Априлски бебета 2026 ❤️ (Тема 4)

• 5 624
  • 290
  •   3
Отговори
# 240
  • Melmak
Аз се чувствам грам неподготвена. Купила съм някои дребни неща като дрешки, няколко биберона(залъгалки или както се казва), стерилизатор, нагревател и бутилки, но биберони не съм взела. Легло и количка с кошница ни дадоха.
Докато бях още енергична мъжа ми викаше не купувай още, няма къде да складираме. А вече ми е трудно. Искам в началото само най-необходимото, ама вече нямам сила. Ще вляза да поръчам тук-там нещо и това ще е. Кумата ми даде списък. Ще вървя по него и каквото има ще се докупува в хода на нещата. А, активна гимнастика също ни дадоха. Ще поискам подарък килимчето, което харесах като правим погача или от компанията.

# 241
Здравейте и от мен! Вече официално от 2 ден в майчинство, доста по-позитивна от преди. 🤣 Нанесохме се в новия апартамент, останаха само дрехите, абе определено ми е по-спокойно. Днес щях да съм на ФМ, но отложихме за следващата седмица, защото лекарката е в болничен. Утре влизам в 34 г.с.😊
Купихме столче за кола и съм доста доволна от този факт😃

# 242
Здравейте и от мен! Вече официално от 2 ден в майчинство, доста по-позитивна от преди. 🤣 Нанесохме се в новия апартамент, останаха само дрехите, абе определено ми е по-спокойно. Днес щях да съм на ФМ, но отложихме за следващата седмица, защото лекарката е в болничен. Утре влизам в 34 г.с.😊
Купихме столче за кола и съм доста доволна от този факт😃

Честито, Дарби!
Само хубави емоции в новия дом!
Точно преди 1 година и ние се нанесохме в няшия, днес имаме повод за празник. Бая вода изтече докато успеем и беше страшна емоция.
За майчинство - имаш предвид, че си болничен 45 дни преди термин ли? Ако е така почивай и се наслаждавай. Аз днес по спешност трябваше да изляза по работа и се потъркалях из София .... та нямам търпение да дойде и мойто време, че се чувствам като барбарон 🤣

# 243
Да, в болничен съм Simple Smile Благодаря много и на вас честито!

# 244
Днес бях на преглед, в 30г.с. - бебето е 40см, 1800гр. Нищо чудно, че ме болеше толкова и едва вървях, за няма и месец е качило 800гр. И на тонове ме закачиха, друг е въпросът, че не можаха хубаво да ме опашат коланите, та все трябваше да придържам. По някое време явно твърде хлабаво беше, като взе да прескача тоя ми ти апарат, направо си изкарах акъла, че бебето не е добре.
А то милото спеше, нямаше сила, която да го събуди. 🤣
Вечер му е активното време, та снощи си играхме. Като пришълецът изкарва някой крак или ръка, обаче снощи го щипнах, каквото и да беше. Не му хареса и си го прибра обратно, а след това отвърна на удара. Joy А като реши да мята и ръце, и крака, направо се разтрисам цялата. Joy

Днес ходихме и за спални комплекти, дрешки за изписването, така че ми остават дребни неща - термометър(още се чудя има ли смисъл от инфрачервен или обикновен е достатъчно в началото), аспиратор за нос(това дори не съм сигурна, че е спешно, може и после) и инхалатор.

Единствено много закъснях да се свържа с желания лекар за израждане. И съм в колебание какво да правя, имам още един вариант в краен случай, но и там ако не успея - където и при когото се падна на смяна. Макар че хич не е разумен вариант с толкова лекарства и заболявания да играя втори тото шанс.

