С какво ви дразнят свекървите? – 171

• 11 675
  • 323
  •   8
Отговори
# 315
Мисля, че не можеш да спреш хората да питат и подканват. Можеш да сменяш темата, да се правиш, че не чуваш или да ги питаш как върви вагиналната сухота и уголемената простата при тях и не ги ли притеснява липсата на сексуален живот, щом сме подхванали темата.

# 316
А какво мислите, когато няма репродуктивни проблеми (такива се подозират) и постоянно се подканва за деца на всяка семейна среща? А истинската причина е, че двойката просто не иска да има деца все още.

Ами досадно е.
То това не е само за деца. Първо има "Ама кога ще ни доведеш някое гадже да се запознаем". Следва "Ще ни се случи ли и на нас да вдигнем сватба? Няма ли да се ожените?". После "Ето, сега само едно детенце ви липсва". И се продължава с "Ама хайде още едничко де. Да си има другарче първото"... няма угодия.
Пък ако се стигне до 4-5-6 деца се започва наобратно "Ама колко още ще раждаш? Това инцидент ли беше?", "За кариера няма ли да помислиш?".......

# 317
Мисля, че не можеш да спреш хората да питат и подканват. Можеш да сменяш темата, да се правиш, че не чуваш или да ги питаш как върви вагиналната сухота и уголемената простата при тях и не ги ли притеснява липсата на сексуален живот, щом сме подхванали темата.

Крайно! 😂😂

Каквото и да споделиш на родителите си, свързано с проблем, който по някакъв начин ощетява детето им — например проблеми с партньора ти или с майка му — дори след това да изгладите отношенията си, родителите рядко променят мнението си. Затова понякога въпросът не е колко сме близки с родителите си, а какви последствия може да има това споделяне в дългосрочен план.

# 318
Прави сте, то си е смях. Просто не разбирам защо го правят, само да изпадаме в неловки ситуации.

# 319
Докато младите търчат за всеки проблем да се допитат до родители, не са дорасли за свое семейство.

Отделно защо и докога родителите трябва да знаят и съпреживяват всичко? Те също не са от камък. Редно е поне дреболии и маловажни неща да не им се изсипват редовно на главата.

# 320
Това е комбинация от психика, възпитание, среда.
Не можем да спрем хората да се държат просташки, единствено можем да контролираме нашите реакции на изцепките им.

# 321
Докато младите търчат за всеки проблем да се допитат до родители, не са дорасли за свое семейство.

Отделно защо и докога родителите трябва да знаят и съпреживяват всичко? Те също не са от камък. Редно е поне дреболии и маловажни неща да не им се изсипват редовно на главата.

И да, и не.
Много често напоследък се случва да се двоумим за нещо и питаме родителите за мнение. Просто ей така да видим друга гледна точка от хора с повече опит. Само че сме абсолютно наясно, че ако послушаме техния съвет и нещата не се получат по план, няма как да им кажем "Вие сте виновни, защото вие така казахте". Решението да ги послушаме е било наше и отговорността е наша.
Разликата е много тънка, но е съществена.

# 322
Така е. Аз съм другата крайност и съвсем нищичко не обсъждам с родители относно взимане на решения

# 323
Пък ако се стигне до 4-5-6 деца се започва наобратно "Ама колко още ще раждаш? Това инцидент ли беше?", "За кариера няма ли да помислиш?".......
Баща ми се оплаква, че това не престава до края на живота ти. Той е вече пенсиониран и някакви набори в кафенето го питали има ли деца, те женени ли са, ама има ли внуци, ама кога щерка му ще има деца…

Общи условия

Активация на акаунт