
Жената иска внуци 😂.
Мислех си този, дето застреля мечката / уникален изстрел 😉/, диалектът му са го предобрили - минал покрай трънски направо на сръбски… Той пък бил сърбин 😂.
Хареса ми епизода.
Емил го загриза съвестта - много силна игра на Владо Пенев 😊
Да имат обяснение думите ʼГладен съмʼ в книгата. Но пък няма да е интересно понататък.
Може би Звярът е гладен - спекулирам 😉
Музикалните предпочитания на Божана не са споменати, което е голям минус.
Не слушаше ли метъл в първата серия?

# 88
"И аз също бих искала да разбера думите "гладен съм", ще се радвам да споделят челите романа."
Има защо да го казва!
Потърпете и ще видите!
Не вярвам, че във филма са го преиначили!

Последна редакция: чт, 22 яну 2026, 23:48 от MoSt new

# 89
Няма начин да е преиначено.
Имат голям смисъл думите.

Общи условия

Активация на акаунт