Парфюмни размисли и страсти - 300 юбилейна тема

• 1 227
  • 20
  •   3
Отговори
Юбилейна тема

В празничната ни брой №300 тема, споделете кои са любимите ви парфюми? Какво бихте желали да си купите или да премахнете от наличните флакони? Каква би била най-подходящата бройка парфюми, за вас? Имате ли хубави спомени с парфюми придобити от мнения в тази тема? Разкажете интересни парфюмни случки.

Снимките са от интернет

ВНИМАНИЕ!
Ако искаш да спестиш пари, не е препоръчително да четеш тук!
Тази тема води до сериозно пристрастяване към придобиването на парфюми и до много високи, често непредвидени разходи!

Парфюмен пътеводител

Fragrantica
https://www.fragrantica.com

Basenotes
https://basenotes.com

Parfumo
https://www.parfumo.net

Bois de Jasmin https://www.youtube.com/user/vicky19971997

https://boisdejasmin.com/

https://nstperfume.com/

https://www.wikiparfum.fr/

Старата тема

Изпитани сайтове за парфюми

Нека напълним тази уханна тема с прекрасни предложения, позитивизъм и добро настроение! Вие сте!
[/quote]

Последна редакция: вт, 27 яну 2026, 20:36 от densi

# 1
Благодаря за новата , юбилейна тема 🌷
Любимите ми аромати са на Мосю

С тях се запознах в прекрасната ни парфюмна тема и пламна любов forever and ever….. Ако трябва да остана само с два парфюма- това са те ❤
Иска ми се да пробвам всичко, което ще се предлага на пазара с праскова тази година, но бих придобила само ако пламне любов между нас.

# 2
Може би най- любим парфюм ми е Chanel Coco Noir. Не съм имала друг парфюм, който да ми се е искало да слагам само по специален повод и някак да си пазя. Макар че съм решила, че ще си го купя пак като свърши. Много ми харесва. Въобще Chanel са моята парфюмна къща. Тази тема я следя от “сто години”. Тя също ми е специална, защото не ми омръзва и винаги се връщам към нея и си я чета, дори да не съм изкушена от някой парфюм. През годините съм била изкушена от тук и съм купувала на сляпо парфюми, но добре, че осъзнах, че не е моето и сега мога да се вдъхновя от нещо прочетено тук, но гледам без тест да не купувам.
Благодаря за темата и въобще на densi, която е капацитет в парфюмите и винаги дава компетентно и подплатено мнение.
Благодаря и на всички момичета и момчета, които пишат тук. Много сте ми полезни.

# 3
Ех какви красотички! Благодарности за юбилейната тема Nature Star2
Аризона, сравнявам:
Fame EDP е повече плодов, като гъст сок от манго, смола и сандалово дърво. По-звънлив и свеж е. Fame Parfum е повече зимен с осезаемо пачули и розов пипер. И двата са много хубави, аз вече повече харесвам черната кукличка.
Засега като много любими ми остават Thameen, но не си избирам парфюмите по марка.

# 4
Мила Дени, благодаря ти за новата юбилейна и красива тема! 🩷
Еха, 300!
Ще трябва да помисля. Парфюмите които харесвам са разнородни. Днес съм с един от най-любимите ми парфюми:
https://www.fragrantica.com/perfume/By-Kilian/Princess-90174.html
От някои имам само отливки, други, предполагам, няма да притежавам никога, но дори това, че ги познавам, ме прави щастлива и е урок и опит.
Обичам ароматите на Jo Malone, винаги ще ги обичам! Имам много хубави спомени в групата. Тук прочетох и след това открих любимият ми и до днес, Guerlain L'instant Magic. Помня как отидох и си купих 30 мл. Всъщност, всички вие станахте част от всеки мой ден. Обичам да тествам, да откривам, да се влюбвам, дори да се разочаровам...Обичам да чета за съставките, начините на добиването им, създаването на парфюмите, историите около тях...Обичам темата, толкова е полезна. Любопитно ми е колко различно възприемаме ароматите.
Обичам всичко, свързано с парфюми. За мен са магия, радост, вълнение, обич, тъга...Красота!
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 28 яну 2026, 08:05 от Magda Dimitrova

# 5
  • София
Любими парфюми - Jo Malone круша и фрезия и отскоро съм луда по Alluring Fig.

Благодаря за темата - вълнуващо е да се чете!

