Майката на таткото всеки ден ми водеше някой от родата, татковеца пърхаше около нея, а аз се затварях в спалнята с бебето и слушах как ме обсъждат как не правя това и онова като хората, но ги игнорирах. Всеки път като си тръгваха оставяха пълна мивка с чинии, чаши, кухня в безпорядък да не скучая после. Един ден не ми издържаха нервите и на вратата ги хванах и ги върнах да си изчистят, защото аз не съм им слугиня и дома не е хан. Не се прие добре 🤣🤣🤣
Майка ми пък дойде да види бебето (няма лошо), но имаше изненада, носеше си багаж да останела седмица-две да помага ..... разсърди ми се, но си тръгна същия ден. Аз нужда от помощ точно тогава нямах. Още получавам обрив като чуя някой роднина иска да дойде да "види" детето и по-лошо - наистина само го гледат като експонат. Пък вземи го, пусни ме да си взема душ, да поспя 30 мин......къде ти.
Хич не им се връзвайте на мъжете. Нормално е да се радват и да искат да почерпят. Не е нужно да се карате с тях, но нека като ще си водят гости да се погрижат за него сами! Вие и бебето не сте панайрджийски мечки, за да забавлявате публиката. Имате пълното право да се отделите в спалняна и да си почивате. Извинете се на гостите, че сте уморени и до там. Да забравят да им седя на стол прясно родила, течаща, кървяща да ги забавлявам.
Имайте предвид, че след раждане нивата на естроген и прогестелон рязко спадат в телата ни и тогава не сме най-добрата компания. Ако сега си мислим, че сме пики и кисели, тогава ще е умножено по 100. Мъжете на стероиди разказват, че като си занулят естрогена изпадат в депресия и имат самоубийствени мисли .... представете си ние през какъв хормонален стрес минаваме!
ще се радвам да се намерим във Фейсбук. Бая на брой сме