Мамник -Тема №2

• 30 702
  • 672
  •   16
Отговори
# 645
  • София
Прочетох Лехуса.
Много съм разочарован. Много ниска летва.
Краткото ми ревю:
https://bg-mam.ma/p/1830403/50768377

1 от 5 звезди.

🤐😣

# 646
Имам само една питанка към челите, не знам дали може да се брои за спойлер. Според вас в оставащите 8 епизода ще се разгърне ли целият роман или "Мамник" ще има поне още един сезон?

# 647
Не, че мястото е тука, но като се спомена -Аз съм раздвоена за Лехуса. Аха да ми хареса и ... нещо ми разваля цялостната картинка. Като цяло ми се губи идеята в целия хаос от всичко за което автора се е сетил да вкара в сюжета. Много истории, много герои, много неща и едно голямо нищо. Ще я дочета и тогава ще изкажа цялостно мнение. Забелязвам обаче, че четейки я ми влияе на настроението - разваля го и ме натоварва.

# 648
То почти няма човек, който да е останал впечатлен от "Лехуса". Разбира се, има и харесали книгата. "Аждер" е по-добре.

А "Пермафрост" как е? Довършвам една книга и ще започвам скоро нова, та се чудех как е този роман..

По БНТ довечера ще започва сериал от 21 часа - "Недадените", история за евреите, които не са изпратени на сигурна смърт от България. Гледах в интернет, че е от 2013г. Някой гледал ли го е?

# 649
То почти няма човек, който да е останал впечатлен от "Лехуса". Разбира се, има и харесали книгата. "Аждер" е по-добре.

А "Пермафрост" как е? Довършвам една книга и ще започвам скоро нова, та се чудех как е този роман..

По БНТ довечера ще започва сериал от 21 часа - "Недадените", история за евреите, които не са изпратени на сигурна смърт от България. Гледах в интернет, че е от 2013г. Някой гледал ли го е?
Благодаря, че сподели. И него ли ще го дават веднъж седмично?

# 650
Мисля, че да. Но не съм много сигурна.
Не съм го гледала, не съм го и чувала досега Видях рекламата му по БНТ сутринта. Може би ще го гледам

# 651
Дяволо, поздравления, че си имал силите да я дочетеш до края Joy

Janice, според мен може да се развие целия сюжет до края на сериала. Те явно ще го карат бавно-бавно и в последната серия ще се случи всичко Confused

Jupiter sea, Пермафрост започна ударно за мен, но по едно време я оставих, защото авторът пак е прекалил с глупостите. Приятелка я дочете и каза, че свършва в нищото. Чела съм някъде, че щяло да има продължение. Идеята е супер добра, но пак изпълнението много куца.

# 652
Ако направят качествени ретроспекции, както беше във "Вина", кулминацията ще я видим още преди финала. Поне по мое мнение в последния сезон на "Вина" тези два епизода останаха най-силни и запомнящи се, а не финала.

# 653
  • София
Васил Попов спомена, че Лехуса е част от втората му книга - замисълът е бил друг, но издателите са го притиснали за книга / да яхнат вълната, създадена от Мамник/. Може би трябва да се чете заедно със следващата 😉

# 654
Дяволо, поздравления, че си имал силите да я дочетеш до края Joy

Janice, според мен може да се развие целия сюжет до края на сериала. Те явно ще го карат бавно-бавно и в последната серия ще се случи всичко Confused

Jupiter sea, Пермафрост започна ударно за мен, но по едно време я оставих, защото авторът пак е прекалил с глупостите. Приятелка я дочете и каза, че свършва в нищото. Чела съм някъде, че щяло да има продължение. Идеята е супер добра, но пак изпълнението много куца.
Миналата седмица гледах, че Васил Попова заминава за Антарктида с нашата експедиция. Може да подготвя продължение на "Пермафрост".

# 655
Да. Затова заминава

# 656
Отношенията между Божана и Лазар са ясни още от промото, че ще прераснат в някаква любов. Видя се, че откриват гроба на Лазар в следващия епизод. Също така бяха в някаква пещера. Да видим какво ще излезе. Мамника вече не очаквам да видим в идния епизод. Няколко епизода го очаквахме, но не се появи.

# 657
  • Бургас
За "Пермафрост" - не прави изключение от другите книги на автора. Добри идеи и сюжетни линии, интересни съдби, но всичко сякаш набързо и небрежно записано. Доста стилистични недоглеждания, повторения, нагнетява очаквания, а не довършва. Не знам, дали е непостоянен, припрян или просто се забавлява!?
Аз лично чета книгите му , защото темите му са ми интересни, но не като висока литература, а за разтоварване. Имам нужда от нещо леко, като четиво... Така че ако очаквате високо качество и наслада от боравенето с езика, ще се разочаровате...
Количеството и качеството рядко вървят заедно...

# 658
Именно посредственият изказ на автора в "Мамник" ме отказа да продължа с "Лехуса" и "Аждер", особено след прочетох множество отрицателни мнение в този аспект и срещу "Лехуса".

За мен бе несполучлив, меко казано, въпреки талантливите актьори, участващи в него. Още повече, че съгласно изказвания на създателите му,  замисълът бе да бъде пресъздадена благородната и достойна позиция на българите и България, противопоставящи се нацизма, уж, докато посланието на сериала бе диаметрално различно.

# 659
На мен ми хареса Пермафрост, но наистина както е написано по горе и тя е хаотична, с лош речник, недовършена, доста линии и нищо изцяло обхванато.

Общи условия

Активация на акаунт