Мамник -Тема №2

• 32 748
  • 703
  •   6
Отговори
# 675
  • В полите на Пирин планина
В книгата Божана изпитва съчувствие към Лазар, защото счита, че той е в беда по някакъв начин и има нужда от някой да го подкрепи. Изобщо не му се пули така, както във филма, все едно ѝ е виновен, че е безсмъртен. Simple Smile

# 676
  • Галифрей
Жасмина тя си го хареса още в началото като беше мърляв. Тя притежава голяма емпатия. Не му се мятала на вратът в началото. Виждаше,че той е различен и искаше да му помага и закриля. Нямам спомен да му се е цупила. Благодарение на него тя успя да счупи стените си и да преоделее страховете си.

# 677
Аааа, Бонка беше брилянтна в ролята си.
И тука добре са я подбрали за ролята и. Идеална е.
В коя роля е Бонка, моля?

# 678
  • София
В ролята на Венета мисля.

# 679
Точно така в ролята на Венета.

# 680
Да, в ролята на Венета.Тази която преместиха след земетресението в стаята на Емил, Венци и Георги и от която са давали я цял, я половин силует.

# 681
Включвам се и аз с мнение за сериала. Не съм чела книгата. До момента да ви кажа въобще не съм впечатлена и не го гледам с голям интерес, не тръпна в очакване на следващи епизод и т.н. Историята и мистерията ми е доста провлачена, нищо съществено не се случва. Поне малко от малко да разгръщат мистерията, а то половината сериал мина. Ми да го бяха направили 6 епизода, ама качествени и динамични. Иначе от към заснемане и актьорски състав ми харесва. Ще го изгледам от чисто любопитство, а не от страшен интерес.

# 682
  • Бургас
Да си дам и аз моите 5 цента по темата.
Хареса ми как започна сериала и след първите два епизода се добрах и до книгата до излъчването на 3-тия вече я бях прочела.Като любител на жанра има какво да се желае още но за български автор не е никак лоша.Сериала ми хареса как започна опитвам се да не правя паралел между книга и филм просто защото знам, че бг киното няма как да направи някои сцени и моменти.Първите два епизода за мен лично бяха интересни но последния не успя да ми грабне вниманието.Нищо съществено но се случи и не разгърна сюжета някак си излишен даже ми стой.Ще гледам сериала интересно ми е как ще се развие.

# 683
Мамника не бързам да го виждам, има много време за него, но искам вече да разберем какво се е случило с Делян. Не мисля, че е мъртъв станал жертва на Мамника. Въпросът е обаче къде е и защо изчезна. Вероятно изчезването му има връзка с Мамника. Тези изгорени овце също са важни. Може би някакъв ритуал да се призовава злото? И има човек, който контролира Мамника и той е отвлякъл Делян по някаква причина? Много станаха вече въпросите, време е и за някои отговори.

# 684
Хейзъл, моята теория беше същата, когато орнитолога се появи. Мислех си, че с тези видео капани ще засекат Мамника и ще извлекат някакви кадри от тях. В случая дори не видях каква му беше ролята, освен може би, че ни пратиха към това, че Мамника е някакъв вид птица.
Орнитолога беше видимо притеснен и аз мислех, че ще търсят записите от камерите, ще претърсят колата, ама те полицаите ручаха, а в следващият епизод и ще пият/ сигурно си има дума на трънски и няма да ни я спестят/.
След всеки намерен труп страницата просто се затваря. Констатира се смъртта, туй то. Дори и след възкръсналия. Трудно ми е да определя жанра.

