КГБ = Клуб на Готините Баби - 244

• 2 793
  • 128
  •   5
Отговори
# 75
Добро утро, баболинки! Събудих се в 8 и усещане, че е понеделник. Бързо се окопитих де. Пих кафе в компанията на Тетин и го изпратих да разходи и доведе до нас кучето. Нашите дребосъчковци днес от 11 ч ще ги водят на театър да гледат Котаракът в чизми.
От утре цялата седмица ще ни е ангажирана с тях - водене, взимане от училище и градина и после бабин-дедин дом, защото имат родителски срещи и други задачи големите. Дедо е решил днес да прави пълнени чушки за децата. Ние от вчера имаме пилешка супа и миш-маш да дояждаме, та ще си намеря други занимания. Може би ще търся банските Wink

# 76
  • София
Тук съм, не ме мислете.
Чета от тел. и не ми се пише от него.
А и не мога да се включа нито за уравнението, нито за дефилето във Варна.
В петък вечер и вчера имахме големи проблеми с Мрънчока и разправии с Оня. Доведоха ги и избягаха бързо. Детето от четвъртък не иска да яде, постоянно кашля но не от болест. Твърди, че има нещо на гърлото, дразни го. Кашля и плюе стомашен сок в 1 купа. Водили го при ЛЛ, тя изписала антибиотик, от който повръща.... Вчера сутринта кротко помолихме баща му да дойде и да го заведе на лекар. Ако не бях на работа нямаше да му нарушаваме спокойствието, щяхме ние да отидем. А не става Пл. сам да го води - официално не му е никакъв. Дойде, 30 мин. му гледа гърлото, уж му слуша дробовете на ухо, кара го да диша във възглавница. Накрая го взе, върнал го след 3 ч. Къде мислите, че са ходили? При едната прабаба в Люлин.  Следобяд кашлицата продължи, вечерта пак го извикахме да отиват на лекар. Кандиса, взе го, ходили в Пирогов - нищо му нямало според прегледа. По пътя към тях ми крещя по тел. какви паникьори сме, как му създаваме излишни движения. Детето било хипохондрик, 1майка му също. И още сума ти обиди, но не запомних всичко.
Сега да го видим с какви очи ще дойде да си вземе Мрънла.
По другия въпрос - цените на фриз. услуги и как те взривиха инфлацията в Бг. Ами приемете, че могат да се обосноват - от НГ се вдигнаха цените на водата и пром. ток, увеличиха осигуровките. Дистрибуторите повишиха и цената на материалите и консумативите. Всичко това може да се обоснове и обясни на данъчните. Но те обяснение не търсят, а нещо друго. Ресторантите ги нахраниха обилно, но тук удариха на камък - не искат да ги разкрасяват за без пари. Ценят си труда хората и не, отлив няма да има.
За софиянки мога да препоръчам верига салони, в които цените не са станали двойни. На доста места са, работят и с големи хора, има си ценоразпис и отстъпки при няколко пъти разкрасяване. На удобни места по кварталите са - https://puzzlekids.biz/ 
И не, че е реклама - на ЛС мога да препоръчам наистина добър професионалист там. Това само ако има интерес, не се натискам.
В горния сайт има реални отзиви за всеки работещ там професионалист - може да разгледате преди да изберете.

# 77
Аз, след ранното ми ставане, се върнах в леглото.
Сега вече пия кафе. Ще рисувам. Имам и друга работа, ама... Трябва да помисля и за предстоящата работна седмица. Очаква ме и културно мероприятие.
Айша, тези салони и друг път си препоръчвала. Видях даже, че и в нашия квартал са открили. Но понеже е важен фризьора, моля за препоръка на такъв Animal Bug

Чудя се майката на Мрънчока не се ли притеснява, че е болно детето?
Не ти е лесно... Чудя се какво бих направила аз на твое място.

Тетка, аз бански не съм обличала от поне 8 години. Да не си помислите, че ходя дибидюс Grinning Не съм ходила на море или СПА.
Аз бях решила да правя пълнени чушки и кекс и да отида при внучката, но ... За плановете знаете.

Пипи, добре че си опазила розовия тоалет!

Клечи, хареса ми високопротеиновия блат Simple Smile когато имаш добър учител:-)

При нас май ще започва нов строеж. Аман! Всичко застроиха. Дано не съм права.

