Име за момче

• 1 382
  • 74
  •   1
Отговори
# 60
Съседско дете се казва Николас.
Аз харесвам Благовест и Емилиян.
Марк също ми харесва като по нетрадиционно.

За Зоран се бях замислила за да е детето ми с буквата на свекър ми. После се отказах.

# 61
Сетих се и за името Хари.

# 62
Илон предлагам, на галено Илко. 😀

# 63
  • SF
Всички ще знаят на кого е кръстено! Simple Smile

# 64
  • София/Севлиево
Емануел-ако някой ден имам внук ще се радвам да носи това име(на мен и ММ).Също харесвам Емил, повечето имена завършващи на -слав,мъжките имена на цветя и дървета -Явор,Ясен,Росен(но първите две не са много интернационални,малкият ми син е Росен с идеята ако живее в чужбина да е Рос)...

# 65
  • SF
Зависи в коя чужбина. Може да е в Гърция Simple Smile

# 66
Никодим, ако се търси с Н. Рядко срещано. Никодимов/а звучи добре за бъдещи внуци. Иначе за чужди имена има много красиви, но не знам авторката до колко държи да образуват прилично презиме/фамилия. За мен лично това е важно при момчетата.

# 67
  • SF
Никодим? За да имат внуците красива фамилия??
Хубаво е, че има разнообразни предложения.

# 68
  • Банско
Итън, Ноа, Кристиян, Ивайло

# 69
Никодим? За да имат внуците красива фамилия??
Хубаво е, че има разнообразни предложения.

“Всеки с вкуса си.” казало кучето.. Аз съм с особена фамилия, съпругът с нестандартно лично име. Писнало ни е и на двата да обясняваме как се пишат имената ни и да оправяме объркани документи. Последно съпругът ми имаше разправии с банка, заради объркано име на банкова сметка, нищо че е предоставил лична карта. Та да, смятам, че приемлива фамилия е добър довод, при обмислянето на лично име на момче. Ноанов/а  например ще създава неудобство. Хубаво е да мислим, как имената ще се възприемат в чужбина, но нямаме гаранция къде ще решат да живеят, като възрастни.

# 70
Дориан, Лорис, Леон, Морган, Елио, Енеа, Данте
Всичките са съществуващи и сравнително нормални имена, но каквото и да изберете, все пак преценете как ще звучи заедно с фамилното име, особено ако е българско и ще живеете в България.

# 71
  • SF
Аз съм с особена фамилия, съпругът с нестандартно лично име. Писнало ни е и на двата да обясняваме как се пишат имената ни и да оправяме объркани документи. Последно съпругът ми имаше разправии с банка, заради объркано име на банкова сметка, нищо че е предоставил лична карта. Та да, смятам, че приемлива фамилия е добър довод, при обмислянето на лично име на момче. Ноанов/а  например ще създава неудобство. Хубаво е да мислим, как имената ще се възприемат в чужбина, но нямаме гаранция къде ще решат да живеят, като възрастни.
Нямаме гаранция и че ще имат внуци.
Жената е бременна със сина си и избира име. Харесва нестандартни имена. Ще мисли сега каква ще е фамилията на внуците?? Ами щом има син, ако и той има син, фамилията на внука на сина й, ще е същата като на мъжа й, който вероятно се е сдобил с нея от баща си, а той от неговия баща. Ако обаче нероденият син има дъщеря, терзанията с фамилното име са до там. Simple Smile
Ако ми харесва името Кристиян, изобщо няма да умувам как един ден, неговите внуци ще са Кристиянови.  Те могат да решат да се нарекат Папи Ханс, какъвто пример имаме,  и тогава техните внуци пък каква ли фамилия ще носят и трябва ли да се тревожа и за това?

# 72
  • Down south
В части на България (за мен беше изненада) има традиция детето да приема фамилно име, следващо първото име на дядото по бащина линия. Голяма каша.
Дете с баща Истилян Михайлов, но с дядо Борис, става Бебе Истилянов Борисов, а не бебе Истиланов Михайлов.
В този смисъл, безпокойството в това отношение е логично.

# 73
Според Закона за гражданската регистрация възможни са и двата варианта на образуване на фамилно име-от собственото на дядото и фамилното, което носи бащата. И двата варианта ги има.

# 74
  • SF
Както първите имена са Елио, Дориан, Лорис, Кевин, Свен и им свикнахме, така ще свикнем и със Елио Дориан Соколов, а по-късно и синът му Кевин Елио Соколов, а най-къно и Елио, кръстен на дядо Елио, Елио Кевин Елио. Но това е божа работа, хора. Някъде между Елиовците ще има Деа Кевин, Амайа Кевин, жена му Диа и сестра му Миа, Кайя Кевин...

Общи условия

Активация на акаунт