Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда - тема 38

• 4 207
  • 116
  •   3
Отговори
# 105
Вероятно няма да има повече преглед с ехограф, предстои преглед за разкритие към 37 г.с.

# 106
  • София
То следенето започва след 12 седмица от бременността, та за установяване на бременност след тест, че дори и 3... Rolling Eyes е доста рано.

# 107
То следенето започва след 12 седмица от бременността, та за установяване на бременност след тест, че дори и 3... Rolling Eyes е доста рано.

Всъщност съм в 6 г.с., та поради тази причина не смятам, че е рано нито за установяване на бременност, нито да се информирам при кого искам да се следя. Аз лично хвърлям поглед върху темите и от преди да забременея, просто за да се чувствам самата аз една идея по-подготвена, когато настъпи момента Simple Smile

# 108
Здравейте, дами! В понеделник бях на преглед за установяване на бременност при д-р Герганова. Отидох при нея, понеже беше единствената, която имаше час от днес за днес. Разбирам защо няма особено много мнения за нея (чела съм доста от темите за Токуда, но даже не съм срещала името й). Медицински, обясни, каквото имаше нужда, но отношението й беше леко арогантно към 2-3 неща, които споделих (например факта, че съм направила 3 теста от притеснение - отговори ми: ,,ама на първия не му ли повярвахте??"). Като цяло не я усетих и не бих искала тя да ме следи. Насочила съм се към д-р Леков - там наистина не видях нито един коментар по-малък от суперлатива.
Имам и един въпрос - според вас струват ли си пакетите за проследяване, които предлагат Токуда? Няколко вида са, но много се чудя как би излязло по-изгодно - ако си плащаш за всяко необходимо изследване отделно, по здравна каса и т.н.? Със сигурност е специфично кой от какви точно изследвания ще има нужда през целия процес на бременеене, но все пак да питам и вас. Simple Smile

Доктор Герганова е много добър специалист, но не е от хората които седят и говорят празни приказки или ще Ви успокояват за без причина.

Много малко лекари следят по здравна каса в Токуда, почти всички изследвания са платени там.

# 109
  • София
Момичета, имам няколко въпроса, които са ми хрумнали до момента.

1. в самостоятелна стая свиждането да види таткото бебчето пак ли е от 17-18ч или може да дойде когато иска ? Говорим в часовете в които сме свободни от визитации, изследвания и т.н
2. Също така има ли диспенсъри с вода, за да си наливаме или си носим бутилки за всеки ден ?
3. Имат ли алтернатива за правенето на клизма ? Два пъти съм имала операция на корема и двата пъти ми се дава лекарство за пиене, а не свещи или клизма.
4. Ако секциото е във сряда, приемането във вторник към колко часа е горе/долу ? Какви са им изискванията преди прием и имат ли вариант да ни изпишат в събота ( който ще е 5тия ден) , а не да се чака понеделника.

# 110
2. Има диспенсър.
3. Има коктейл с рециново масло,но не знам дали го дават преди операция.
4. Ако секциото е в сряда, 5 нощувки стават в неделя, съдейки по това,което са казвали други момичета, раждали с операция - деня на прием, деня на секциото и още 3 в родилен сектор или ако няма места там  във врб. Ако всичко е наред с теб и бебето, следва да ви изпишат в неделя.

# 111
    Момичета, имам няколко въпроса, които са ми хрумнали до момента.

1. в самостоятелна стая свиждането да види таткото бебчето пак ли е от 17-18ч или може да дойде когато иска ? Говорим в часовете в които сме свободни от визитации, изследвания и т.н
    2. Също така има ли диспенсъри с вода, за да си наливаме или си носим бутилки за всеки ден ?
    3. Имат ли алтернатива за правенето на клизма ? Два пъти съм имала операция на корема и двата пъти ми се дава лекарство за пиене, а не свещи или клизма.
    4. Ако секциото е във сряда, приемането във вторник към колко часа е горе/долу ? Какви са им изискванията преди прием и имат ли вариант да ни изпишат в събота ( който ще е 5тия ден) , а не да се чака понеделника.

1. И в самостоятелните стаи свижданията да от 17 до 18 часа. Ако искате свиждане по друго време се заплаща за посетил и в този случай е по-добре посетителя направо да остане да спи при вас, иначе не си заслужава. Имам някакъв спомен, че беше 80евро на ден, но изобщо не съм сигурно дали помня правилно
    2. На края на коридора има диспенсър, където може да си напълните вода. Също така акушерките при визитация освен превръзки, бельо, свещички и нощница, могат да ви оставят и вода (шишета по 500мл) само трябва да си поискате
    3. Ако през деня не сте яла и съответно стомаха ви е празен, мисля че няма да ви направят клизма. На мен не ми направиха, но раждах естествено, не зная дали това е от значение.
    4. Не знам как стоят нещата с приема за секцио, но със сигурност могат да ви изпишат и събота и неделя. Даже ще е супер късмет ако изписването се падне уикенда, защото няма да има хора в коридорите и ще може спокойно да си направите готини снимки Simple Smile

# 112
    Според мен правят клизма на всички /стига да няма мед. противопоказатели/ преди секциото.
    Мен никой  не ме е питал дали съм яла предният ден, сутринта директно дойдоха и ми направиха клизмата. Grinning

# 113
    • София
    Ако секциото е в сряда, приема е във вторник нали така. Пада се реално до събота вечер, на мен ми се искаше да не ме изписват на Великден. По стечение на обстоятелствата така се пада.
    Значи от 5 до 6 могат да дойдат в стаята да видят бебчо, а иначе мога да се видя с който е дошъл горе в кафето ?

# 114
    • София
    Моето раждане беше в сряда, в неделя ни изписаха. Реално постъпих в сряда в 3 часа през нощта. Съмнявам се да ви изпишат по-рано. Реално те гледат как е родилката и как е бебето. При нас беше на кантар, защото малката имаше жълтеница и ми казаха, че ще си ходя в неделя сутринта за след 2 часа. Важно е вие и детето да сте добре.

# 115
    Моето раждане беше във сряда, приеха ме във вторник. Изписаха ни в неделя.

# 116
    Съветът ми е да не си правиш сметка без кръчмар, защото не знаеш в какво състояние ще сте. Стискам палци всичко да е наред и при теб,и при бебето! Моята дъщеря имаше леко повишено црп и не се знаеше дали ще ни изпишат. Няма никакво значение, че е Великден, най-много някоя фактура да трябва да ти дадат по-късно евентуално.
    Иначе да,можеш да се видиш извън отделението с близки, а между 5 и 6 е свиждането.

Общи условия

Активация на акаунт