Последна редакция: ср, 28 яну 2026, 00:13 от Prizma

# 6
  • Бургас
Муц, мерси за новата тема, да ни е честита и още много да имаме.Kiss Обожавам тази тема, винаги съм я обожавала.Любими парфюми имам много, но само един си остава най- специален Мон Герлен ЕДП на любимите ми Герлен.Други много любими Коко Мадмоазел ЕДП, Амуаж Онър, ЛВЕБ едп, BDK Pas ce soir, Mugler Angel Fantasm, Линстант на Герлен,Hibiscus mahajád Maison crivelli, Обувката едп и други. Имам парфюми, които искам да махна и ще го направя в най- скоро време.Имам и желаещи за покупка, още не съм пробвала най- новите аромати, нямам търпение да се запознаем.Само хубави спомени имам в тази тема, какво писа Магдето щастлива съм, че някои мога да ги пробвам вместо постоянно да трупам.Аз постоянно поръчвам проби.Очакваме нова градина от  Un Jardin sous la Mer Hermès -https://ifragranceofficial.com/perfumes/un-jardin-sous-la-mer-hermes/

# 7
Благодаря за новата тема.

Много любими парфюми имам, част от които закупени благодарение на мнения тук.

Отчетливо си спомням преди години когато бях питала за V Canto Magnificat. Не помня вече кой, мисля мъж беше, отговори, че миришел на изгнили цветя. Аз го бях взела вече, дори не го бях отворила, и попълних формуляр за връщане. Пръснах тъкмо преди да го изпратя и, о, чудо. Ужасно много ми хареса. Беше любов на секундата. Естествено се обадих на Спиди да анулирам пратката, платих над 20 лв куриерски разходи, но си струваше всяка стотинка.

Или пък придобиване на стара бутилка от Zeffiro Xerjoff. Истинско съкровище.

Имам и невероятен подарък от приятелка - Valentino Noir Musc Essence. Това сигурно беше преди повече от пет години. Пазя си го още и си го пръскам когато искам да ми е хубаво на душата Simple Smile

Да не говорим за размяна на сляпо, само за да се отърва от моя Delox, за Laudano Nero. Вечната любов е това…

Имам и получен Santal Royal Guerlain от другата, вече изчезнала тема. От времето когато беше много скъп, а аз нямах такива доходи. Спомням си, че като видях поста с предложението бях готова да си дам половината парфюми.

Отделно имам и Ambre Eternal пак от изчезналата тема, който смятам за изключителна находка и кътам като злато.

Не помня вече кой хвалеше много Callifraphy Rose Aramis, но и той ми е топ попадение.

Да не говорим за всички дами, с които съм разменяла Madonna Truth or Dare Naked. Любимият на майка ми, имаше момент, в който имах запаси дори.

Чудна тема, прекрасни контакти и приятелства. 🩷

# 8
  • The Evergreen State
Много хубава юбилейна тема, харесва ми идеята за нещо като визитна картичка и отговарям на всички въпроси както следват:

Споделете кои са любимите ви парфюми?
Някои от любимите - Miss Dior EDT 2019, Lancome Hypnose, Dior J'adore L'or 2023.

Какво бихте желали да си купите или да премахнете от наличните флакони?
Обмислям покупка на L'instant De Guerlain, но се колебая все още. Колебая се и за някоя от градините на Hermes, както и за някой от линията Chloe Nomade.
Има няколко парфюма като Dior Joy, Bvlgari Mon Jasmin Noir и още няколко други, за които не ми е идвала музата да нося отдавна. Понякога се чудя дали да не ги махна, но засега все пак решавам да запазя, защото не са лоши парфюми и винаги има шанс да ме зарадват пак.

Каква би била най-подходящата бройка парфюми, за вас?
Щом ми носят радост, и правят денят ми по-хубав и приятен, значи всички имат своето място в скрина ми и това е подходящата бройка за мен.

Имате ли хубави спомени с парфюми придобити от мнения в тази тема?
Конкретни спомени нямам, но определено си повлияваме тук една на друга, понякога дори и с най-беглия коментар. Тук използвам момента да благодаря на всички които пишат и споделят в тази тема, без вас, темата няма да бъде същата.

Разкажете интересни парфюмни случки.
Отново нямам конкретен пример, но всеки път ми става приятно да получа комплимент за парфюма с който съм или аз да направя комплимент за парфюма на някой около мен.

Вместо музикален поздрав, споделям друга форма на креативност, с пожелание да вдъхнови деня ви, заповядайте

Последна редакция: ср, 28 яну 2026, 05:44 от Athena

# 9
Еха, най - любимата ми тема тук, че и юбилейна Heart. Рядко пиша, но затова пък всекидневно ви чета с удоволствие.

Най-любимите ми парфюми са - Ghost in the shell - по препоръка от вас Flowers Bouquet. Amouage Reflection Man, Amouage Lyric Man, Oud Stallion на Crivelli, Beautè du Diablo на Liquidea Imaginaires.

