Казус с детската градина

• 845
  • 44
  •   2
Отговори
# 30
Същите тези лели, които се сърдят, че трябва да работят до 19 ч. , ще вдигнат скандал на някоя продавачка, ако си е тръгнала десет минути по-рано от магазина.

Лошото е, че в градината после го отнася детето.

# 31
  • София
Отнася го, когато видят, че родителите са меки. При по-серт родители, които си търсят правата, даже са много внимателни с детето.

# 32
Чурек, ти как разбра, че жената може да отиде в 16 часа?
Бебето може да се храни, да спи по това време. В нашия случай градината е на разстояние с автобус, аз не съм шофьор и мъжа ми трябва да се прибере от работа, за да я вземе, иначе трябва да мъкна бебетата по автобусите. Варианти много, това че е по майчинство не означава, че мери улиците по цял ден и не иска да си вземе детето от детската градина..
Другото - тази жена няма да е в майчинство 6 години. Една година ще го взима в 16, докато може, после тръгва на работа и може в 18, как ще се чуства това дете?

# 33
И откъде сме сигурни, че има възможност да си взема детето майката?
Това, че не ходи на работа, значи ли, че е свободна?
Дай хич да не го води, защото така е решил някой си в някакъв форум.
Така е решило семейството и детето е прието, значи има право да получава тази грижа, а учителките трябва да си спазват работното време. Вече, че някой може да си вземе рано детето, не значи, че трябва всички да хукнат.
Интересно ми е пък бързащите да ги вземат в 16 часа защо го правят, когато обикновено тогава децата излизат да играят навън и тогава им е приятно да общуват, а те го лишават точно от тази свободна игра на открито, зор да ги приберат вътре и тях и лелките да си ходят.
Да не говорим, че съм виждала как си вземат децата в 16 и се връщат с тях в офиса да работят до 18, че да не се дразнели лелките. Хайде де.
На всички правят проблем явно, затова бързат.

# 34
  • София
Не на всички.
Никога не съм имала проблеми нито с ясла, нито с градина на никое от децата ми. Явно зависи и от характера на родителя.
Винаги се усеща къде може да мине и къде не.

# 35
Работното време на всяка една детска градина е минимум до 18. 00.
Изключете си телефона след 16 до 17 и това е.
Опитват се да ви приучат да го взимате рано, защото им се иска да си ходят. Е, няма как да стане.
Отнесете случая до директор, жалба до директор, после на ниво община, РУО и тук нататък ако изобщо се наложи.
Като се върнете на работа и работното време е до 18 часа, какво ще правите?
Права е Фивър, като си по-мек те действат и усещат къде минава номера.
Казваш, че нямаш възможност преди 17 и точка.
Не ги интересува дали работиш, дали имаш второ, дали книжка ще си четеш у вас.
Това им е работата, със съответното работно време и трябва да го спазват.
Масово е това. Особено в провинцията. 😊

Последна редакция: вт, 27 яну 2026, 16:02 от Caroline_Bingley

# 36
  • SF
Не го закачай, че тъкмо се е кротнал! Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Няма от къде за знае, не я познава. Заяжда се просто.

# 37
  • София
Работно време на държавните детски градини дори не е до 18:00, а до 19:00. Ако детето е на частна детска градина не знам вече как седят нещата. Но явно при Вас номера минава. Казват "Елате си го вземете" и номера минава.
Всеки има работно време и си го спазва. Не е нещо непосилно да седят до 18:00 Simple Smile

# 38
  • София
Цитат
Сега съм в майчинство
Четене с разбиране. Никъде майката не се оплаква, че не може да вземе детето. Вие откъде си мислите, че тя няма възможност да го вземе. Оплаква се, че трябва да го вземе.
Бебето може да се храни, да спи по това време. В нашия случай градината е на разстояние с автобус, аз не съм шофьор и мъжа ми трябва да се прибере от работа, за да я вземе, иначе трябва да мъкна бебетата по автобусите. Варианти много, това че е по майчинство не означава, че мери улиците по цял ден и не иска да си вземе детето от детската градина..
Другото - тази жена няма да е в майчинство 6 години. Една година ще го взима в 16, докато може, после тръгва на работа и може в 18, как ще се чуства това дете?
Като не се оплаква, че не може да отиде да го вземе, може би?
Къде видяхте, че майката трябва с автобуси и тем подобни да се разкарва да го вземе.
Коментираме поста а майката може и 10 години да е по майчинство, ако има още 5 деца с подходящ интервал.
Да, и аз това щях да пиша, че има работно време. А ако има някакъв проблем с детето, естествено, че ще бъде взето по-рано, но тук става въпрос за съвсем различни неща.
Иначе аз мога да дам и друг пример- в градината на дъщеря ми има и филиал, който си е част от градината. Имам приятелка, на която детето е там и се оказа, че на тях госпожите са им казали, че децата трябва да се взимат най-късно до 17:30. Как в основната сграда работното време е до 19, а във филиала до 17:30 е пълна мистерия, нали...
В градината на другото ми дете от 18 часа до 19 часа децата се събират в обща стая и има дежурен учител. Това по повод отоплението на стаите.
То по същата логика може да се сърдят и на родителите, които си водят децата в 7 сутринта. Защото и това го има, ако родителят почва работа много рано, как да го води в 8 например 😁. Но дори и да не работи от толкова рано, той пак има пълното право да го заведе в 7 сутринта, защото работното време на градините е от 7 до 19:00.
Ами то проблем има. И се е обадила лелката на майката. Но първата мисъл на майката е, че лелката иска да си тръгне рано а не, че детето й не е наред. Точно поради това твърдя, че темата е за социални грижи а не за жени без деца, които си нямат представа за реда в детската градина, но пишат коментари по темата и като се изчерпат с аргументи го почват с ад хоминем.
Сборна група от няколко деца в едно помещение е едно а едно единствено дете в цяло помещение е друго. Сама ми потвърждавате думите за отоплението. Директорката на бързо ще я отсвири майката.
Има родители, които си захвърлят(буквално) децата преди 7 и идват да ги вземат в 19ч.

