Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 95

• 3 890
  • 135
  •   1
Отговори
# 120
Приемам витамини за бременни от първия ден в който разбрах ,че съм бременна и така ще е до края на бременността . Пия прегнакеър макс ,отделно витамин Д , неофолик мета и магнезиев Диаспорал 300

Здравейте бъдещи мами Simple Smile В началото на 4ти месец съм и чак сега започвам лека полека да мога да се храня без да ми прилошава и да повръщам. На последният преглед доктпрът ми каза, ако се храня добре, да не взимам витамини за бременни, но не съм сигурна дали да не се подкрепя поне 1месец докато се възстановя след първи триместър. Вие какви витамини пиете или сте пили? Какво ви е мнението за желираните витамини? Благодаря предварително.

# 121
Благодаря. И аз пия метафолиева, магнезий и витамин Д, а от скоро и желязо, защото много ми падна хемоглобина. Ще погледна тези, които вие пиете. Благодаря 😊
Приемам витамини за бременни от първия ден в който разбрах ,че съм бременна и така ще е до края на бременността . Пия прегнакеър макс ,отделно витамин Д , неофолик мета и магнезиев Диаспорал 300

Здравейте бъдещи мами Simple Smile В началото на 4ти месец съм и чак сега започвам лека полека да мога да се храня без да ми прилошава и да повръщам. На последният преглед доктпрът ми каза, ако се храня добре, да не взимам витамини за бременни, но не съм сигурна дали да не се подкрепя поне 1месец докато се възстановя след първи триместър. Вие какви витамини пиете или сте пили? Какво ви е мнението за желираните витамини? Благодаря предварително.

# 122

Аз пия пренатални витамини още от преди да забременея. Нямам намерение да ги спирам до края. Пия магнезий от 5-ти месец заради крампи и в последствие заради подготвителни контракции, а пренаталните са ми Елевит. Нямам дефицити и при мен това е достатъчно.

# 123
Това, което пиете в момента, е супер. Вариант е да добавите и Б-комплекс, когато ви свърши фолиевата (например спрея на БетърЮ, той е с метилирана фолиева) и Омега3.

# 124
Аз пия витамини Премама Дуо.

# 125
  • Melmak
Здравейте, спешен въпрос, АГ още не ми е отговорила.
Появи ми се диария от нищото. Имах нормално изхождания днес, нищо притеснително. И изведнъж баам! От никъде ме тресна жестоко. Какво мога да приемам? Лопедиум? Ваконтил?

# 126
На мен АГ ми беше разрешила Ентерол на сашета.

# 127
Смекта също може. Активен въглен ако мислиш , че е от храна и нямаш темп.

# 128
Ентерол и Смекта са ми изписвани през миналата бременност и ги взимах в ротация.

# 129
  • Melmak
Благодаря

# 130
Благодаря. И това е идея. Така или иначе в момента май пия около 40-50%от нещата, които ги има в едни витамини за бременни. Мога да пробвам В комплекс на бетър ю. Тъкмо ще е по-щадящо за стомаха, че толкова хапове ми идват понякога в повече 😊
Това, което пиете в момента, е супер. Вариант е да добавите и Б-комплекс, когато ви свърши фолиевата (например спрея на БетърЮ, той е с метилирана фолиева) и Омега3.

# 131
Здравейте, имам едно въпросче или по-скоро някоя дали има подобен опит. Миналия понеделник бях на преглед и на ехографа ми излезна, че съм 32+3 г.с. Това се случва при лекаря, който ще ме изражда, като той следи в МЦ Марковс и там имат доста добра техника. Днес вече трябва да съм около 33+4, а следящата ми ме измери 31+4. Нейната апаратура не е много добра, защото и преди ми е давало при нея по-големи отклонения, но чак така не се е случвало.  Аз вече не знам на кого да вярвам, защото в началото вървеше дребен, а пък и аз самата съм с късна овулация, защото си я следях с лентички, и термина ми вървеше около 3-4.04 (изчислен на 1-ва фетална). Последният месец го мерят по-голям и ми дават термин 28.03. И днес изведнъж ми излиза много по-дребен и отпреди това. И двете АГ казват, че е нормално да има разлики в меренията и аз също го знам, но досега не ми беше излизало една седмица да е едно, а на другата да е по-малко от това, което е било преди това.  Някоя ако е имала такива отклонения и следователно как са се развили нещата? Като цяло доплер и кръвооток са нормални, моите изследвания са нормални, не знам дали лекарите и апаратите им са проблема или е нещо друго🤷🏼♀

# 132
Здравейте, имам едно въпросче или по-скоро някоя дали има подобен опит. Миналия понеделник бях на преглед и на ехографа ми излезна, че съм 32+3 г.с. Това се случва при лекаря, който ще ме изражда, като той следи в МЦ Марковс и там имат доста добра техника. Днес вече трябва да съм около 33+4, а следящата ми ме измери 31+4. Нейната апаратура не е много добра, защото и преди ми е давало при нея по-големи отклонения, но чак така не се е случвало.  Аз вече не знам на кого да вярвам, защото в началото вървеше дребен, а пък и аз самата съм с късна овулация, защото си я следях с лентички, и термина ми вървеше около 3-4.04 (изчислен на 1-ва фетална). Последният месец го мерят по-голям и ми дават термин 28.03. И днес изведнъж ми излиза много по-дребен и отпреди това. И двете АГ казват, че е нормално да има разлики в меренията и аз също го знам, но досега не ми беше излизало една седмица да е едно, а на другата да е по-малко от това, което е било преди това.  Някоя ако е имала такива отклонения и следователно как са се развили нещата? Като цяло доплер и кръвооток са нормални, моите изследвания са нормални, не знам дали лекарите и апаратите им са проблема или е нещо друго🤷🏼♀
Това с размерите е много относително. Едно малко трепване на ръката и ето ти я разликата. Да не говорим, че си ходила при двама различни лекари, с 2 различни апаратури, ако отидеш на 3-ти лекар, съм сигурна, че там ще го измери по 3-ти различен начин.

# 133
  • Телиш/Плевен
Това с размерите е много относително. Едно малко трепване на ръката и ето ти я разликата. Да не говорим, че си ходила при двама различни лекари, с 2 различни апаратури, ако отидеш на 3-ти лекар, съм сигурна, че там ще го измери по 3-ти различен начин.
+1
Също така в тези седмици бебето е вече доста голямо за прецизно измерване. Така че важното е с другите показатели всичко да е наред.

# 134
Нормално е щом са при различни лекар и апаратура и затова е хубаво да гледаш там, където е проследявано редовно дали има изоставане. При мен ми излизаха седмици отклонения, когато ходих на друг лекар, на следващия ден пак бях при моя лекар и си вървеше с нормалното темпо. На ехографа в кабинета му имаше запазени предходните ми измервания и отваряшр да гледа графика с темп на растеж спрямо седмица и измерване като имаше криви за горна и долна граница. А и както са казали, колкото напредва бременността, бебето трудно се хваща цялото на ехограф, измерванията стават по-малко точни.

Ето тази му беше на ехографа, хиксчетата бяха къде попада на всеки преглед и така следеше дали изостава или е напред.

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт