🧿ЧААТАЙ УЛУСОЙ🧿"EŞREF RÜYA"/"UYKUCU"-"СЪНЛИВЕЦ"🧿Проекти, партньори и приятели🧿Тема-40

• 8 457
  • 265
  •   1
Отговори
# 255
Тези изработените снимки не са ми никак любими. Напоследък много добре се получават поне, че по едно време изобщо не можеха да докарат никакво лице на Чаатай

# 256
Късен неделен привет!
Ами, аз никога не съм харесвала такива снимки. Но генериране на АI снимка на човек (реален) без негово съгласие, особено в интимен, романтичен и компрометиращ контекст е неетично, мисля, че е и незаконно. Винаги се дразня когато хората нарушават личните граници и навлизат в личното пространство. Феновете са си фенове! И като такива трябва малко по-добре да познават техните любимци. Океу, фен си на Демет Оздемир хубаво, лошо няма, ама прочети, интересувай се малко що за човека, какво обича, семейно ангажирана да/не. А, не "мечтай си коню за зелена тревичка", в такива ситуации така си казвам на ума.
Аз като фен на Чаатай съобразявам се, какво пиша и какво поствам. Да, запозната съм с биографията му, със интересите му, ама да взема да си измислям неща които са само в моята глава, е нелепо. Всички фенове на Чаатай, сигурно и на Демет знаят, че Чаатай е във връзка с Аслъхан Малбора, няма смисъл да си дават воля на въображението си, нашият е достатъчно голям и зрял за да си направи правилния избор.
Да, между друго вчера и аз докато четох коментара на Ясна, ми мина същия въпрос за "Kubra".
Наскоро попадах на тия снимки, за първи път ги виждам ще ги споделя и с вас.
(С Баръш Калъч) Симпатяга...

Потънали му са ангелите тука

Иначе и Чачо е бил на годежа, браво, усмихнат и уважителен е!
Джерен и тя е била.

Последна редакция: нд, 08 фев 2026, 22:03 от eliet

# 257
Ели, аз съм сигурна, че такива изображения се генерират и от фенове на Чаатай. Hands V
Нямаме си представа  колко хора всъщност харесват Чаатай?
Половината са заседнали в миналото, другата половина- в партньорката му и в приятелката му...
Няма ли някой, който да го обича просто защото е Чаатай, защото е талантлив, трудолюбив и живее спокоен живот, без да се меси в делата на никого?
Аз също харесвам фенско творчество, когато касае героите, а не хората зад тях. Защото тогава вече става дума не само за художиствена интерпретация, а за нарушаване на лични граници, съгласие и т.н
Ако човек съзнателно е избрал да няма общи снимки с някого (поради каквато и да е причина), създаването на AI изображение, което ги „събира“, може да се възприеме като заобикаляне на неговия избор и
представяне на нещо, което той не желае да съществува дори символично.
Ето малко примери и спирам по темата.
Скрит текст:

Иначе, да, Чаатай е присъствал на годежа на приятеля и съдружника си.

И е бил там с половинката си- Аслъхан Малбора

която вече е приятелка с новата снаха в компанията.

Дай Боже те да са следващите! Wink

Последна редакция: нд, 08 фев 2026, 22:26 от NeZ_9

# 258
Berfin Bilgin, приятелка на ММК, ли е?!
Аз се чудя къде се загуби напоследък. Много се радвам за двете пораснали момчета, имат си вече половинки.

Единия ако се ожени, обзалагам се, че и другия ще е след него.😉

# 259
Не, Ели, това е новата булка- на Mali Simsek

Май и днес останахме без фраг.
Поне ни обещават великолепен епизод.

# 260
Не, Ели, това е новата булка- на Mali Simsek

Май и днес останахме без фраг.
Поне ни обещават великолепен епизод.
Нези, благодаря ти!
И аз понякога ги "дрънкам"🤭, "Кой за каквото си мисли" .😀

# 261
Нези, Ели, изгледах Кюбра, много е актуален, настръхвах от ужас на моменти,  Чачо го бива и за злодей, но в края го обичаш пак. Впечатлена съм, хареса ми много, нищо че е дистрофичен, но както обсъждате сега  IА фалшивите снимки, този филм е възможна реалност. А че властта, или както Ча каза високомерие то погубва човека, това си го знаем. Честито на Тервел и приятно гледане на олимпийските игри!

