Второ момиче - доста изисквания за име

• 2 992
  • 125
  •   1
Отговори
# 120
Калоян ми беше сред фаворитите за мъжко име, но не ми допада женския вариант. Не бих искала децата ми да бъдат (почти) адаши и да споделят имен ден.

Едно време ми допадаха женските имена, произлизащи от мъжки. Може би защото като малка все си представях, че ще съм майка на момче, но сега, след като си имам вече едно момиченце, гледам по друг начин, променил ми се е вкусът.  Simple Smile Мартина все още ми харесва, но на мъжът ми не, а и пустото Р… 

Божана може би е единственото с Б, което ми харесва, но изброените ми фаворити ми харесват повече. А и галеното Жана пак бие към Ивановден.

Евелина ми харесва повече от Ивелина, но в семейството вече имаме човек с това име, а не ми харесва чак толкова много, че да го дублираме. Иначе е много добър вариант, при който Ева да е галено. Ева ми идва малко късо. Май най-много към Магдалена си ме влече, ще видим как ще е като напредне бременността.

# 121

Йоана, Ивет и Ивелина празнуват имен ден заедно.
Заедно с Ивана, Ивон и Ивайла.

# 122
  • Най-красивата страна
Познавам Луиза-галеното е Лу.
Харесвам цялото име и избягвам галеното.

# 123
Ама и "л" си е малко опасна буква за произнасяне. 😃 Аз като една Глория, която има проблем и с "л" и "р" все си мисля, когато някой кръсти детето си с някоя от тези букви и ако то не може да ги произнесе правилно...то това са си мои глупости разбира се, има прекрасни имена и с двете букви. ММ все се шегува с мен, например си говорим за една съседка Лора и той все - аз Уора не познавам. 😃

Кики Доки, и аз от харесаните съм за Магдалена. 😍

# 124
  • Варна
И аз съм от тези, които произнасят Л като У, ако следващата буква е А, Ъ, О или У. Мъжът ми много ми се смее като казвам "лук", защото звучи просто "ук".    Joy  Ако след Л следва Е или И,  произнасям правилно.
Та от тази гледна точка и аз бих внимавала с избор на име на свое дете, но ако авторката няма проблем с произношението, няма причина да отбягва буквата само защото някъде по света някой може да се затрудни.

# 125
Все пак и логопеди има.

Общи условия

Активация на акаунт