Като брой парфюми осъзнах, че не искам да правя някаква огромна колекция...  Имам един малък шкаф, в който ги съхранявам и се водя от идеята на едно парфюмно другарче от Варна, че няма ли място в шкафа вече, значи нямам нужда от парфюми.
За тази година съм си набелязала още два-три като покупка и шкафа ще е запълнен. Един от тях ще е Lü bu на Sora Dora. Имам малка отливка от него и много ми хареса.
Вече изчистих нещата, които няма да нося редовно и оставих всички тези, които нося с удоволствие.

Рядко получавам комплименти за парфюмите, които нося, предимно защото парфюмите са мъжки, мисля, така че нямам конкретна случка, която да споделя. Това, което ми се случи около тази моя страст за парфюми е да опозная толкова много невероятни и чудесни хора в тази и други групи и да създам приятелства, които правят и най-трудните дни една идея по-позитивни и изпълнени с добри емоции.

# 10
Благодаря за юбилярната тема, Денси! Purple Heart

Любимите ми парфюми са цяла редица, затова съм и тук. Няма друг аксесоар който така да ми разтуптява сърцето.
Любимците ми по ред на номерата- Flowerbomb, Flowerbomb Nectar, Miss Dior EdP 2017, Amouage Lyric, Coco Mademoiselle Intense, Coco Mademoiselle EdP, Traversee du Bosphore,, Angel Muse, Ani, Dolce Amalfi.

В тази тема открих Chanel Coromandel преди много години. Заради него влязох за първи път в бутик на Шанел, 2010-2011 беше някъде. Последните капки заминаха миналия месец.
Пак от тази тема имах  чудесни попадения на сляпо- Cafe Chantant и Chopard Love от миналата година. Първата и последната покупка за 2025 ми бяха. Имала съм и разочарования- Лира например, но слепите покупки са си риск.

Идеалният гардероб за мен би бил от постоянните ми любимци + няколко разнообразия на сезон. За момента разполагам с огромен избор, но много от красотите ми са спрени, и количествата ще намаляват по естествен начин.

Интересни парфюмни случки имам свързани със синовете ми. В разгара на едно знойно лято пристигайки в България намерих Insolence EdP в раничката не Опус 2, тогава 6-7 годишен. У нас му бях казала, че не може да го вземем, не става за лято, а детето го взело на своя глава. Не можело да заминем  без най-красивия парфюм. Purple Heart Може би и заради това и го повторих. Още имам втора бутилка от старите флакони.

Тествайки аромати в парфюмерия, от разстояние виждам как Опус 3, пак на подобна възраст, 6-7 годишен, вдига шишето на Soir de Lune Sisley и е готов да пръсне директно на кожа. Вдигам предупредително ръка, но вече е късно. Joy На детето сълзи му излязоха от разочарование. По път към къщи потресено ме попита защо изобщо има такива парфюми. Заговорих за приказни елфи в дълбоки гори, мъхове и мед, а детето се замисли и отсече: "Тези елфи много пушат".

Последна редакция: ср, 28 яну 2026, 07:54 от Dez

# 11
Благодаря за прекрасната нова тема!
Вече почти десетилетие съм част от тази "ароматна" общност. Благодарна съм за всяка секунда с всички вас. Като цяло купувам парфюми на сляпо и всяка моя парфюмна любов е благодарение на вашите насоки. Безценни мнения, размени и подаръци (във всякакъв смисъл) съм получила от мнозина от вас. Надявам се все така да продължаваме.
За момента нямам нови парфюмни желания. Днес нося любимия MFK APOM, парфюмът, който бих казала, че отразява моята същност.

# 12
Прекрасна тема от която получавам насоки , нямам много свободно време да пиша, но си чета редовно. Моите любими парфюми са bouquet ideale, L’instant magic, pure poison, Tilia и още много много други, които пълнят шкафчето ми. Тъкмо разчистих малко шкафчето от парфюми, които не са мои, но не предвиждам нищо специално за покупка в скоро време. За сега сякаш си задоволих апетита, евентуално тестерчета от по 5-10 мл ако нещо ми се прииска да купя, слепи покупки вече не правя. Случки с парфюми : веднъж сестра ми дойде на гости тя е с 10 години по млада, бях се напръскала с тогава любимия тобако ванил на том Форд и тя при влизането ми каза” фу миришеш на пушеща бабичка” този коментар сякаш ми притъпи ентусиазма . Още всеки път като мъжа ми пътува ми купува по парфюм и ми пуска гатанки за да разгадая, кой е парфюма. Само последния прада парадокс интенз не можах да позная 😃. И още разбрах за себе си през последната година, че абсолютно приключвам със унисекс парфюми. Not my cup of tea. Радвам се че темата съществува и от нея разбирам за последни парфюмни творения и други интересуващи ме подробности ! Що се отнася до количеството, понякога си мисля,че ако бях много богата щях да си имам гардеробна вкъщи пълна с парфюми, трудно ми е да устоявам, но и вкуса ми се променя така че няма нужда от безмислено трупане. Забелязвам още че колкото повече парфюми придобивам, по трудно ми е сутрин да реша с какво да се напръскам.

