Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда - тема 38

• 2 624
  • 73
  •   2
Отговори
# 60
  • София
Преди 10 години бяха 5 нощувки, като тази преди секциото също се броеше

# 61
И сега са 5 нощувки.

# 62
Как се избора екип в Токуда? Къде има актуален списък с израждащите лекари, каква е процедурата по свързване с тях?

А при другия вариант, без избор на екип, може ли пак да се види списък с какви лекари работят в момента в Токуда като израждащи?

# 63
  • София
Трябва да имате лекар, който да ви следи, някои държат най-късно от 33-34 седмица да сте при тях вече и да ви знаят историята. Този лекар ще ви изроди, ако е отпуск/болен, има заместник.

# 64
  • Sofia
Как се избора екип в Токуда? Къде има актуален списък с израждащите лекари, каква е процедурата по свързване с тях?

А при другия вариант, без избор на екип, може ли пак да се види списък с какви лекари работят в момента в Токуда като израждащи?

Няма опция без избор на екип. Който Ви изражда той ви е в екипа. Ако не и лекаря, при който се следите ще е заместник или лекар на смяна.

# 65
Момичетата раждали секцио, бихте ли споделили за това натискане по корема слвд него. Много съм се стресирала.. колко пъти го правят г-д и докато сте в реанимация ли само

# 66
Натискат в реанимация и по време на прегледите в следващите няколко дни, ама колко пъти точно нямам спомен. Доста е неприятно, няма да те лъжа, но и това се забравя като ти дадат бебето 🙂

# 67
  • София
Аз нямам никакъв спомен за подобно нещо пррди 10г,но може и да съм забравила.😅

# 68
И след нормално раждане натискат корема, за да проверят как се прибира матката. Вероятно след секцио е по-болезнено, разбира се, но и след нормалното си боли. След самото раждане ме натискаха първо през 5-10 минути, общо взето, който мине. След това по-рядко, но болеше първите 1-2 часа някъде. И натискат точно върху пъпа, което е още по-приятно.

# 69
Моето секцио беше в 10 сутринта, до 20:00ч. минаваха на всеки 15 минути да ме натискат.
Това беше едно от най-неприятните и болезнени неща за мен от цялото преживяване.

# 70
  • София
Ако имаме планирано секцио, но раждането тръгне по-рано от предвиденото каква е процедурата ? Опасявам се че след като доктора ми е с график 2 месеца напред, ще му бъде трудно да реагира от сега за след малко ако тръгна да раждам внезапно.

# 71
  • Sofia
Ако имаме планирано секцио, но раждането тръгне по-рано от предвиденото каква е процедурата ? Опасявам се че след като доктора ми е с график 2 месеца напред, ще му бъде трудно да реагира от сега за след малко ако тръгна да раждам внезапно.

Раждането е с приоритет. Ако е в болницата и има часове бременните седят и чакат докато лекаря излезе от операция. При нормално не знам как е, може би акушерките ви наглеждат докато дойде време за реалното раждане.

# 72
А като заговорихте за болезнености… как са прегледите за разкритие? Има лекари, които просто причиняват неприятен дискомфорт, има и такива, сякаш ти режат шийката с бръснарско ножче… И всичко е от “ръката” на проверяващия. Как са лекарите в Токуда в това отношение?

# 73
Аз бях точно така.. изтекоха ми водите 2 седмици преди датата за секцио. Приеха ме през нощта, пуснаха ми тонове, а сутринта докторът ми мина да ме прегледа и да каже какво правим. Аз съм при д-р Леков, той също е много зает, но направи спешно секцио сутринта.

Общи условия

Активация на акаунт