Евровизия (Тема 32) - Виена 2026

• 11 244
  • 761
  •   2
Отговори
# 525
Далеч не всички събират десятък, а кой колкото остави. Може да оставиш и 5 евро. Те плащат и наеми за тази зали, а и “музиканите” са обикновено над 10, цели групи са.

Като казахме “да гласуваме за нашето момиче” по-горе, чалга феновете също са общност и сега им е добре дошло да обединят вота в един изпълнител (само Роксана е представител на този жанр, Фики отпадна). Така Роксана ще обере хем чалга вота, хем ромския вот.  Ромите ще си я подкрепят, независимо какво пее и как го пее. Но… както вече споменах, добре, че зрителският вот е не повече от 50%.

Преди малко ми излезе платена публикация на Касъмов (забравих малкото име), баща му и чичо му бяха собственици на Ара Аудио Видео. Публикацията е с лицето на Роксана и призив да се гласува за нея довечера, тагнати са студиото и звукозаписната й компания.  Излиза ми, без да харесвам този жанр, алгоритмите показват явно заради търсене на неща, свързани с Евровизия.

Та предизборната кампания тече с всички средства.

# 526
В призоваването няма нищо лошо, стига да не става манипулация.
Наскоро ми разказаха как последните награди на Планета преди 5-6 години са отменени, защото ботове са превзели гласуването и резултатите са били 90% за Преслава и Фики и нищожни за другите. Ами има ли смисъл в това?

Но това са бели кахъри, една цяла държава си купува журита и спами с телевот, та винаги печели Rest of the world, откакто се създаде. Една Мона ли ни притеснява...

# 527
Не че нещо, но Дара от няколко години не е релевантна. Новите ѝ парчета изобщо не влизат в стрийминг класациите, а ако някое случайно влезе, то е едва за няколко дни. В момента Мона има 3 песни в топ 50, и в Спотифай, и в Apple music. Това за бг изпълнител, различен от чалга или рап, е много добро представяне.

За мен вота на Дара също е организиран. Даже повече и от на Мона.

# 528
Много напън за тази Мона, аз за пръв път я чух миналата седмица по БНТ . Не съм й чувала песните, не бях впечатлена от пеенето. Други изпълнители заслужават повече с много повече хитове и песни и по-добре пеещи.

# 529
Ами ще видим довечера кой как ще пее и дали ще успеят да не фалшивеят на вторите си изпълнения.
Ако спечели МОНА дано европейският клон на църквата се активира и да я изстреля напред на самия конкурс. Grinning  С това се надявам да заровим томахавката по този въпрос.  Innocent

# 530
Не че нещо, но Дара от няколко години не е релевантна. Новите ѝ парчета изобщо не влизат в стрийминг класациите, а ако някое случайно влезе, то е едва за няколко дни. В момента Мона има 3 песни в топ 50, и в Спотифай, и в Apple music. Това за бг изпълнител, различен от чалга или рап, е много добро представяне.

За мен вота на Дара също е организиран. Даже повече и от на Мона.
На Дара е организиран - да, от фенчета. Мона няма фенчета.
Иначе няма никакво значение какви хитове и песни изобщо има изпълнителят преди това, важното е да е с хубава песен за конкурса и да я представи добре. Такива фен фаворити са отпадали в полуфиналите заради лош вокал или ужасна постановка на сцената. При Дара и Мона за мен рискът от подобна ситуация е огромен, докато скучните за мен Михаела и Прея са изпълнявали какво ли не в предаванията си и определено са сценични хамелеони.

Виктория да не е най-вълнуващият артист, а ако дори към днешна дата отворите залозите за 2020, ще видите, че тя беше на първо място, когато обявиха отменянето на конкурса.

# 531
Лично аз се надявам Дара, Молец и Роксана да не печелят. Най-вероятно ще гласувам за Прея пак.

BTW, новата ѝ песен крещи Евровизия.

"Виктория да не е най-вълнуващият артист, а ако дори към днешна дата отворите залозите за 2020, ще видите, че тя беше на първо място, когато обявиха отменянето на конкурса."

Не е съвсем същото. Зад Виктория беше Миланов, доказан продуцент.

Последна редакция: сб, 31 яну 2026, 17:24 от Сам Нийл

# 532
Хм..и тази песен е в този леко фолклорен стил и разказва за митични същества. Явно е много модерно. Всички се преориентираха натам.

# 533
"Виктория да не е най-вълнуващият артист, а ако дори към днешна дата отворите залозите за 2020, ще видите, че тя беше на първо място, когато обявиха отменянето на конкурса."

Не е съвсем същото. Зад Виктория беше Миланов, доказан продуцент.
Всъщност ми потвърждаваш тезата. Не знаем кой ще е в авторския екип зад тази песен.
Прея каза, че още като е разбрала как ще се проведе конкурса, е очаквала да я поканят и е написала няколко песни с мисъл за Евровизия. За мен тя най-много гори в идеята на конкурса, повечето от другите са там просто защото е музикален конкурс.

# 534
  • България
В момента Мона има 3 песни в топ 50, и в Спотифай, и в Apple music. Това за бг изпълнител, различен от чалга или рап, е много добро представяне.
Мона с ала народното си грачене също е към чалгата. Песните на молец са с чалга ритъм. Това че не са чалга тип Фики и Роксана не ги правят нечалга. Дара също има песни с чалга елементи.
Новата песньовка на Прея е като на молците глупостите, разочароващо.

Последна редакция: сб, 31 яну 2026, 18:04 от ferencliszt

# 535
  • Sofia
В днешното предаване на Петя Дикова коментираха ,че за някой от участниците имало много гласували от Китай .
Не са ги били отчели тези гласове.

# 536
Боже, и Прея ли? Аман от тези мотиви.
Повечето ни певци са в пробуждане, която уж се роди протестантска. Аз лично съм силно скептична и към нея, и към тяхното участие. А млади деца да ми се правят на много религиозни, аре нема нужда. Тя и без това Мона беше толкова фалшива с тази любов към България и т.н. елементарни пози, зле изиграни.

# 537
Моят глас довечера ще е или за Михаела, или за Прея. Чакам изпълненията на живо, за да преценя. Дара ми е симпатична, Thunder ми харесва, но не съм сигурна как ще е с изпълнението на живо, като че ли мъничко не ми достига, но я предпочитам пред Мона. Ако изборът е между Дара и Мона, съм за първата.
Да, Михаела ми стои малко скучно, но зависи и от песента, с която ще ни представи.
Малко не разбирам прехласването по Мона. Атрактивна е, има заряд, но не ми изглежда достатъчно овладяна все още, за да излезе на голямата сцена на Евровизия.

# 538
В Китай пък откъде този интерес?

На Венямин новата песен също бие леко на чалга.
Така се привличат хора, почитатели от всички стилове. Правиш някакви неопределени смески между няколко жанра и ловиш фенове. :р

# 539
Видях края на анонс по БНТ- Любо Киров и Нина Николина. За жури става въпрос. Другите не успях да чуя.
Добавям Богдана Карадочева, Криско и гръцка вокална педагожка.

Последна редакция: сб, 31 яну 2026, 20:47 от W

Общи условия

Активация на акаунт