# 78
Добро утро, добър ден!
Кафето изпито. Зелевите сарми навити и вече врат, почти готови.
Айша, отново ме оставяш без думи относно оня. Ми той няма грам възпитание, а явно  дрънка от самочувствие. Къде е расъл тоя, кой го е възпитавал.... Ужасно е, не знам как намираш сили, може би малките сладурковци ти ги дават.

# 79
Айша, прегръдки, мила. Не ви е лесно. Днес почиваш ли или си на работа? Дано бързо му мине на Мрънчока, душичка малка!
Ще препоръчам салоните на моите хора. Какво е канекалон?

# 80
  • София
Канекелон са ексеншъни, но не от коса. Плитка с нещо като вълна, шарено https://estestvena-kosa.net/vsichki-kategorii/kanekalon 
Почивам днес, къносана съм и седя с чалмата. Дядо и внучка се хилят на Елза и Ана.

# 81
  • Кубрат/ Пишурка
Мале, срам, срам! Вярно, че снощи легнах към 2ч, но да се събудя в 12!!! Blush И то добре, че ми звънна тел! А легнах късно, защото на днешния ден за първи път станах баба и исках да си поздравя внука. Днес става на 21. Да ми е жив и здрав и да сбъдва мечтите си!

# 82
Кюфтетата с доматен сос къкрят във фурната, аз въртя палачинки по две наведнъж на една тефлонова гладка скара Taurus. Не че нямам и други специални  ел. палачинкопеци, тигани и прочее сгоди, но тази скара ми се оказа най удобна.

Аз пека, мрънчовците лапат, а ако види родителското тяло сигурно ще ме нахокат, че е въглехидрат и тесто, ама при баба може, а е и вкусно.

Айша, прочетох за проблема на твоят Мрънчо. Мисля си, дали пък не е от стрес в училище ? Невероятно трудно им е на дечицата,  Виждам тези дни Роско, като го навикам, гледа уплашено, трепери и чак започва да заеква .
Миличките дечица.
Помислете за това.
Аз като се развеждах от стрес, месеци не можех да преглътна храна, сякаш като буца ми беше заседнало нещо на гърлото .

Янче,
ЧРД на Криско!
Здраве, любов и късмет да има!

# 83
Честити 21! Всичко най-хубаво пожелавам! Да сбъдва мечтите си с лекота!

# 84
  • София
ЧЕСТИТО ЯНЧЕ НА ЦЯЛОТО СЕМЕЙСТВО И НАЙ-ВЕЧЕ НА КРИСКО ПОЖЕЛАВАМ ДА Е ЗДРАВ!  В ЖИВОТА СИ ДА ИМА КЪСМЕТ, УСПЕХИ, ДОБРИ ПРИЯТЕЛИ И МЕЧТИ, КОИТО ДА СБЪДВА. НАЗДРАВЕ.
Като ви казвам, че ще пусна обява - заменям работен мъж за мързелив, на вас шега ви се струва. Аз се чудя да се смея ли да да се ядосвам ли. И защо така?
От сутринта Ромео няколко пъти ме пита какво да работи. Не мога да му измисля работа. Освен да му предложа да нацепи на трески скриновете в хола. Замълчах си, че какъвто е изпълнителен, като нищо ще го направи. Stuck Out Tongue Winking Eye
Преди десетина дни подредих неговия и моя шкаф за бельо и разни там други - чорапи тениски и т.н..
ПО едно време го гледам - извадил всичко на спалнята и най-прилежно нагъва бельото и тениските. От психологията се научих да съм търпелива и да обръщам негативните битовизми в позитивни. Grinning Да се труди! Щом това го прави щастлив...Joy
Но, историята има продължение. Отивам да си нахраня чаветата и деди, и после идвам с предложение. Smiling Imp

# 85
Да се обадя и аз. Прочетох всичко пропуснато от старата и новата "къща". Поздравления за Пипи и Бо_ряна!
 На всички БРАВО за активността ви в темата!
Яне, жив и здрав да е рожденикът!
За лягане и ставане, не си само ти. Аз легнах към 2 след полунощ. Станах към 7 за тоалетна и пак заспах, та до 11. Лежах си до 12. Ако не беше дошъл девер ми по работа, още щях да съм в леглото.
Гледах селекцията за Евровизия. Имаме добри гласове, но нямаме песни. Къде отидоха ОНЕЗИ композитори и текстописци, които оставиха песни, които се пеят десетилетия! Сега декламации в ритъм на 5- 6 думи, ексцентричност и превземки. Нямаме шанс. Дано не съм права!