# 262
Ясна, много се радвам, че го изгледа!
Kübra наистина действа силно, точно защото стъпва върху нещо, което усещаме като възможно, а не като чиста фантастика.
Същото виждаме и днес- AI изображения,
дълбоки фалшификации, убедително генерирана информация...
Проблемът не е само, че могат да се създават фалшификации, а че хората са склонни да им вярват, когато отговарят на техните страхове или надежди.
Kübra не води хората. Тя им показва собствените им убеждения.
Това е силна метафора за алгоритмите и социалните мрежи днес.
Според мен най-силното послание на сериала е, не, че технологията е опасна.
Опасно е, когато спрем да се съмняваме,
търсим спасител, или започнем да вярваме, че имаме специална мисия над другите.
Браво на Чаатай за смелостта да излезе от рамката на „харесвания герой“ и да покаже колко тънка е границата между сила, вяра и високомерието, което може да погуби човека!
Браво и на Тервел, това за него е само началото!
.

# 263
Ясна, много се радвам, че го изгледа и мога спокойно да коментирам без да ти разваля удоволствието от изненадата.

Ако някой не го е гледал да не чете останалото.

Много харесвам Аслъхан в сцената с убийството. В първи сезон нейната героиня даже малко ме дразнеше, но във втори нещата се промениха. Толкова хубаво го изигра, че до края на сериала бях сърдита на Семави. Ако не бях гледала сцената пак щях да страдам, но това момиче и сега ми е пред очите как плаче. И това е да си истински актьор, да надмогнеш собствената си суета, да се потопиш в образа на героя и да не ти пука, че не си най-красивата докато плачеш, а от носът ти текът сополи и сълзи. Извинявам се ама така си беше. Много хубаво го изигра този момент Аслъ.

Иначе за годежа, само ние не сме били там. Не знам с какво се занимава булката, само младоженеца го знам. Ама на годежа е бил и гримьора и Енгин с Ътър, и ресторантьора с жена си, ММК (това момче само песни пише, с никакви приятелки не се занимава). Брата не го видях, а той постоянно с младоженеца съм го виждала.

# 264
Момичета, имаме първа новина за Uykucu! Misc Loudspeaker
Саундтракът към филма #Uykucu # ще бъде пуснат на всички дигитални платформи и YouTube на 13 февруари.

https://x.com/i/status/2020465462241378545

Дано след  това да можем да гледаме  и филма!

Последна редакция: пн, 09 фев 2026, 00:53 от NeZ_9

# 265
В "Kubra" ролята му е много различна от типичните му романтични или екшън образи.
Чаатай успя да предаде много добре объркването на човек, който започва да се пита дали контролира живота си...или животът контролира него.
Сериялът освен мистерия си е и философски.
Посланията в Kubra :
 - вярата и съмнението - кога човек вярва истински и кога търси спасение?
- манипулацията чрез "послания" - героят, получава послания, които променят живота му.
Виждаме как религия,  идеологии, социални мрежи могат да доведат човек до сляпа убеденост.
Чаатай в "Kubra" прави една от "най-зрелите" си роли:
- търсене на истина
- опасността от фанатизъм
- граница между вяра и контрол
И накрая виждаме : Колко лесно хората търсят спасител, особено когато са изплашени и изгубени.
Колко бързо една идея може да стане култ, дори без да е истинска.
Колко опасно е, когато някой получава власт чрез вяра без да е готов.

А, супер! Колко хубава новина носиш, Нези! Ще гледаме "UYKUCU", Teşekkürler!🤗
Ще пуснат и филмът.
Никога не е имало проект на Чаатай да не е бил  излъчен извън пределите на Турция.
Чаатай Улусой е известен актьор в международен план, така че, чакаме си "Спящият" по you tube ♥

Последна редакция: пн, 09 фев 2026, 01:00 от eliet

Общи условия

Активация на акаунт