Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда - тема 38

• 4 445
  • 120
  •   2
Отговори
# 90
Днес бях на преглед при д-р Василев. Определено мога да кажа, че съм доволна и смятам той да проследи бременността ми. Но забравих да запиша телефонния му номер. Дали някой го има ?

# 91
Момичета каква е процедурата при прием за планово секцио? Какво се прави в първия ден?

# 92
Здравейте, дами, изчетох доста от написаното тази година в темата и още имам няколко въпроса.
Първо, как се процедира в предварителните консултации преди раждането - какво се обсъжда, сключва ли се някакъв договор?
И второ, не виждам особено да се споменава името на доктор Богданова - има ли все пак някоя раждала при нея, може ли мнение?
(Една дама питаше по-рано - д-р Богданова е отпуск от 12.02.)

# 93
Момичета каква е процедурата при прием за планово секцио? Какво се прави в първия ден?

Приемат те, подписваш доста документи, правят ти преглед за разкритие, ехограф на бебето, взимат кръв, пускат те на тонове, това е общо взето.

# 94
  • София

Приемат те, подписваш доста документи, правят ти преглед за разкритие, ехограф на бебето, взимат кръв, пускат те на тонове, това е общо взето.

Преглед за разкритие при планово секцио ? Не съм сигурна, че правят. Все пак няма да излиза от там.
На мен също ми е интересно, изгледах няколко клипа но пак имам въпроси.

# 95
  • София
На мен не са ми правили.

# 96
С какво адаптирано мляко хранят новородените в Токуда?

# 97
@babyboo На мен ми правиха, проверяваха ми шийката.
Аз бях планово секцио, но на тоновете ми излизаха контракции, може за това да са ми правили.

@LeoSummer HiPP HA1 Combiotic

# 98
На моето му даваха Frisolac AC, заради обрив.

# 99
Аз бях планово секцио и при приема имах преглед за разкритие. Не съм имала контракции на тоновете. За мен има логика да се провери дали не е тръгнала родова дейност и дали няма да се наложи по-спешно секцио.

# 100
  • София
И аз бях планирана за секцио, но раждането тръгна и три пъти ме провериха за разкритие. Финално - спешно секцио.
Бебетата ги хранят с Hipp, питах дали не мога да го сменя, но не препоръчаха.

# 101
Здравейте, дами, изчетох доста от написаното тази година в темата и още имам няколко въпроса.
Първо, как се процедира в предварителните консултации преди раждането - какво се обсъжда, сключва ли се някакъв договор?
И второ, не виждам особено да се споменава името на доктор Богданова - има ли все пак някоя раждала при нея, може ли мнение?
(Една дама питаше по-рано - д-р Богданова е отпуск от 12.02.)

Аз се следя при д-р Богданова - много съм доволна от нея - все едно имахме "клик" след втората фетална, когато се и преместих при нея за следене. Иначе имам приятелка родила преди 7-8 години при нея секцио - изключително доволна и още две мами родили при нея секцио юни и ноември миналата година - изключително доволни и двете. Аз за сега съм за естествено и много се надявам така и да остана. Иначе тя вече би трябвало да се е върнала от отпуск. Миналата седмица на регистратура казаха, че е налична след 10/02.

# 102
Здравейте, дами! В понеделник бях на преглед за установяване на бременност при д-р Герганова. Отидох при нея, понеже беше единствената, която имаше час от днес за днес. Разбирам защо няма особено много мнения за нея (чела съм доста от темите за Токуда, но даже не съм срещала името й). Медицински, обясни, каквото имаше нужда, но отношението й беше леко арогантно към 2-3 неща, които споделих (например факта, че съм направила 3 теста от притеснение - отговори ми: ,,ама на първия не му ли повярвахте??"). Като цяло не я усетих и не бих искала тя да ме следи. Насочила съм се към д-р Леков - там наистина не видях нито един коментар по-малък от суперлатива.
Имам и един въпрос - според вас струват ли си пакетите за проследяване, които предлагат Токуда? Няколко вида са, но много се чудя как би излязло по-изгодно - ако си плащаш за всяко необходимо изследване отделно, по здравна каса и т.н.? Със сигурност е специфично кой от какви точно изследвания ще има нужда през целия процес на бременеене, но все пак да питам и вас. Simple Smile

# 103
Съветвам те да се следиш по здравна каса, а с др Леков да си направиш една консултация към 20 седмица, за да се запознаете и обсъдите  (как върви) бременността и бъдещото раждане. Или може да се следиш на 2 места. Касата поема една част от изследванията,които ще ти назначи докторът на частно, и аз лично не виждам смисъл да ги плащаш.

# 104
Момичета, от 34та май започнах да ходя на тонове, но не съм минавала на ехограф. Вече е минало повече от месец от последния ( и то правен на фетална, не в Токуда). Чудя се в коя гс пак проверяват бебето на ехограф, околоплодни води и тн.

Общи условия

Активация на акаунт