Пълен пакет профилактични изследвания

• 908
  • 39
  •   1
Отговори
# 30
Да, в случая трябва да избере един от двата.
Аз съм с инсулин на гладно в норма, но след теста с глокозата не са добре нещата.

# 31
  • София
Да, в случая трябва да избере един от двата.
Аз съм с инсулин на гладно в норма, но след теста с глокозата не са добре нещата.
И аз, но куп светила в София ми казват, че ми няма нищо, защото на гладно всичко е ок. Голям зор, първо да търсиш лекар, който за знае какво да пусне, после друг който все пак разчита правилно изследванията. От нищо ти няма до защо чак сега идваш.

# 32
При мен ХОМА беше завишен, така че не винаги е "нищо не значещ". Но на мен инсулинът на гладно ми беше около 15, а КЗ - около 6, така че си показа. Понякога обаче наистина може с него всичко да е наред, а проблем да има.

# 33
Интересно би ми било, NellyN, ако имате изследване на гл. хб от онзи момент, какво ли би показало? Не се заяждам, искрено ми е интересно. С кр. захар 6 на гладно не очаквам и той да е по-нисък, което директно би Ви пратило в хипотезата, която обсъждаме по-горе с DeVa.

И, да. Аман от ендокринолози, които не знаят какво да изследват и търсят. Затова поне за това се опитваме да насочим stefani.

# 34
Интересно би ми било, NellyN, ако имате изследване на гл. хб от онзи момент, какво ли би показало? Не се заяждам, искрено ми е интересно. С кр. захар 6 на гладно не очаквам и той да е по-нисък, което директно би Ви пратило в хипотезата, която обсъждаме по-горе с DeVa.

И, да. Аман от ендокринолози, които не знаят какво да изследват и търсят. Затова поне за това се опитваме да насочим stefani.

ГХ беше и той "граничен" - пак около 6 (не помня точно дали е бил 5.9 или 6, или 6.1, но нещо такова).

Сама си бях пуснала ГХ, инсулин и КЗ на гладно. И с тези резултати отдох при ендокринолог, която ми пусна ОГТТ, за да прецени дали имам ИР и преддиабет, или директно диабет. Оказа се ИР и преддиабет. Оттам - глюкофаж XR и съвети за хранене,

# 35
Именно, момичета! Преди да взема решение сама да си пусна изследвания и да бухна сума ти пари минах през ендокринолог. За щитовидна ми пусна само TSH. Той излезе на границата. Попитах за FT3, FT4, Tat, Mat, аз попитах, смятайте. Ами нямало нужда беше отговора и така и не ми ги пусна. Попитах за инсулиновата резистентност. Дядо ми беше с диабет, а и като чета всеки втори си я има, без да подозира. Направо ми се изсмя и ми каза, че се филмирам. И затова нямам друг начин освен сама да се изследвам. И сега ще избера, или гликиран хемоглобин пък след него ще видя, или КЗ и инсулин на гладно.

# 36
При мен ХОМА беше завишен, така че не винаги е "нищо не значещ". Но на мен инсулинът на гладно ми беше около 15, а КЗ - около 6, така че си показа. Понякога обаче наистина може с него всичко да е наред, а проблем да има.

Да де, не винаги.
Моят на гладно беше 5.6, КЗ и тя под 5, ХОМА - малко над 1.
Ако бях гледала само тях, щях много да закъсам в дългосрочен план.
И аз се борих с две ендо, не искаха да ми пускат ОГТТ с инсулин, само КЗ, нямало нужда от инсулин, че съм била слаба. Само на наднормено тегло пускали.
А после, като ми излязоха резултатите и ги показах, ох, ама то не се очакваше.

# 37
DeVa®, ендокриноложката, при която тогава отидох, ми пусна ОГТТ с инсулин и КЗ (и двете на втори час).

Аз много я харесвам, макар че тя е по-натоварена, по-трудно се сдобива човек с час по каса (тогава ходих платено), много хора ходят при нея, а и доста се занимава с костна плътност (аз оттам я знам, че преди съм ходила при нея за това).

Иначе после попаднах на друга - трябваше бързо по каса да отида някъде, просто защото точно бяха въвели САМО електронни рецепти за глюкофаж и личната ми каза, че не можело да ги изпише без да мина през ендо. Та отидох при тази, която имаше час наблизо, тя пък доста изследвания ми пусна (по каса), но без инсулин.

Аз сега сама си го пускам инсулина на гладно, да съм в час, иначе личната ми пуска ГХ и други там разни, каквото я подсетя, или се полага.

# 38
Последно решавам да пусна кръвна захар и гликиран хемоглобин. Ако с тях нещо не е наред тогава инсулин и HOMA. Така става ли?

# 39
Да.
Ако е над  5.5-5.6 гликирания , пускаш и инсулин.

Общи условия

Активация на акаунт