КГБ = Клуб на Готините Баби - 244 (февруари 2026 г.)

• 15 754
  • 695
  •   5
Отговори
# 675
Борянке, златна си!
Не, че ми е до лИбоФ, но обичам да чета стиховете ти.
Утре няма да ходя никъде. Пак ме боли гърлото. И гласът ми е спаднал, ма мноооого.
Не мога да говоря и ММ е мноооого щастлив
Че ме завъртя службата, завъртя ме. От вчера майсторя хартиени мартеници. За украса в занималнята. Не, че колежката не е украсила, но и аз да се включа. И те така.
Иначе нищо интересно.
Лека и мека!

# 676
Любви все возрасты покорни.
 Душата възраст и бръчки няма.
 То  и аз любов не съм виждала от десетилетия, но и разбирам.  Няма да пиша  за умиране.

# 677
  • Вила Великула
Добър вечер и от мен. Разбор на прочетеното няма да правя, защото ще забравя какво исках да кажа.
За доктор за коляно, доколкото знам има един корифей, ходила съм само един път на преглед при него заради гонартрозата ми, така че за операция нямам някакви впечатления, но името, с което е известен в публичното пространство е красноречиво - Тони Коляното. https://www.hospitalsofiamed.bg/%D0%94%D0%BE%D1%86.-%D0%B4-%D1%8 … 8%D0%B5%D0%B2/h75
И аз понеже съм си Лудото Ленче, нали ме познавате вече добре....какви ги свърших:
бях на козметик, релаксирах два часа и понеже се чувствам бодра след процедурата, защо да не се уморя както си трябва....Прибрах се, направих житото и това не ми се видя достатъчно за вечерта, та реших да направя и баница. Да ама не с готови кори, а от моята - въртяна, дърпана и т.н. Докато гледах черешката на тортата, замесих тестото и като свърши предаването се захванах с моята среднощна баница. Направих малко повече, че да мога да раздам утре, заедно с житото и да остане и за нас да хапнем.
Клипчето е докато се пече първата тава, а снимката е на готовия продукт.

https://youtu.be/L9TzMzL6P9w

за аромата, който се носи из цялата къща - няма да споменавам...

А житото го правя по следния начин: Житото го измивам хубаво, сварявам го /сега го варих в мултикукъра за 22 минути/като съотношението е 1 чаша жито  към 3 вода. След това го прецеждам хубаво и разстилям върху покривка /не върху хавлиена кърпа, защото рискувате да я изхвърлите след това/, покривам го и от горе за да обере влагата. Държа го така около половин час и после към него добавям смляни бисквити, смлени орехи - нищо повече. Сега го направих с карамелени бисквити, стана божествено, но обикновено го правя с какаови. Може да му се добави канела, стафиди, кой каквото обича. Никъде не присъства захар, освен като го сипвам в купички, вече изстинало, мога да поръся с пудра захар, но обикновено не го правя, защото не жаля бисквитите и те му придават достатъчна сладост.
Допичам втората тава с баница и мисля да лягам.
Ениса, видях ви дограмата, но не съм ти се обаждала, че беше късно и вече сигурно си си била тръгнала.

# 678
Тану, няма да се даваш! До утре да си се справила с гърлобола (за ужас на мъжа ти!) Wink
Ще покажеш ли тук хартиените мартеници?
Котарачето е много сладко!
Леле Пипи, майсторица си! Браво!

# 679
Аз прагих на Мериан литк за доктора на сина ,бил е в екип на този от Пипи показат - Тони коляното. Добри са.
 Да ви сложа и второто влюбено стихо ,че утре може да спя  когато минете през къщата.
 Стари са и може да са в книгата , но имаме нови  дрЪжки, за тях  е, пък и се забравя.

Любов и вино

На празника на виното да помним -
то също е любов и то голяма.
Искри във чаши, в бъчвите огромни,
от гроздове събира своя пламък.

И както преминава любовта ни -
гореща, млада, буйна и резлива,
така и  виното, докато стане
и любовен еликсир и ни опива.

Вървят задружно те от вековете,
понякога  вървят жени и вино.
Добавят ни към виното мъжете
да пазим любовта да не изстине.

# 680
  • Вила Великула
Борянка, поклон.
Опитах си произведенията- одобрих ги.
Сега отивам да поспя или да се въртя в еглото - не знам. Най-много да изгледам някое филмче.
Лека нощ.

# 681
  • някъде другаде
Добро утро!
За работа зор ставам в 6.30 , но за екскурзия 4.30 не е проблем.
Задушница е! Бог да прости нашите починали близки. Те ще живеят вечно в сърцата ви!
Честит да ни е и днешния двоен празник!
Боряна , прекрасно е.
Хубав ден!