# 245
Аз утре съм на ЖК, дано всичко е наред. Минах последна ФМ и там всичко точно.

Обаче явно дръпна в растежа последния месец и така ми тежи на таза, че не знам как ще изкарам още месец и нещо. Вчера имах излизане по работа и се прибрах разглобена.  Май прекалих с ходенето и темпото. Болка в пубиса, която премина към тазобедрената става и достигна до целия таз. Чевствах се разглобена - буквално. Не съм спала цяла нощ и май като мърдах пречех и на бебето да спи. Попринцип е кротко, но тази нощ тренира йога в корема. При вас толкова ли е тежко? Вече ме е страх да излязя от нас 🤣🤣🤣 и ми трябва психическа подготовка. Не са хубави тези работи.

# 246
Е, да, аз нали се оплаках на предните страници, че два дни плаках от болка и лежах, като се има предвид, че съм държелива по принцип.
Моето мърда само и единствено в интервала от 22 до 06ч., на нощна тарифа е. Joy Така че независимо дали съм будна, или се мъча да поспя, то разгрява активно и разпъва всички крайници в наличност.
Но много тежи и боли, денем от голямата му глава в таза или ако завърти дупето навън, вечер пък като съм се наяла и напила, и ми се и пишка, коремът пък опъва. Явно все така ще е.
Аз така или иначе съм ограничила драстично излизанията, върша си някакви неща с колата набързо, гледам всеки ден да излизам, но не мога да си позволя разходки, ходя до тоалетна на всеки 30минути. Докато стигна от нас до някой супермаркет вече съм на ръба. Joy А и с темпото на робокоп съвсем се утежняват нещата.

# 247
buttercupp, и аз съм като теб тук. До вчера имах два варианта за раждането. Вчера бяхме с мм на преглед в едната болница, но след срещата с акушерката той категорично отказа и нея, и мястото.
И така ми отряза възможностите и останах само с един вариант - болница Надежда. Там не съм ходила никога, не познавам никого, не съм говорила с никой все още... А там първият преглед при лекар, ако не се следиш при тях, се прави към 36-37 г.с.
Не мога да си представя да нямам яснота и категоричност къде и при кого ще раждам чак дотогава. Ми че то някои жени си раждат в 37 г.с. съвсем доносени бебета?! Сега съм в 31 г.с. и вече се побърквам, че нямам избран лекар... Мм си е спокоен, той се оправда окончателно, че няма да идва на раждането и си изми ръцете и си е супер айляк. Бременната да му мисли 😆

Единствено много закъснях да се свържа с желания лекар за израждане. И съм в колебание какво да правя, имам още един вариант в краен случай, но и там ако не успея - където и при когото се падна на смяна. Макар че хич не е разумен вариант с толкова лекарства и заболявания да играя втори тото шанс.

# 248
  • Melmak
Coasterka, защо не започнеш да се следиш в Надежда от сега? Просто няма много смисъл да си купуваш пакет, по мое мнение. Иначе ако се запишеш на ЖК сега не вярвам да те върнат.
Аз днес весела и щастлива (май в кавички) решавам да отида да си взема пратката от еконт, която тежи 400 грама. Еконт е на 1,5 км от нас в посока. На връщане вече се задъхвах. Просто не мога да се позная… тренирала съм като луда, не съм се спирала. Сега вървя с темпо на бабичка. Майките, които вече имат деца, моля ви, кажете ми, че пак ще стана нормална.. ми аз все едно остарях с 40 години!

# 249
Момичета, аз днес отидох до магазина и сега все още съм тооолкова изморена. Бебчо е близо 2 кг. и половина, взех топка и правя упражнения с нея, кръстът ми е една идея по-добре.
В момента търся дрехи за изписването за мен🤣 Май се спрях на свободна рокля със скъсена жилетка, закопчана само отгоре. Ще ми ми се да съм по-женствена, но не да съм с костюм, както ходя по принцип, и ми е много трудно в друг стил🤣🤣🤣 Със сигурност ще ми е по-удобно с кецове по множество причини, та въртя натам. Направих си списък за пазар за родилното, така че тези седмици с това ще се занимавам. Не мога да разчитам на консумативите в болницата.

