Второ момиче - доста изисквания за име

• 2 044
  • 97
  •   1
Отговори
# 90
Йоана и Бояна, ако все пак приемате предложения с Б. Така сестрите ще имат имен ден в последователни дни - на Богоявление и Ивановден.

# 91
  • SF
Такива римувани имена харесвам само за близнаци.
Или някаква смешна заигравка, ако са 4 момиченца - Мелина, Радина, Калина и Полина.
В никакъв случай не харесвам Дженифър и Божана, нито пък Дженифър и Тейлър.

# 92
  • София
Излишно е чак до такава тънкост да се напасват имена на братя и сестри. Периодът, в който гордо ще ги съобщавате едно до друго, е много кратък, броени години. Още от детската градина нататък всяко дете носи своето име и не е от значение за света колко си отива с това на сестра му.
Не казвам, че Йоана и Джесика (примерно) е супер комбинация, но дори и в нея и Йоана, и Джесика ще си живеят спокойно и никоя няма и миг да страда от това, че името ѝ не е съгласувано с това на сестра ѝ.
Иначе от най-обсъжданите имена в темата аз лично най-много харесвам Калина, много звучно и красиво име е. Също и по-тежките имена като Александра, Антоанета и подобни.

# 93
Продължаваме да четем всички предложения, но новите не ги усещаме като “нашите”. Simple Smile Дори бих казала, че за себе си го усещам като избор между Магдалена и Ева. Със сигурност ще споделя, когато живот и здраве се роди госпожицата.

Относно галените - Йони ми беше един от големите ужаси, но го приех, че все някой ще ѝ казва така. За моя приятна изненада, доста хора първо ме питат или директно ѝ казват Йоанка, както ние я наричаме.

Ще бъдат с малка разлика в годините и считам, че не е изключено да са в една компания и да бъдат споменавани заедно дълго след като аз престана да ги представям. Затова ми е важно как звучат имената едно до друго и затова изключвам римуваните имена. А първоначалната ми идея дори не беше такава - дадох името на каката като пример какво ни харесва и какъв тип име търсим.

# 94
Радвам се, че са ви харесали предложенията, които дадох за Ева и Магдалена. Ева означава „живот“, а Магдалена идва от областта Магдала. И Ева, и Йоана, и Магдалена са библейски имена.

Успех!

# 95
Много харесвам името Йоана и ако имам трета дъщеря, вероятно бих я кръстила така. Харесват ми комбинациите: Йоана и Дарина, Йоана и Елица, Йоана и Велина, Йоана и Кристина, Йоана и Лора, Йоана и Невена, Йоана и Радост, Йоана и Радина, Йоана и Симона.

# 96
Евелина ♥ това е името на моята втора дъщеричка.

# 97
  • Най-красивата страна
Йоана и Ева .Ева няма галено име.И май няма имен ден.
Йоана и Магдалена.Йони и Маги.
Харесват ми имената-красиви,благозвучни,библейски,имат имен ден.
И като комбинации ми харесват.

Аз също не харесвам галени имена.
Но приятели и съученици на дъщеря ми се обръщат към нея точно с галено име.

Йоана е царско име и е често срещано.Бих го комбинирала с подобно.
Йоана и София.И двете са често срещани.
Йоана и Луиза.Луиза е добре възприето у нас,но е по-рядко срещано.
Йоана и Изабела.Изабела също.

Общи условия

Активация на акаунт