🧿ЧААТАЙ УЛУСОЙ🧿"EŞREF RÜYA"/"UYKUCU"-"СЪНЛИВЕЦ"🧿Проекти, партньори и приятели🧿Тема-40

• 6 986
  • 216
  •   1
Отговори
# 195
Нези, моите любими моменти са Неджип гушка Чаатай с халатчето, Чаатай натиска клапата на пожарогасителя (играе му се), Чаатай си наглася барабаните и Чаатай подръпва косата на оператора.

# 196
И нещо, което още вчера видях, но сега пак прочетох за него.
https://www.yenicaggazetesi.com/esref-ruya-cekimlerinde-talihsiz … landi-998527h.htm

Неприятен инцидент по време на снимките на филма на Ешреф Руя: Известен актьор контузи ръката си.
Злополучен инцидент се случи на снимачната площадка на рекордния сериал на Kanal D „Ешреф Руя“. Джерен Бендерлиолу, която играе героинята Ърмак в сериала, беше ранена, когато вряща супа се разля върху ръката ѝ по време на снимките.
Инцидента по време на снимките на този епизод предизвика кратка паника на снимачната площадка.
Според журналистката Бирсен Алтунташ, актрисата, чиято ръка е била силно изгорена, е получил първоначална помощ от екипа на линейката, присъстващ на снимачната площадка. Бендерлиолу сподели инцидента със своите последователи в социалните мрежи и получи множество съобщения с пожелание за оздравяване от феновете си.

# 197
Любим момент, само като му видя изящните ръце на Чаатай и грациозните пръсти и как деликатно пипа. Е, може ли..

И тука го харесвам - закачлив, Щурак!

//И тайна да издам за себе си, нали сте ми приятелки🤗 Ръцете са първото нещо което ме впечатлява у един мъж//

Горкичката Джерен, бързо да минава!🙏
В Турция имат страхотни медикаменти ще се оправи.

# 198
  • Ямбол
От клипа най-много ми хареса Чачо с барабаните,как Неджип прегръща Чачо и как Динчер си пее песни заедно със Седа.Вижда се,че има настроение в екипа и си работят с кеф. Сцената с чорапа и телефона ми е една от най-смешните впрочем 😂.
Бързо оздравяване на Джерен 😟.

# 199
Страхотен е!

Със сигурност се е изкушил да ги пробва.
Wink

А тук ми е много смешно как Демет му намества ръката. Сякаш му е неудобно да я пипа.

# 200
По въпроса за това как да завърши този роман, не знам. От еднта страна ми се иска тези двама души, които са изтърпяли толкова много в живота, да не завършат трагично. Отдруга страна може ли един престъпник да излезе на чисто от делата си. Не мисля. Няма ли да му се потърси сметка. Нямя ли да плати някяквя цена.
Добре, че не съм съдия. Не искам аз да издавам присъди.

# 201
Много се забавляват зад кадър, много се радвам за тях, че с кеф си заснемат сцените.
Аз като гледам сериала и не се замислям кой къде хваща, как и къде се докосват и  т.н , сега като ги гледам, то си е голямо съображение. Демет с рокля, трябва да се съобразява и някоя част от бельо да не "зейне", абе не е лесна и тяхната работа. Аз днес и друго си мислих, като заснемат ден след ден кога успяват да си научат репликите, чудно ми. Явно са и много паметливи, освен талантливи.

