Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 95

• 2 316
  • 84
  •   4
Отговори
# 45
LeoSummer, успех, можеш докато чакаш да опиташ със секс, изкачване на стълби и дълги разходки. Вариант е да помолиш АГ да направи отлепяне на мехура, но за това трябва поне 1 см разкритие. В много болници дават “коктейл” с рициново масло, но не го пий на своя глава. Храни, които задвижват или дразнят перисталтиката също могат да подпомогнат нещата, но в крайна сметка бебето изплаща хормонален сигнал кога е готово да излезе, така че не зависи от теб в случая.

# 46
Здравейте, момичета закъснява ми от 29 декември, днес сме 2 февруари направих си тест който е с бледа черта ще го кача да го видите.
Все още не съм ходил на генеколог имам час за 10ти.
От кяколко дни усещам лежест ниско доло, понякога леки спази и щипвания, не са постоянни но ме притесняват.
Може ли за съвети, благодаря предварително❤️

# 47
Направете си кръвен тест
Здравейте, момичета закъснява ми от 29 декември, днес сме 2 февруари направих си тест който е с бледа черта ще го кача да го видите.
Все още не съм ходил на генеколог имам час за 10ти.
От кяколко дни усещам лежест ниско доло, понякога леки спази и щипвания, не са постоянни но ме притесняват.
Може ли за съвети, благодаря предварително❤

# 48
Стимулацията на гърдите е единственото, което наистина може да помогне да започнат контракции, но дали е добра идея не мога да кажа.

# 49
  • На изток от Ада
Ядене на ананас също помага

# 50
Момичета , голям съм спек и за това пиша с малко странен въпрос.
Тази сутрин имах няколко капки коластра на пижамата, понеже спя на лявата страна и малко се смачкват госпожиците и може да съм ги натиснала докато спя. После имаше още 1-2 капки , след като станах. В 16+4 съм, много рано ми се струва и се шокирах малко, вие как мислите?

# 51
И аз съм в 16 г с и днес установих същото … Притесних се доста . По принцип имам доста сериозно напрежение в гърдите от самото начало . Последните седмици спя с бюстие ,защото иначе доста боли . А сега и коластрата …

Тази сутрин имах няколко капки коластра на пижамата, понеже спя на лявата страна и малко се смачкват госпожиците и може да съм ги натиснала докато спя. После имаше още 1-2 капки , след като станах. В 16+4 съм, много рано ми се струва и се шокирах малко, вие как мислите?

# 52
Нормално е. Няма повод за притеснение.

# 53
Момичета, за температура, хрема какво сте пили в първи триместър? Знам че може парацетамол, но тази хрема ще ме побърка...

# 54
Момичета, за температура, хрема какво сте пили в първи триместър? Знам че може парацетамол, но тази хрема ще ме побърка...
Аз слагах Виброцил само вечер преди лягане.

# 55

Коластрата започва да се произвежда точно около 16-17 седмица. Нормално е

# 56
И при мен беше започнала тогава на едната гърда, в последствие на същата ме болеше зърното във втори триместър и имах някакво запушване. Не ги пипах/масажи/стискане, никаква стимулация, а единствено ако се разрани мажех с ланолин и се успокояваше.

# 57
Само да добавя, че колкото е нормално да има коластра, толкова е нормално и да няма капчица цяла бременност, но това не значи, че няма да имате кърма след раждането.

# 58
  • Бургас
Аз и с двете си деца не съм имала и капчица коластра до преди раждането.С първото ми дете чак на третия ден след раждането с второто на първия ден от раждането.
С второто ми дете в болницата правихме пробно кърмене.Носят ми го сутринта гладен, измерен давам и двете гърди всяка по 10 минути и след това го водя да го измерят.Беше качил с 50 гр. Всички преди мен имаха я капчици по пижамата или даже си течаха.Аз нищо до последно даже вече си мислех, че няма да кърмя то пък какво стана накрая.

# 59
Благодаря , момичета, страхотни сте! И аз съм чувала, че след раждане тръгва и за това се притесних.
Скрит текст:
Имах кърма след по-късен аборт и беше малко травмиращо и за това сега ми е по-тревожно.

Общи условия

Активация на акаунт