Последна редакция: ср, 28 яну 2026, 09:44 от ekaterina II

# 13
Честита юбилейна тема!
С огромни благодарности към densi и към всички, които се грижат и са правили каквото и да е тя да просъществува толкова дълго време, да има своите последователи, и да е в помощ на нас, които не можем без любимия/любимите си парфюми.
Колебая са кой парфюмни творения да изредя като любими. През годините съм имала много в графа "харесвани", но истинска любов не към чак толкова голям брой. Ще изредя тези, за които не трябва много да се замислям, а веднага изникват в съзнанието ми:
- Escada Moon Sparkle - младежкият ми signature
- Armani Si - красота, към която винаги ще имам сантимент, отново в някакъв момент ми беше подписен аромат
- Dior Hypnotic Poison - вечна класика, с която много хора ме свързваха и свързват
- Angel Muse - не за толкова дълго, и не чак "моят" парфюм, но много любим. Обичам и Stellar, но не съм имала достатъчно време за да го преценя по-добре.
- Narciso, Narciso Poudree - сравнително от скоро съм влюбена в Narciso (бялото кубче). Вече съм споменавала, че тъй като не мога да го намеря в оригинал, ползвам негова алтернатива, във вариант на Aristea. Poudree e много хубав също и ми отива, но Narciso ми е някак по-категоричен и сериозен. Изобщо парфюмите на Narciso Rouderigez са великолепни!
Сигурно има и още, но това ми беше първосигналният отговор.

Относно броят парфюми, който бих искала да притежавам - ще отговоря като минималист, какъвто съм в почти всеки аспект от живота си - 2 броя. Не харесвам смесването на един аромат с друг. Освен това ми се струва неуважително към парфюмите да пръскам повече от един наведнъж. Също така наслагването на един аромат ми е важно, както и идеята за подписен парфюм. Не съм консервативна, точно обратното, но специално за парфюмите винаги съм искала да ме свързват с един единствен, и от време на време да "изненадвам" с нещо различно.

Имала съм добри попадения и находки, благодарение на съветите тук (за което съм изключително благодарна), но и също така се научих да не вярвам сляпо на чуждото мнение и преценка.

Имала съм доста интересни коментари и случки с моите парфюми, което е нещо нормално за мен, тъй като използвам големи количества, и една от целите ми е това, на което ухая да бъде отразено и регистрирано.

Благодарна съм на всички вас, че тази тема я има!

# 14
Честита юбилейна тема и Дени - респект за труда и постоянството! Flowers Hibiscus

От 4 г съм с вас, тогава имах 6-7 парфюма, днес са около 50. Не е за гордост, повечето не нося и бяха кратки увлечения за неопитен нос, сред тях има доста на Мюглер, Нарцизо, но и вечни любимци от Шанел, Герлен, много Hermes. Тези 3 къщи оставам мои любими сред дизайнерските аромати, особено Hermes, които се развиват и правят отличителни все още за мен и немасови парфюми.

Оптималната бройка за мен е около 20, надявам се да ги сведа до там скоро.

От около година навлизам повече сред ниша, радвам се на по-необичайни композиции.
Последна покупка - Hermes Barenia Intense. Чаках я месец от Флакони, но въпреки ентусиазма, не съм възхитена от проекцията и трайността, оригинала остава за мен по-добър.

Имам строен списък за пазаруване, на челно място Xerjoff Uden Overdose - много пристрастяващ, много секси, никак не го намирам мъжки. За лятото ще взема Baikal leather Intense - шедьовър просто в парфюмерията и Lavande Romaine, който обикнах от една подарена мостра - ако дамата се разпознава - благодаря от сърце!

Чакам с нетърпение новата Градина, голяма фенка съм им.

Смешна случка с парфюм - преди има няма 20тина години много си паднах по Shiseido white heat, но беше на прага на спирането и съм пратила гаджето да го купува за Коледа. Той обаче объркал и купил Zen. Аз-разочарована, но нищо не казах, младежи без много пари тогава, жеста беше по-важен. Изпръсках си го и много го обичам и до днес, поне 4-5 бутилки изхабих, най-близо все още ми е до парфюмен подпис, а гаджето - мой съпруг вече от 15 години Heart

Обичам парфюмите страстно, но тези които обожавам са свързани с дълбоки емоции, спомени, изживявания, лични и човешки.

Последна редакция: ср, 28 яну 2026, 11:35 от #Arlina#

Общи условия

Активация на акаунт