Мамник -Тема №2

• 28 204
  • 643
  •   47
Отговори
# 600
С нищо чужбинско не го сравнявам. Просто имайки предвид динамиката на книгата, недоумявам защо е това влачене, все едно ще има 50 серии. То още не са се завързали нещата, ние преполовихме сезона, кога ще се развържат... Прескачат се ключови моменти, които не изискват нищо специално като техника или финанси. Остави, че за мамник никой не е и загатнал още, камо ли да го видим.

# 601
Като нищо предпоследните епизоди ще са ретроспекция,както беше във Вина,страхотен фурор бяха.Тук също има какво да се разкаже и ще има гаранция.Чакам ги с интерес.

# 602
Като нищо предпоследните епизоди ще са ретроспекция,както беше във Вина,страхотен фурор бяха.Тук също има какво да се разкаже и ще има гаранция.Чакам ги с интерес.
И аз чакам такива епизоди. Искам  да видя повече от историята на Лазар .

# 603
  • България
Като е в минало време имат повече шанс да се справят.

# 604
Аз пък не дочитам книга и спирам да следя сериал, ако не ми допадат по някаква причина. Не разполагам с цялото си време, че да си губя и малкото останало такова с безинтересни филми и книги.
Определено да си прочел книгата наскоро или да я четеш в момента не е добър вариант за зрителя.
Аз съм я чела преди 1 година и подробностите  от сюжетната линия вече ми убягват, та затова не ми се набиват в очи евентуални несъответствия. И това ми помага да не се дразня и да не съм педантична, относно точността и последователността на ситуациите , които следват в сюжета.

# 605
  • В полите на Пирин планина
Всеки сам си преценява какво да прави и съответно има право на мнение.

# 606
Аз пък хвана ли книга я прочитам докрай. Хубава, лоша, няма значение, чета и толкоз. Преди много години една приятелка ми беше казала, че и при книгите важи, че "деня не си личи от заранта" и скучното начало може да премине в завладяваща същина и да завърши със страхотен край. Каза ми да не се отказвам още в самото начало и да дам шанс книгата да се разгърне. Така съм прочела доста ценни книги, които бих пропуснала заради не толкова интересното "интро".
Единствената книга, която зарязах в самото начало беше "Потъването на Япония" от японски автор. Е те това чудо не можах да се насиля да изчета, ако ще и бестселър да се окажеше. В последните години зарязах още някоя и друга книга, но то с тази информация отвсякъде, мозъците ни се претовариха и затормозиха и реших, че не си заслужава да се товаря излишно.
Предполагам, че подсъзнателно подхождам по същия начин и със сериали и филми, но там съм много по "фриволна" и все по често губя интерес от сюжет, който не ме грабва.

# 607
Аз не си спомням да съм зарязвала книга,сериали много рядко давам втори шанс.
Някой беше питал за разликите,повечето сте ги казали,аз да добавя че погребението беше само едно,а трябваше да са две и да има още един конфликт там,няма да издавам че може и по късно да го покажат.
Разлятото вино си беше чиста препратка към набучения кол,хич не ми хрумна кой ще пере покривката,изкарахте Божана пълна глезана и готованка 🤣.
Радвам се,че ни спестяват маските хептем нямаше да се разбира Камен,хич и не ми липсва тази отминала истерия.

# 608
Спирам и книга, и филм, и сериал и хич не ми пука. Обаче съм упорито магаре и мазохистка явно щом все още не съм се откзала от Мамник. Имам си схема, до 1/3 от обема, ако не ми хареса и зарязвам. На Мамник мина вече 1/3... следващата серия ще е ключова дали да продължа да гледам. Ако продължава да е такава нескопосана бозица, ще се откажа... и в темата хейта ще замлъкне и ще останат само светите хвалебствия. Амин! Grinning

# 609
Ааа, Ели, няма, няма, аз ще поддържам огъня. Joy Най добре стой и ти тука, че да си правим компания. Joy Wink То само с хвалби не става, трябва си и малко критично мислене. Wink Пп Това последното щеше да звучи по различно, ама викам да не обидя позитивномислещите, че са тънкообидни нещо и доста чувствителни. Sunglasses

# 610
Отвратителен хейт има към сериала , пропускам да чета във социалните мрежи какво се пише , но няма как да се избегне . На мен сериалът ми харесва , не се дава шанс на българските сериали и филми като цяло за съжаление , още повече че има и доста по безсмислени сериали и то на доста чужди продукции, но все пак по са за предпочитане и няма критики към тях . За пореден път се убеждавам че сме чуждопоклоници , плюем нашето , и почитаме чуждото .
Има критики за всеки сериал, не си ги прочела. Хейтът е заслужен. Към други сериали няма такъв. Аз няма да хваля нещо истински лошо само защото е българско.
Добре, но аз не разбирам защо, когато човек не харесва нещо, го гледа.
Моля да ни се отговори на този въпрос!
Каква е целта?
Да го гледаш и да го критикуваш ли?

Аз, когато не харесвам нещо, просто спирам да го следя — това е.
Но да го гледам и да се подигравам с човешки труд, без значение дали е български или не, просто не ми се струва редно.

Съзнавате, че тук е положен интелектуален труд, макар и съмнителен във Ваше лице, нали?
За да разваля настроението на харесващите го с критиката Joy

Спрете вече с опитите да налагате мнението и да казвате на хората какво да правят.

# 611
И аз разчитам на такива епизоди, каквито имаше във "Вина". Бяха страхотно направени! В случая с "Мамник" тези ретроспекции ще дадат много отговори на зрителя за тези семейни връзки и изкупване на вина, за които тук писахте тези от вас, които са чели книгата.

# 612
Джаста, този сериал е един от случаите, в които темата в бг мама е по-интересна от сериала. Дет се вика аз заради темата ще продължа да гледам, че да се посмеем от сърце.

Иначе сериозно, и аз чакам ретроспективните епизоди. Във Вина бяха страхотни, чак ме доядя защо не направиха един отделен сериал за оново време. Нали се чете форума, ето давам идея на Виктор Божинов Grinning Та така, за тези ретроспекции имам големи очаквания и се надявам да са в отделна серия/и, а не вмъкнати измежду латето и пържените филии.

# 613
  • у дома
И аз, от челите книгата много отдавна и съответно не помня подробности,а само общи неща и сериала не ме дразни-не е нещо уау,но става за гледане...Например изобщо не помня думите Гладен съм защо са толкова важни...

# 614
Тука идват хора на продукцията да ни обясняват, че ако сме чели книгата нямаме право на мнение. Или да не изразяваме мнение, ако то е отрицателно. Критиката може да е градивна и да си отворят очите, че ако толкова много хора им казват едно и също нещо, явно нещо не са направили като хората.
Аз лично много се радвах на Мамник, защото е първият български сериал в този жанр, но се разочаровах - все пак тая надежда за следващите епизоди.

Общи условия

Активация на акаунт