Задачата на  нашето внуче е с непълно условие. По-точно, грешно. Не може да се реши

Заместването свърши. Предадох ги живи и здрави. Само един сладур е казал на колежката, че ще вика полиция да ме арестува.  Ами как не?! Накарах го съвсем педагогически да си седи на мястото и да пише, каквото трябва.  Майка му щастлива, че някой  му е стъпил на врата, а той нещастен. Да поясня, че детето има проблеми и е хиперактивно.

Започнах "пълна промяна" при колежка на Фло. По предварителни сметки- 1500 евро.  

У нас разваления телевизор е сменен с друг наличен, Миялната е извадена и не се знае дали ще стане. Прегризани жици и маркуч. Имала е гостуване на мишка. Да се чуди човек как е стигнала до миялната, която е вградена. Прахосмукачката и тя закърпена. Сдаде ли багажа нещо, следва верижна реакция.
Диди, късмет!   Айша, нямам думи. Освен да стискаш зъби, друго какво да  кажа. Децата са късметлии, че са случили на баба и дядо.

Днес ще бездействам. Напълно заслужено!
И на вас пожелавам бездействие!

Последна редакция: нд, 25 яну 2026, 15:49 от К.А.Г.

# 86
Янче, честит да е Криско!

Фло, тая занимавка на Ромео ме върна в младините. Бельото ни с ММ беше на един рафт в гардероба - едното в ляво, другото в дясно. Една сутрин бързал за работа и вместо потник, грабнал мой корсаж и не видял дантелата, а чак като го облякъл, усетил, че му е тесен, та го свалил. А аз му рекох, че пак добре не е обул ластичните ми гащи
Отосно прическите - за мен "ударен с мокър парцал", моля!
От няколко дни "кръвнишкото" ми прави номера и точно така изглеждам. А имах внучка-гостенка вчера. Добре, че дЕтето си поръча пържени картофки за обяд, а не нещо по-завъртяно, та ги нагостих набързо. Е, направих и един кекс със сладко от кумова срама.
Днес за обяд за мен и ММ доизпържих останалите картофи, че бях обелила повечко. За вечеря ще направя супа-топчета. А за утре ще е менюто на Мамси - боб с ребърца или без. Ще видим.
За уроците на внуците се абонирайте за "Уча се". Върши работа.

# 87

Янче, да е честит Криско - да е здрав, силен и борбен, да постига намисленото и да е щастлив Flowers Four Leaf Clover
КАГ, почивай и не мисли за друго. С битовизмите сте се справили - браво!
Айша, у вас сте май на принципа - Направи каквото трябва, пък да става каквото ще! Вие правите всичко по силите си - дано децата да са добре.
Тану, дано да се "кротне" кръвното ти - времето е донякъде виновно.
Клечи, уикенда ти е пълен с хубави мигове!
Фло, очаквам продължението!
Ние сме "на кино" - на Нова TV има хубав филм.

# 88
Тъкмо смятах да си полегна и ще гледам и аз филма, благодаря Макавели! Тази сутрин кръвното на мама беше високо, 175 горна граница. Сега след хапчето се нормализира. Всички ще сме по леглата за сиеста Simple Smile Неделя е.

# 89
  • Вила Великула
Да се обадя преди да е приключил деня. От сутринта се помотвам и само домакински дейности съм свършила, включетилно ходих с ММ до града да купим нова слушалка за душа, че тук водата е много варовита и започва да пръска на всички страни в един момент. Обикновено я накисвам в съд с един препарат за котлен камък и се оправя, но се оказа, че препарата ми е по-скъп от нова слушалка.
Отделно реших, че времето е подходящо и засях в оранжерията репички, салатки и рукола. Да видим...
Розовото екипче е почти запазено, има тук таме пръски кал, затова отиде в коша за пране.

Честит рожден ден на Криско. Да му върви във всичко с което се захване.
Айша, може би на Мрънчока това усещане е от стрес. Предполагам на какво е подложен в къщи от този дерибей. Нямам думи. На твое място бих подала сигнал към социалните ако продължава така.
Този не заслужава да се доближава до децата.

Общи условия

Активация на акаунт