# 202
По въпроса за това как да завърши този роман, не знам. От еднта страна ми се иска тези двама души, които са изтърпяли толкова много в живота, да не завършат трагично. Отдруга страна може ли един престъпник да излезе на чисто от делата си. Не мисля. Няма ли да му се потърси сметка. Нямя ли да плати някяквя цена.
Добре, че не съм съдия. Не искам аз да издавам присъди.
Гери, разбирам те. Повдигаш сериозна тема. От човешка гледна точка ние искаме щастлив край. Двама души, минали през насилие, вина, загуби, да получат поне малко светлина. Това е напълно естествено.Но, хубавото е, че този сериал още от самото начало не ни е обещавал приказка.
Ешреф не може да излезе на чисто, така или иначе. Дори да е убивал „лошите“, дори да е спасявал, дори да е обичал истински, той е престъпник. Дори, ако то определим като „добрият престъпник“ в морален, не в правен смисъл. Мисля, че сценариста нарочно ни бута точно в тази сива зона.
Но този свят, който сериалът гради, е свят, в който всяко действие има цена.
Той все пак убива. Решава кой да живее и кой -не. Това е границата, която не може да бъде морално измита.
Любовта му, колкото и чиста да е, не изтрива кръвта, която се пролива.
Той съществува извън закона не защото няма избор, а защото това е светът, който е приел за себе си.
Той е човек, който прави добро в свят, който сам е помогнал да стане зъл.
Може би щеше да бъде друг, ако светът не го беше счупил толкова рано...
Хубавото е, че сериалът не иска от нас да го оправдаем.
Иска само да го разберем.
Така, че въпросът не е дали ще плати цената.
Въпросът е как.

# 203
Аз бих нарекла Ешреф принципен. Морален ми е малко трудно да го нарека. В престъпния свят той има ясни правила които следва, за да изплува от хаоса. Защитава бедните и онеправданите. Баща на всички сираци. Но примерно онзи с маската не пита сирак ли е, какъв е. Няма проблем, че търгуваха с оръжие примерно. Единствено се противопоставя на наркотиците.

# 204
На мен серията ми хареса. Вярно, че нямаше нещо кой знае колко ново и неочаквано, но беше добро обощение и както сте споменали вече, край на един цикъл. Но не мисля, че ще е края на сериала, защото Йомер каза, че историята на Ешреф и Руя тепърва започва.

Много ми хареса сцената в началото, когато и Ешреф, и Нисан бяха вкъщи и тя го накара да разкаже за Руя, когато историите им се припокриха, тя го прегърна. Беше прегръдка, изпълнена с благодарност за всичко, което той е направил да я защити, макар и толкова малък. Ешреф ясно заяви, че Нисан е много по-надълбоко в сърцето му от Руя, но разбирам и него, че тръгна да я търси. Може би иска да сложи край на историята. Не съм сигурна, обаче, че повярва на 100% на снимката. Но дори човекът на Ихтияр му каза, че без значение дали е Руя или не (или беше капан или не), Ешреф ще провери. В следващия епизод може би няма да види фалшивата Руя, но с Нисан изглежда, че ще се срещнат.

След днес започвам да мисля, че милата ни Айтен не е толкова лоша актриса и умишлено е постъпвала като шматка през цялото това време. Има нещо от нейната история, което не ни е ясно. Фарук с право я попита защо и искат толкова много пари, при положение, че се очаква да ги няма. И той остави ли сака, защото и до него на седалката имаше един? Самата музика и леко лукавата и физиономия накрая подсказваха, че не е просто изнудване.

Кадир изправен отново пред същата дилема дали да убие баща си. Този път се замисли, не действа импулсивно и имаше бегъл анализ на ситуацията, макар че отиде уж да убива Хъдър, няма дръпне спусъка. За щастие, не знам какво е да си сирак, но Кадир вътрешно се радва, че познава някой от неговата кръв. Сам каза, че като малки са се шегували баща от камък да имаш, пак е баща. А и предвид ситуацията, какъв човек е Кадир, отношенията на Хъдър и Ешреф, смятам, че Кадир оцени всичко, което Хъдър направи за него.

Любовните отношенията на Кадир и Чийдем винаги ме напушват на смях. Той лети в облаците от любов, на нея и се гади от него.