# 250
Аз затова исках да обсъдя вече плана за раждане, да видя дали ще ми допадне мястото, лекаря, начинът, по който ще протекат нещата(не че има гаранция, че всичко ще е, както сме го обсъждали сега), за да имам време да отреагирам, ако нещо се разминаваме, а и защото винаги ме е било страх от преждевременно раждане.
Обаче се наиграх... Преди беше много рано, сега не мога да се вредя пък, накрая май каквото стане, дори не съм паникьосана, както е обичайно. Все някъде и някак ще родя, може и за добро да е, че нещата не се случват, както ги планирах.
Така или иначе искам естествено, ако се стигне до спешно секцио все ще събере екип, просто ще стискам палци да попадна в добри ръце.
Иначе мислех да звъня и да питам за посещения, нещо като отворени врати, понеже по това време някъде ги организират, но истината е, че колкото повече наближава, толкова повече не ми се занимава. Нито ми се обикаля по болници, по още лекари, да гледам магарета, да ми мирише на дезинфектанти, имам чувството, че съвсем ще се чална. Колкото по-малко знам толкова по-добре. Joy

# 251
След раждането всичко се връща по старо му - енергията. При някои става буквално за има няма 1месец, при други отнема време от рода на 2-3-4месеца. Строго индивидуално.
Всички неразположения са временни, наистина.

# 252
  • София
Аз съм с план какво при кого и къде още от 6ти месец. Единствено ще говоря другата седмица за педиатър, защото и там е сложно.
Да ви кажа на мен ми мина и третата фетална, бебока е 1.750 в 29+5. Върви си две седмици напред, изместихме за сега окончателно секциото за началото на април, като началото на март ще се видя с израждащия доктор и той ще ме прегледа и ще си каже експертното мнение. Иначе с бебока всичко е наред за сега, ще пускам на ново кръвни + витамин Д и още някакви.
Вече започна да ме обхваща притеснението. Днес взех козметика, имаше промоция в аптеката и взех на Мустела за нормална кожа, ако се наложи ще взема по-скъпа за чувствителна в последствие.

# 253
  • Melmak
Аз последно бях на лекар в началото на месеца и тогава тежеше почти 1.5 кг. Нещо мисля да спирам да ходя на “безплатното” по ЗК, защото вече няма кой знае каква стойност за мен. Исках направления, едно ми дадоха, едно ми отказаха, виждах бебето по-често.
Сега на 26.02 живот и здраве пак ще съм на преглед на частното и не мога непрекъснато да се мъкна по лекари. Дойде ми в повече!

Днес нещо ме стегна шапката, че не съм готова с нищо за бебето и поръчах някакви неща. Водя се по списъка на кумата ми, тя е с повече опит от мен. Не съм готова на 100%, но някак се успокоих.

Кухнята ми е изкъртена до замаска. Няма нищо. Грундираха нещо и вече не ми дават да влизам вътре! Ужасно е, но се надявам скоро да приключи тая мъка. Аз гледам бебешки неща в сайтовете, ние нямаме настилка в кухнята.. ама това е!

От всичко се изморявам. Ходихме за обков със свекър ми, човека ме взе от нас, с колата бяхме, ще кажеш, че камъни ме е карал да нося. Изморих се, докато избирам дръжки. Чувствам се като бабичка.

В работа ме изкараха извън релси с още простотия и вече реших, че пускам педала на газта и ще кретам до края на месеца. Не ми се е случвало никога. Не съм такава, ама не се търпи това хорската простотия. Предала съм всичко, ще доработвам дребни неща и това е!
Новият ни мениджър е решил, че пасем трева явно, отношението е скандално не към мен само, говори ни пълни глупости.

# 254
Здравейте мамчета ,искам да ви питам как се справяте с киселините ако имате ,че аз от 3дни ги имам .Няма през деня няма през нощ постоянно се появяват.Пия Гавискон не помага дайте съвет.

Общи условия

Активация на акаунт