Тетка, с какво препи, че си на зелев сок?
Боряна, странно ми е описаното от тебе. През 70-те години ходехме в селото на баща ми - Кормянско, до Севлиево. В къщите и на брат му, и на разни братовчедки, приятели навсякъде имаше вкарана вода в кухнята + в близката лятна кухня/сайвант му казваха/. До къщите имаше залепено малко стайче = баня с газов или ел. бойлер. Да, тоалетната беше в далечния, нисък ъгъл на двора. Никой не е влачил вода от далечен кладенец. Къщите бяха с външни стълби към втори етаж с 2 или 3 спални, подредени за гости. На първия етаж имаше нещо като кухньохол с мивка, печка маса, бюфет. От едната страна се влизаше в спалнята на домакините, от другата в нещо като склад. Последното беше като изкопано по-дълбоко за да е хладно. В заден двор се гледаха животни, хората си работеха в ТКЗСто или в мандрата, не са били богати. Отделно на двора имаха чешма и геран за поливане. Гледаха си зеленчуци, дръвчета, имаха си ниви с царевица за животните. И да не забравяме - в гаража Магарцедес с камшично запалване. По-богатите имаха и конски каруци. За децата правеха вноски в Мототехника за жигулки и москвичи. Друг въпрос е, че всички спяха в 1 стая до кухньохола, а втория етаж не се ползваше.
Странно ми е тази липса на извод до водопровода и ми е мъчно за труда да влачиш кофи за миене и домакинство.
Макавели, свека прие ли да и сложите Биг Брадър?
Днес голям вятър и студ в София, остро протестирам!
. Кафе и чаша зелев сок ми оправя перисталтиката, ха ха