# 685
  • София
Изгледах повторно в Тубата 4-те серии - една след друга, без реклами… не ми беше бавно, безинтересно, въпреки, че знаех какво се случва, но ми се изясниха някои детайли 😀
Мамника не бързам да го виждам, има много време за него, но искам вече да разберем какво се е случило с Делян. Не мисля, че е мъртъв станал жертва на Мамника. Въпросът е обаче къде е и защо изчезна. Вероятно изчезването му има връзка с Мамника. Тези изгорени овце също са важни. Може би някакъв ритуал да се призовава злото? И има човек, който контролира Мамника и той е отвлякъл Делян по някаква причина? Много станаха вече въпросите, време е и за някои отговори.
И аз си фантазирам за Делян и орнитолога.
Мисля, че по-късно ще открият снимките на орнитолога/ иначе за какво беше участието му😜/.
И аз мисля, че Делян е жив. Интересно е дали е видял убийство или Мамника? Дали се крие някъде или чудовището го е “отвлякло” и ги е скрило  с кучетата?… / колко е готино да не си чел книгата и да си развихряш фантазията 😉/

# 686
В едно от интервютата на Васил Попов си спомням, че чух как коментираше слабостите на книгата си. Каза, че в книгата едно от слабите мяста е липсата на многопластовост в характерите на героите му и че сега, ако пише книгата, няма да я напише така.. Бил я написал за някакъв конкурс и взел, че го спечелил.
Каза, че в сериала са развили героите, един вид да им придали противоречиви черти, вътрешни конфликти и възможност за развитие.
Та според мен затова са променили отношението на Божана към Лазар... Ще видим какво са сътворили 😀

Скрит текст:
При една среща с читателите Галя Александрова също присъстваше. Той искаше да издаде повече неща, ама го спряха да не спойлва.. Каза, че снимките били зимата в студа между 17 и 5 часа сутринта и че той често си тръгвал. Било му жал за актьорите, особено тези, които играят старците от старческия дом, защото били леко облечени в тоя студ и за Галя, която мъкнели по пещери също леко облечена..

# 687
Хейзъл, моята теория беше същата, когато орнитолога се появи. Мислех си, че с тези видео капани ще засекат Мамника и ще извлекат някакви кадри от тях. В случая дори не видях каква му беше ролята, освен може би, че ни пратиха към това, че Мамника е някакъв вид птица.
Орнитолога беше видимо притеснен и аз мислех, че ще търсят записите от камерите, ще претърсят колата, ама те полицаите ручаха, а в следващият епизод и ще пият/ сигурно си има дума на трънски и няма да ни я спестят/.
След всеки намерен труп страницата просто се затваря. Констатира се смъртта, туй то. Дори и след възкръсналия. Трудно ми е да определя жанра.

Те досега мислеха, че мечката ги убива или поне Камен така смяташе и не се вталяваха много. Ако сега намерят още един труп може вече да включат, че не е мечката, но като знаем нашата полиция как мисли, не очаквам те да открият какво става, а по-скоро Емил.

# 688
В едно от интервютата на Васил Попов си спомням, че чух как коментираше слабостите на книгата си. Каза, че в книгата едно от слабите мяста е липсата на многопластовост в характерите на героите му и че сега, ако пише книгата, няма да я напише така.. Бил я написал за някакъв конкурс и взел, че го спечелил.
Каза, че в сериала са развили героите, един вид да им придали противоречиви черти, вътрешни конфликти и възможност за развитие.
Та според мен затова са променили отношението на Божана към Лазар... Ще видим какво са сътворили 😀

Скрит текст:
При една среща с читателите Галя Александрова също присъстваше. Той искаше да издаде повече неща, ама го спряха да не спойлва.. Каза, че снимките били зимата в студа между 17 и 5 часа сутринта и че той често си тръгвал. Било му жал за актьорите, особено тези, които играят старците от старческия дом, защото били леко облечени в тоя студ и за Галя, която мъкнели по пещери също леко облечена..
Книгата е писана за конкурс на Сторител.
Излиза първо като аудио поредица, после я издадоха на хартия. Сега вече е с нов издадел.

# 689
Книгата е написана доста посредствено. Идеята и сюжетът са супер, но изпълнението е като от седмокласник в голямото междучасие. Sorry not sorry Grinning

Общи условия

Активация на акаунт