Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 95

• 3 052
  • 115
  •   2
Отговори
# 105
Благодаря Ви момичета! Все пак отидох до МД, че не усещах госпожицата от 5 часа, не можах да я събудя. Нахокаха ме, че много съм чакала. Искаха да ме оставят в болница, че ми изтичали водите и тоновете не били добри. Просто не можахме да събудим бебето за по-добри. А води в сряда на прегледа си имах, не съм имала изтичане. Отказах им. Изписаха иначе антибиотик.
Аз мисля, че не си постъпила правилно. Все пак ти казват, че тоновете на бебето не са добри, ти сама казваш, че не си я усещала много време. За водите, ако са направили тест и са установили, че има изтичане също не е добре, може да стане инфекция.

# 106
Момичета  до коя седмица си позволявате пътуване със самолет (полет около 3 часа ) ? Има ли рискове ? Според моя доктор няма ,но се притеснявам

# 107
Всяка авиокомпания си има политика до кога допуска бременни жени на борда.

# 108
Аз не питам за политиката на авиокомпанията , а от личен опит до коя седмица си позволявате да летите

Всяка авиокомпания си има политика до кога допуска бременни жени на борда.

# 109
Докато авиокомпанията позволява Grinning
Ако е безпроблемна бременността, не виждам причина да не се лети.

# 110
  • София
+1 на Лютиче

# 111
Зависи си от Вас и как Ви протича бременността. Моята след 30та седмица започна да става рискова и не беше много окей да излизам от вкъщи камо ли да летя със самолет Smiley Има жени, които и в 36г.с. летят със самолет на дълги полети.

Редактирам се, защото сега видях, че полета е дълъг 3 часа. Мацка, както го усещаш. Ако мислиш, че ще ти е комфортно 3 часа аз не виждам проблем. Сещам се сега че в началото на втори триместър имах пътуване с автобус 10+ часа и единственото дискомфортно ми беше колана, въпреки че нямах корем.

Последна редакция: сб, 07 фев 2026, 13:23 от ni.tray

# 112
Аз пътувах 27 и 29 седмица, съвсем нормално. Полети от час и нещо. След 29 седмица трябва да имаш документ от лекар, мисля, че след 36 повечето авиокомпании не позволяват. Но се обади на твоята да питаш изрично.

# 113
Никакъв тест не са ми правили, още с лягането на кушетката погледна монитора и каза ,, аууу водите  са ти редуцирани, трябва да постъпваш в болница, кога ти изтекоха,,. Казвам, че води не са ми изтичали.  Като й показах колко са измерени на последния преглед каза ,, е има толкова,,. После се хвана, че тоновете не били добри, не можахме да събудим бебето. Специализантката, която ме прегледа, каза че няма такова нещо, да съм спокойна. Днес пак ходих, всичко е наред, бебето е активно, нямам температура. Било е вирус с температура, кашлица и запушен нос.

# 114
Звучи ми като да са искали да те пуснат по някоя здравна пътечка. 🙄 Успех до финала и леко раждане! 🌸

# 115
Точно! Акушерката и специализантката й казаха, че те ще ме прегледат, защото видяха, че се притесних в първия момент. Правеха ми физиономии зад гърба й да не я слушам какви ми ги говори. Накрая ми казаха ,,тази лекарка си е такава,,. Толкова лесно могат да уплашат и без друго стресирана бременна жена.

quote author=Seaglass link=topic=1850519.msg50793780#msg50793780 date=1770495764]
Звучи ми като да са искали да те пуснат по някоя здравна пътечка. 🙄 Успех до финала и леко раждане! 🌸
[/quote]

Общи условия

Активация на акаунт