За да не става дълъг поста, накрая няма как да не спомена Ихтияр. Кой, за бога, е той? Аз вече се изчерпах с предположения, ама настина. Много странно действа, не иска Ешреф мъртъв, но иска да го нарани? Не знаеше за миналото им с Динчер, ама знае всичко за Руя? Да предположим, че Динчер му е разказал за тях, пак ми е объркано. Дано направят обобщаващ епизод и с тази история. 😀
Айтен не знам по какъв начин би била свързана, с едни 200к от на Ешреф сейфа, Ихтияр няма много полза, той разполага с хора, оръжия и тн, не мисля, че биха представлявали интерес тези пари.

# 205
Гери, може би най-точното определение за Ешреф е морален човек, заседнал в неморален живот.
Неговите принципи не са неморални по съдържание. Те са човешки, защитни, дори благородни, в повечето случаи.
Проблемът е инструментът, не принципът.
Той прилага морални принципи чрез неморални действия-насилие, убийство, страх.
И точно тук е парадоксът- можеш да имаш чисти повисли, но да ги налагаш по начин, който обществото (и законът) не може да приеме.
 Ешреф е многопластов герой, каквито са всички герои на Чаатай Улусой.
(точно в момента гледам и Gaddar и там се сблъсквам отново с подобни дилеми-"Кое зло е по- голямо- да направиш зло или да не спреш злото")
Ешреф не е герой, който трябва да бъде харесан. Той трябва да бъде разбран.
И точно затова образът му  ми въздейства. Защото не ти казва какво да мислиш, а те принуждава да мислиш.
А когато такъв многопластов персонаж попадне в актьор, който умее да играе тишината между думите, се получава точно това усещане, което имаме сега- че гледаме не просто сериал, а характер, който ще помним.
Хриси, на мен също сцената, когато Нисан накара Ешреф да и разкаже за Рюя ми е любима.
И начина, по който Ешреф накара Нисан да се почувства обгрижвана, обичана, както е била и преди години, без да го знае. Heart

Колкото повече гледам тази сцена, толкова по на място намирам тази целувка.
Останалите неща ще ги коментирам отделно.

# 206
Ешреф не знае напълно през какво минава Нисан, но знае, че не е добре физически и психически, така че на мен не ми липсват любовни ласки. Дори нямаше да се замисля, ско не го  яхте споменали. А и езикът на любовта на Ешреф е защита, тлака че той се раздава напълно за Нисан.

# 207
Айтен май си има трети. Дори мъжът ѝ го заподозря, Фарук я попита, но тя се нацупи. Нали помните как не стана ясно кой я беше пребил. може да е било инсценировка, за да задейства Фарук.

Кадир вижда в Чидо една вдъхновяваща жена. Но той и Нисан харесваше. Явно му е слаб ангела. А Чидо е много самотна. Тя търси утеха от мъката си по Ешреф. Но си права, Хриси, че не го харесва много. Защото това не е нейният ешреф.

# 208
И аз мисля, че има трети при Айтен.

# 209
Цитат
Ешреф не знае напълно през какво минава Нисан, но знае, че не е добре физически и психически, така че на мен не ми липсват любовни ласки. Дори нямаше да се замисля, ско не го  яхте споменали. А и езикът на любовта на Ешреф е защита, тлака че той се раздава напълно за Нисан.
Така е, от второ гледане, нещата ми изглеждат по друг начин.
Не ми хареса, когато Ешреф и Нисан взаимно се излъгаха за това кой какво ще прави на другия ден. И то, след признанията, които си направиха в колата. Той, че обожава да е негова. Тя, че обича това, как  той обича всичко, включително и оръжието му и, че се чувства сигурна с него и с тишината между тях, когато мълчат заедно.
Разбирам, че това не беше лъжа от липса на любов, от страх, но тъкмо бяха стигнали до това рядко място - до тишина без защита, до признания без маски. Там Ешреф не беше мафиота, а мъжът, който каза „обичам да си моя“. А Нисан не беше бягаща или подозираща, тя каза, че се чувства в безопасност с него, дори с мълчанието му. Това беше огромна близост, нарушена веднага след това от лъжа.

Последна редакция: пт, 06 фев 2026, 00:17 от NeZ_9

Общи условия

Активация на акаунт