Нищо не знае чурек. Нов е и се лута из форума. Чуди се как да стане популярен ползвател.
Сякаш си дошла с хилядите коментари във форума. Всеки е почнал от нула. Продължаваш с ад хоминем. Личи си колко си наясно с правилата на форума.
Чурек, за втори път те питам откъде знаеш, че майката има възможност?
И кой, тя ли е за социалните, че нещо увисват приказките ти?
Цепене от колектива няма. Има работно време и това е.
За н-ти път, откъде знаете, че няма възможност?! Цитат моля!
И да, майката е за социалните грижи. По-горе съм обяснил защо. А като гледам и разсъжденията на коментиращите и те са за една проверка от социалните.
Всички родители могат да си вземат децата по-рано, но само тази майка не иска. Как се нарича това?
 Здравето(всякакво) на детето е по-важно от едното работно време!

# 39
Стига свободни съчинения.

Може да иска, може да не иска, нейна си работа.

Освен ако не си лелка в градина, не виждам защо се напъваш да доказваш нещо си.... Много пъти написах - лелките работят до 19 ч. Ако не им изнася, да си ходят. Въпросът тук не е да се обадят на майката, че нещо не е наред с детето и да го вземе, а, че редовно настояват да се вземат децата в 16-17 ч., което е малоумно изискване.

# 40
  • Варна
Всички родители могат да си вземат децата по-рано, но само тази майка не иска. Как се нарича това?

Не, не могат всички. И не знаеш дали тази не иска или не може. Лично ли я познаваш? Ти колко деца изгледа? Всеки ден ли ги взимаше от градина в 16,00?

Работното време на градините е от 7,00 до 19,00. Факт. Проверен, доказан, публичен. Не свободни съчинения като твоите постове.

# 41
Лятото ми е голям проблем, да. В най-голямата жега тичам. Ще мисля варианти като почна работа в друго населено място, ако там работя. Иначе трябва да ангажирам човек да взема в 4.Или да намеря работа до 3, 3 и 30,а то и без това ням много възможности. Аз човек ще намеря, но защо трябва така да става?
За да си клатят краката тези след 4.
Вариант да се оплача не става. Ще направя голяма беля, много хора ще пострадат.

# 42
  • София
Може да е баща на годината и да може да ги взима е 16:00 от къде знаете пък вие Grinning
Danytarg Щом си мълчите ще тичате по жегите и студовете и така Simple Smile

# 43
Лятото ми е голям проблем, да. В най-голямата жега тичам. Ще мисля варианти като почна работа в друго населено място, ако там работя. Иначе трябва да ангажирам човек да взема в 4.Или да намеря работа до 3, 3 и 30,а то и без това ням много възможности. Аз човек ще намеря, но защо трябва така да става?
За да си клатят краката тези след 4.
Вариант да се оплача не става. Ще направя голяма беля, много хора ще пострадат.

Ама казваш, че не можеш в 16 ч. и точка. Ако тръгнат да ти правят изречения, най-любезно попитай до колко е работното време на градината...
На мен в яслата ми правеха изречения от рода на "захвърлили сте ги тези деца тука по цял ден", "не ви е грижа за детето как седи до 18 ч.", "не могат да седят така по цял ден" и т.н. подобни, на което отговарях, че там си има приятели и играят до 18 ч., като не виждам какъв е проблемът, особено като е пролет-лято и времето е хубаво за игри навън (това, разбира се, след периода на адаптация, когато го оставях за по два-три часа). Ясно ми беше, че искат да си ходят рано и знаех, че много родители пращат баби и гледачки да вземат децата рано, обаче за мен не е опция. А гледачка при наличие на градина ми е съвсем безумно.

# 44
  • Варна
Кои са тези много хора, които ще пострадат? Ти за тях ли мислиш или за себе си и детето си?

Общи условия

Активация на акаунт