Казус с детската градина

• 537
  • 22
  •   2
Отговори
Нормално ли е да те принуждават да си вземаш детето от детска в 4?
Уж имало раб. време. Като остане едно дете (то винаги остава някой последен)започват да звънят, плачело детето . Накрая в 5 е много късно. Оплаква ли се хората че последно го вземам детето. А викаха работното време е до 6.
 Това някои служители го правят.
Ще кажете другите как работят. И аз се чудя някои са дистанционно, други ангажират баби. Сега съм в майчинство, но как ще се работи не знам.

# 1
Ама какво се впечатлявате? Да си говорят каквото искат! Казвате им, че си имат нормативно работно време и точка. Другият вариант е да отнесете казуса до директора.

# 2
  • SF
Децата сигурно плачат и преди 4 часа. Не са ли педагози, които да знаят как да подходят и да ги успокоят?
Научили са се, че в момента не работите и "си бъркате в носа, докато те ви гледат детето. И те деца имат и ги чакат вкъщи" и ви приучават да ходите и да го взимате по-рано. Изненадайте ги, че работите и преди 5:30-6:00 нямате възможност даже да си вдигате телефона.

# 3
  • София
Ако директора не съдейства, директно се обърнете към съответната община.
Имат работно време и трябва да го спазват. Ако ме са ок, има и други работни места.

# 4
Децата сигурно плачат и преди 4 часа. Не са ли педагози, които да знаят как да подходят и да ги успокоят?
Научили са се, че в момента не работите и "си бъркате в носа, докато те ви гледат детето. И те деца имат и ги чакат вкъщи" и ви приучават да ходите и да го взимате по-рано. Изненадайте ги, че работите и преди 5:30-6:00 нямате възможност даже да си вдигате телефона.
Е чак да си бъркам в носа, гледам друго дете. 4 ми е много рано. Не е само с мен това. Накрая другите родители се стресират и всички в 4 и 30 най - късно са си взели децата. Лятото тъкмо ги изкарам навън и хайде да го взема че да отидем на площадка. Директорката вика че до 6 е раб. време, но стане ли 5 се почва едно звънене. Само било, пкачело.И н другите така. Подозирам една, две служителки, бързат.
Дори да заработя, то това е неизбежно ще натискат някой друг да го взема. Малко населено място затова.

# 5
  • SF
Аз съм сигурна, че не си бъркате в носа. Затова го сложих в кавички. Обобщено мислене на тези, които ви звънят, че детето плаче, за да си тръгнат по-рано.

# 6
  • София
Обикновено работното време е до 19ч.
Кажете им, че не можете да го взимате в 16, защото сте на онлайн работа и да не ви притесняват.
НЕ МОЖЕТЕ и точка.

# 7
Не е нормално да те принуждават. Нормално е да си спазват работното време.
Детето изпада в истерия и се скъсва от рев ли, какво? Трябва да знаеш какво точно се случва, за да намерите някакво решение.

# 8
  • София
Детето надали щеше да плаче (и дали изобщо плаче) ако в градината не му говорят как всички са ги взели, само майка му не иска.
Не знам как е в малките населени места и там сигурно имат баби, лели и комшийки, които могат да идат да вземат рано децата, но в голям град това не е така масово. Имам градина на метри от нас и гледам как родителите идват след 17 часа. Не знам дали се оплакват лелите и госпожите.
В градината на най-малкото ми дете има автобуси, които връщат децата и няма как по-рано или по-късно да се случи. Сигурно госпожите и шофьорите също искат да се приберат по-рано, но си имат разписание.
Не съм видяла плачещи деца.
Държавна е градината. Просто има правила.

# 9
Как пък не се промени това "мислене" на персонала в градините. Така беше и когато моят беше в яслата. В пет часа вече да сме го вземали и се почва едно намилане как "горкото" по цял ден там седяло. Ами, аз тогава бях на работа до 17,30 ч., как да го вземам в 16-17 ч.? Ако съм си вкъщи, ще си го гледам, ама не съм. Работното им време е до 19 ч., но още в 17 бяха на вратата.
После в градината (друга градина, не яслената) беше различно, няколко деца ги вземаха след 18,30 ч., та моя спокойно си го вземах около 18 ч.

# 10
Майката ползва услуга, на която има право. Щом тази услуга е до Х часа, значи е нейно право да я ползва точно до Х часа. Тя си знае причините - може с бебе да не й е възможно да търчи като финикиец напред-назад или пък да й е трудно вкъщи да жонглира с две деца едновременно и с домакинска работа. Също има право и да "скатае" и да си почине половин час, човешко е...
Вече детето, ако толкова се дере от рев, може да се изговори и отработи проблемът така, че да се намери някакво решение.

Това беше в отговор на нещо, което се изтри, така че може и да се игнорира Wink

Последна редакция: пн, 26 яну 2026, 14:50 от Мила Атова

# 11
  • Melmak
Говорете с директора, ако не ви помогне, към общината се обърнете.

Абсурдно е, ако човек е на работа до 18 ч как да вземе детето в 16?? Наистина, не го разбирам. Персоналът нещо не си знае работното време и иска да си ходи в 16, вместо в 19.

# 12
  • Sofia
Това е в малък град, нали. Едва ли ще успеете да се наложите там. Така си работят от десетилетия вероятно.

# 13
Щом детето е прието в ясла/градина, услугата се ползва в рамките на работното време и никоя лелка няма право да недоволства. Не стига, че работят на две смени, дошли в 13 ч. и искат в 16-17 ч. да си ходят. Ми да ходят да продават в някоя верига, да видим как ще работят 3-4 часа на ден....

Какво точно прави майката, не е ничия работа. Ако ще и по кафетата да кисне цял ден.

# 14
Не съм имала такъв проблем. Каката е в една градина, близнаците - в друга.
В градината на каката масово ги взимат в 16 часа. Какво работят - не знам. Предполагам имат баби на разположение или са на смени. Е, ние нямаме такава възможност. Докато бях по майчинство с близнаците, таткото когато е могъл я е взимал по - рано.
Към чурек - то по тая логика, като можеш да го водиш в 9 без нещо и да го взимаш в 15 и 30, за мен остава тайна, защо детето изобщо си записал детето на градина, като очевидно преспокойно можеш да си го гледаш вкъщи.

Общи условия

Активация на акаунт