Второ момиче - доста изисквания за име

• 1 405
  • 81
  •   2
Отговори
# 60
Защо не питате и Йоана кои от имената харесва?

Йоана бъбри доста за възрастта си, но все още е само на 1г6м и няма силни мнения по тези въпроси. Братовчедка им на 2г6м мисли, че бебето трябва се казва КотаракаВЧизми. Не са надеждни за момента тези деца. Grin

Те и по-нататък не са много надеждни - 10-годишният ми син искаше да кръстим кучето си Майнкрафт - кучето е малтиец, няма и три килограма. Поне да беше някакво голямо, та да върви такова име. В крайна сметка детето измисли Пикачу, което хич не ми допада, ама някакси склоних през зъби.

# 61
  • nowhere
На хубави имена сте се спрели, особено Магдалена.

Аз много харесвам Мина и Мила.

Не знам дали са споменати Калина, Далия, Луиза, Симона, Моника.

# 62
Не знам дали са споменати Калина, Далия, Луиза, Симона, Моника.

О, да, пропуснала съм да допълня, че и Калина ни хареса, но май не си отива толкова с Йоана.

# 63
...Вместо Магдалена, може Мадлен – по-кратко е.
Изискване номер едно на авторката е  "Да бъде добре прието и познато име за нашите ширини. Тук отпадат "модерни" или строго чуждестранни"... каква Мадлен?!
Мадлен не е често срещано, но определено е познато по нашите ширини. Имам роднина, набор 1971 за протокола, която е Мадлен. Името става популярно миналия век след хита на Емил Димитров "Хей, Мадлен". Познавам и момиче, тийн Мадлен. Съвсем нормално се приема.
Към авторката, какво ще кажете за Богдана? Йоана и Богдана и двете носят заряд, ще имат имен ден на голям празник, дори в два последователни дни 😉. Богдана на галено - Дани или Боги.
Покрай Богдана се сетих и за Богомила.

# 64
Mama Ru, това са интересни и различни предложения, но не са нашите имена. Богдана ми е малко по-ретро, отколкото би ми се искало, а за Богомила - просто не мога да си представя да си видя новороденото и да си кажа “Да, това е Богомила”. С тези четирите букви от изискване 2 се съмнявам нещо да ми хареса, но всички предложения са добре дошли.

В списъка добавих и Лилия

# 65
Към моите предложения добавям: Доника, Емануела или Мануела, Лиана, Лия, Павлина, Паола...

# 66
Най-хубавото е, че до термина има време и всяко име може да ви улегне в главите.
Сетих се и за Емилия и Симона.

# 67
Алена, Алина, Катина

# 68
За мен Йоана е царско име и ако търсите равнопоставеност в имената на двете дъщери, то и за втората трябва име от същата категория - Луиза, Ана, Анастасия, Елизабет (стига да се съчетава с фамилното име, Амелия, Юлия, Изабела, София. Ако говорният Ви дефект преодолява "р" при някакво съчетание на звуци, то помислете и за Виктория, Александра, Екатерина и Елеонора. Успех с избора!

# 69
  • SF
Много харесвам Нина, но предложих Лили(я), защото се съчетава по-добре с Йоана.

# 70
За мен най-доброто съчетание е Йоана и Калина. В моите "уши" са със сходен заряд, много красиви, с хубави галени и имени дни, със славянски корени и супер приети у нас , а и по света.

# 71
От последния ви списък съм за Калина и Лилия. Като малко повече за Калина.

# 72
Какви са галените имена на Йоана и Калина? Вероятно поради това, че нито аз, нито някой друг в семейството ползваме галени имена, нещо не мога да ги измисля.

# 73
На мен точно цветни имена не ми се връзват с Йоана, просто различен тип имена са. По-скоро до Йоана бих сложила Теодора, Елена, Ирина, Мария, Кристина, Елеонора,  но пък почти всички са с Р, а то се избягва. То и какво значи да се връзват/ съчетават? Иначе от цветните Лилия и Елица са ми любимите. Калина също ми харесва, но стана твърде често срещано за моя вкус.
Nedinka, на Йоана галено обикновено е Йони, на Калина - Кали или Кики.

# 74
Йоана - Йони, Калина - Кали.
Мъжа ми много държеше и трите деца да имат галени имена, аз не. Познайте - сега на две от децата казвам по цяло име в 99 % от случаите, на третото ползвам галено, ама някак така ми идва отвътре. На другите хич не ми идва. Grin

Общи условия

Активация на акаунт