# 682

Добре изживяното днес превръща всяко вчера в щастлив спомен, а всяко утре - в мечта изпълнена с красиви надежди Heart

Добро утро CoffeeCoffeeCoffee

Честити празници на Виното и Любовта - те вървят ръка за ръка, нищо че са от различни религии. Нали Бог е един и всички гледаме към небето от различни прозорци!
Нека почиват в мир и спокойствие всички наши близки и приятели, които макар и отлетели са в сърцата ни. Хората са живи докато има кой да си спомня за тях ...
Ние си отиваме на село до следобед - поне такъв е плана Smirk

Да е спокоен денят ви баболинки с емоции и добри преживявания Heart и

# 683
  • Кубрат/ Пишурка
Честит двоен празник и от мен! Борянка точно го е описала!
Бог да прости нашите близки! Помним ги! Аз няма да ходя на гробище и няма да раздавам - то няма и на кого, но ще им запаля по свещичка у дома. Рецептата за жито съм написала в готварските преди доста години. Чудя се на вашето сушене ( почесваща главичка). Не става ли много сухо?! При нас дори житото се мачка със захарта, а орехите не са смлени, а начукани. Но в различните краища - различно. Затова е интересно.
За мишката. Бях млада булка, живеем на село при свекърите и сме в беча ( стаи в земята). Изведнъж се появява една мишчица и се насочва към мен. Не само изпищях, ами не помня как се озовах върху масата. Всички се отзовават на писъка ми и питат какво е станало. Аз, с трепереща ръка соча надолу и с още по - треперещ глас казвам : Мммишка. Мълчание! И след това взрив от смях. А аз едва не ревнах, стоейки върху масата. Сега ми е смешно, ама тогава... Така, че напълно съчувствам на младото момиче!

# 684
Зтаете ли че ако имате 5 см подкожна мазнина, тя може да спре 9 мм куршум. Казвайте, че не сте дебели , а бронирани.
 Това преразказвам , че ми попадна  сега.
 И се обичайте, първо себе си - добавям.

# 685
  • Вила Великула
Добро утро, боровинки!
Бог да прости нашите близки. Раздадох каквото бях приготвила.
Вечерта, ще изпием по чаша вино за Трифон Зарезан и за любовта.
Днес се събудих с ужасно главоболие, пих хапче и сега съм по-добре, но ми е едно замаяно.

# 686
  • София
Здравейте! Почитаме починалите до обяд, а следобяд ще празнуваме любовта и виното. Боряна поредно стихотворение в десятката. Фло се губи.
Имам красива роза.
Тони, приятна разходка, ще чакаме снимки!
Пипи, и аз не спах добре за пореден ден.
И аз направих жито, слагам много стафиди, така ги обичам.
Дъщеря ми налепи кинезиленти на коляното, по - добре се чувствам.
Хубав ден, боровинки!

# 687
Добър ден.
Да е светла паметта на близките ни хора.  Да им е светло в отвъдното!  
Ритуали не правя и не ходя никъде , храна за помени не раздавам и не вземам .  Особено пък жито, нямам спомен дори зрънце да съм хапвала някога....
Но всеки разбира тези неща по негов си начин ...

Борянка, благодаря за стиховете.

Тони, приятна екскурзия.

На всички - спокоен и лежерен ден.

След малко цялата банда без команда, баба, внуци и куче излизаме да ходим да се черпим.  От всичките предложения за кино, театри,  мюзикъл и опера, те си избраха Макдоналдс.  Имаме си и любимо заведение - на НДК,  под моста на влюбените . Точно тематично за днешния празник, даже и менютата сме си избрали кой какво ще яде и пие. Само за кучето нищо няма да поръчваме, ама то си е на негово си специално меню.

# 688
Задушница без жито не върви, според мен. В нашия край го сушим, всяко зрънце да си е отделно. Обаче, признавам си, пропуснала съм, че е Задушница днес. Ще направя един сладкиш след обяд, ще почетем нашите починали. Бог да ги прости!

# 689
Светла памет на нашите скъпи покойници!
И аз ходих да почета  всички мои близки.
После ходих на зъболекар.
На всички честитя  празниците, който и да почитате!

Скрит текст:
На днешния ден преди 50 години беше нашият официален годеж. Без да искаме сме улучили деня на влюбените.  По онова време беше само Трифон Зарезан. Моето село е лозарско, на площада свиреше музика и в чест на празника имаше веселие, а нашата къща е точно от едната страна на площада. Дойдоха свекърите и други роднини да ме вземат от нас, майка поканила гости и се шегуваха, че мен са ме изпратили в града с музика. Тук пак гости за посрещане. Хубави спомени и как никой не се сети да се снимаме, а имахме фотоапарат. Днес ми е много тъжно, че толкова рано ни раздели онази с косата.

До скоро!

Общи условия

Активация на акаунт