Априлски бебета 2026 ❤️ (Тема 4)

• 3 703
  • 205
  •   3
Отговори
# 195
Здравейте Simple Smile Моята АГ също не мести термина. По ПМЦ съм за 08.04. Днес бях на преглед в 31г.с. и бебчо е 1500гр. Което АГ каза, че е добре. Не върви голям, но и ние с баща му сме дребни. А сина се роди 2450гр. 10дни преди термин. Най-хубавата новина, която чух днес е че вече бебчо е главично и към този момент се ориентираме към естествено раждане 😊

# 196
  • Melmak
Вие усещате ли като се мести главично или седалищно?

Аз яко усещам, беше главично, после за няколко дни се обърна седалищно и ме блъскаше в пикочния мехур якоооо. Сега пак е главично и ритниците се виждат през корема над пъпа ми.. 😆😆😆

# 197
Ами нашият господин още в началото на 7 месец се беше завъртял и оттогава не се е мърдал от тази позиция, дали съм усетила - не. Но аз ритници под пъпа съм усещала броени пъти - явно насочени към пикочния ми мехур 😂 Десните ребра се ползват за всичко - от подпирачка за крака до боксова круша за кикбоксьор 😂

# 198
Аз изобщо ама изобщо не гледам ПРМ, защото съм с ранна овулация и оттам и термина ми се изменя от данните.
Схемата за изчисляване е с овулация на 14ти ден.
За секцио на мен ми каза 38г.с. за момента, ако всичко върви наред.

Момичета то ще се завърти стотици пъти  до раждането. Така че, спокойно Simple Smile
Моето е с краката надолу. Много не усещам удари, може би защото първото ми разказа играта на органите долу 😂 шегувах се, да ги пощади, че все пак искам да го правим батко 😄

# 199
И моя термин го коригираха на първа ФМ, но цикълът ми беше много нередовен, така че другият термин изобщо не е релевантен в моя случай. Иначе предишното ми бебе се обърна в 18 г.с. и не се движеше повече нагоре надолу Grinning Сега с това май пак ще е така, защото докторът каза, че няма никакво място да се мести.

Някоя от вас пие ли витамин Д? Вчера ми попадна някаква информация, че при нормално раждане било добре да се спре 6-7 месец. Ще питам и доктора, но имам 1 седмица до преглед и ме гложди любопитството какво общо има с раждането.

# 200
  • Melmak
За витамин Д по-скоро се гледат стойностите, ако си с дефицит не вярвам да ти го спрат. Аз почти не пия сега, защото 2 г борих дефицит и съм на горна граница. Но аз преди да забременея пиех яко и доста над препоръчителната доза. Някои лекари са с много изостанали знания за вит Д и се наложи да се оправям сама.

И на мен ми казаха плановото секцио в 38 седмица, което е идеално. Въпросът е, че тогава се пада РД на свекър ми и на мм. Родени са на една дата (случайно). Свекър ми се шегува дали и бебето ще се роди тогава. Лекарката ми предложи 3 дати и каза да помисля, като едната дата е баш тая. Не ми се иска много и щерката да е на тоя ден, макар че ако реши да излиза тогава кой ще може да я спре???
Това му е гадното на плановото секцио, че планираш дати. Като е нормално, лесна работа, то само си решава и айде. 😆😆😆

# 201
Вит Д не знам да се спира преди раждането, ако се приема физиологичната доза. Само за магнезии знам, че се спира след 36г.с., защото може да попречи на родовата дейнст при жени, които планират да раждат нормално.

# 202
С първата ми бременност първоначалния ми термин спрямо ПРМ беше 5.03, но още от началото имаше "изоставане" от една седмица и около първата фетална, а после и тя затвърди се промени официално и по документи на 14.03. Накрая преносих с една седмица и се роди с индукция на 21.03.
Сега от началото и спрямо ПРМ и според ехаграфа термина е 28.03. И аз съм за мартенската тема, но тази е по-активна, а и знае ли се, може пак да пренося.(дано не)
По принцип вече въведен термин след 1на ФМ по документи не се сменя, а това вариране в измерванията си има някакви стойностиъ които са допустими. Примерно 1седмица+/-.
Аз първите месеци откровено казано не искам да си ги спомням, а и нямам много спомени🤣 но всяка бременност и дете са различни, та гледам сега да съм с друга настройка.

# 203
На мен едната ми дъщеря й се измести термина с 3 дни назад и родих точно тогава.
Сега се измести с два дни назад. 27.04 ми по  ПРМ, а се измести на 25.04. ММ е съвсем в началото на май месец, но не вярвам да преносвам седмица.

# 204
При мен също ПРМ е 27.03, но на феталната ми го изместиха на 03.04. и така си вървеше до 7-ми месец и съответно се записах в тази група. Последната фетална обаче беше дръпнал напред и ми излиза термин 30.03, а на прегледа от онзи ден вече е 28.03🤷🏼♀. Не знам на какво се дължи, казват че е нормално и не го мисля. Когато тогава и без това с този корем вече ми идва в повече малко последните два-три дни.

За въртенето не мога да разбера дали е с главата надолу или не, защото усещам ритници навсякъде. Вчера беше застанал основно отдясно и даже от опъването почна да ме боли пъпа и корема. На последният преглед беше с надолу главата, но дали си седи така още не знам😄

# 205
Не се вглъбявайте толкова по термина. Това е една ориентировъчна дата. Спрямо мерките на бебето казват, че е със седмица напред или назад, имат си някакви таблици, по които гледат. Аз по ПРМ съм 24.04, вчера го измериха 1,300, което отговаряло на 29+6, а аз бях 28+6 и ми каза около Великден да го очаквам, пък ще видим. Като цяло не искам да чакам до термина, че не искам да става много голям и аз съм дребна, но си върви бая добре. От доста време си е все с главата надолу, по скоро усещам премествания, отколкото ританици, но да, не винаги е много приятно, особено като съм легнала настрани.

Общи условия

Активация на акаунт