Януарски бебета 2026-та годинa 💙💗

• 3 269
  • 184
  •   2
Отговори
# 135
На нас за колики ни поногна Омнибиотик панда. Препоръчвам да пробвате с 2 ръце! Давам го към 6-7часа вечерта. През другото време слагам капки абоколикен. Не е нужно да се чакат 15мин да се разтворят, както са колийф.

Еспумизана запича също.

# 136
Аз вчера изхвърлих био амика, след даване няколко пъти се скъса от рев, превиване, беше със зверски запек.
Тези капки няма да ги повторя повече никога…
Сега пак сме на колийф през деня и лефакс през ноща.

# 137
  • Sofia
Аз спрях всички капки за колики, мисля, че е по-добре без тях. Имат сутрин или вечер малко повечко напъни за акане, през останалото време са спокойни. Пръскат доста напоследък.
Относно очичките, надявам се да останат сини, те и сега са доста бистро сини. Моите и на баткото са такива, таткото е с пъстри към зелени.
Аз също съм доста по-слаба от преди бременността и се поздравявам, че не си изхвърлих слабите дрехи, поне сега си ги нося. Аз предния път кърмих до годинка, бях топ слаба, ама и беше преди 20-ина години. Надявам се тялото да помни това 😃.
За АМ, четох, че и козето са дръпнали.
https://biosviat.com/article/izteglyane-na-partidi-ot-pazara-babybio-optima-1
Някаква идея за незапичащо АМ, че съм в чуденка, мисля да сменя ХИП комфорта?

# 138
И нашият лекар препоръча омнибиотик панда. От други хора също знам, че е от най-добрите на пазара.
Иначе за капките за колики двама лекари ми казват 4 различни видове и казаха, че в повечето случаи докато се намери кое действа на детето, те коликите са минали.
Като цяло съм гледала видеа на консултанти по кърмене, дори си спомням Ася Демирева беше казала, че коликите са нормалното съзряване на храносмилателната система и не трябва да се целим да "излекуваме" детето от тях, а просто да го подкрепим в този период.
Аз лично сравнявам преживяването с периода след секцио, когато ми се образуваха газове. Казвам ви, това болеше повече от самата операция. А представете си едно бебешко коремче, в което никога не е имало храна досега и тепърва трябва да я обработва.

kroche, аз пък съжалявам че не си накупих дрехи моя си xs размер като бяха големите промоции, защото ме беше страх, че няма да вляза пак в него 😀

# 139
  • Sofia
ms_97, абсолютно и аз така се чувствах след секцията и газовете, направо крещях в тоалетната.
Като говорих с Ася Демирева, тя точно това каза, че всички пробиотици в тази възраст са излишни, защото ги има в майчиното мляко и в АМ. Както и за капките против колики, че рядко се успява от първия път да ги нацелиш. Като ѝ казах, че съм спряла и капки и пробиотици, каза, че това е най-доброто решение за мен. При всеки е различно, разбира се.
Свърших с цеденето, хайваните са нахранени, ще поспя час, ако успея 😁

# 140
kroche, Дарин мина на Фризолак, няма запек, като цяло му се отразява доста добре. Хубаво и сладко мляко е.

# 141
Аз спрях всички капки за колики, мисля, че е по-добре без тях. Имат сутрин или вечер малко повечко напъни за акане, през останалото време са спокойни. Пръскат доста напоследък.
Относно очичките, надявам се да останат сини, те и сега са доста бистро сини. Моите и на баткото са такива, таткото е с пъстри към зелени.
Аз също съм доста по-слаба от преди бременността и се поздравявам, че не си изхвърлих слабите дрехи, поне сега си ги нося. Аз предния път кърмих до годинка, бях топ слаба, ама и беше преди 20-ина години. Надявам се тялото да помни това 😃.
За АМ, четох, че и козето са дръпнали.
https://biosviat.com/article/izteglyane-na-partidi-ot-pazara-babybio-optima-1
Някаква идея за незапичащо АМ, че съм в чуденка, мисля да сменя ХИП комфорта?

Оф, тя вчера е купила козето мляко за бебето, не сме го отваряли, сега ще се опитам да им го върна…

# 142
Момичета, при нас положението е страшно от 3дни никакъв сън, мрънка ( не плаче), но се  свива, изпъва , некомфотно й е , ако заспи е за 20-30 мин и пак се започва.
Не я успокоява гушкане, нито бял шум, нито топло на коремчето, цокане и тн …..
Дадох й по препоръка на педиатърката капки биоамика но се запече с тях и стана по зле положението, като ги спрях на следващия ден поне си акаше нормално.
Утре ще звъня на педиатърката може би трябва нещо обезболяващо еспумизан или оо силни капки като лефакс?
Страх ме е да не се запече от капки.
Вече ще откача не знам кое е ок 😢😢😢😢

И при нас положението е горе долу същото. Бебето е неспокойно, присвива крачета, главичка, ръчички, абсолютно всичко и също не плаче. И си мисля, че не са колики, а по скоро газове. Иначе лекарката изписа био Гая само и чай на блевит.

Чаят на Блевит майката ли трябва да го пие?

# 143
Момичета, при нас положението е страшно от 3дни никакъв сън, мрънка ( не плаче), но се  свива, изпъва , некомфотно й е , ако заспи е за 20-30 мин и пак се започва.
Не я успокоява гушкане, нито бял шум, нито топло на коремчето, цокане и тн …..
Дадох й по препоръка на педиатърката капки биоамика но се запече с тях и стана по зле положението, като ги спрях на следващия ден поне си акаше нормално.
Утре ще звъня на педиатърката може би трябва нещо обезболяващо еспумизан или оо силни капки като лефакс?
Страх ме е да не се запече от капки.
Вече ще откача не знам кое е ок 😢😢😢😢

И при нас положението е горе долу същото. Бебето е неспокойно, присвива крачета, главичка, ръчички, абсолютно всичко и също не плаче. И си мисля, че не са колики, а по скоро газове. Иначе лекарката изписа био Гая само и чай на блевит.

Чаят на Блевит майката ли трябва да го пие?
Бебето.

# 144
Момичета, следродилния ми смален мозък има нужда от помощ. Бебето ми е родено на 22.01. Записахме се при личен лекар, който приема бебета и извършва детска консултация и той ни даде часове за ваксини за 24.02 и 26.02, понеже не поставя и двете наведнъж в случай, че бебето направи реакция. Само че тези ваксини са за втори месец по имунизационен календар, а след това има и за трети месец. Ние на 24.02 тъкмо ще сме направили един месец, това не е ли твърде рано за ваксина? Иначе тогава ще даде и направление за ортопед, за което съм ок.
Казаха ми, че трябва бебето да е влезнало във втория месец и да е минал поне месец от поставянето на ваксините в родилния дом.

# 145
ms_97, чакай че дори аз се обърках. На нас никой не ни е казал, че трябва да е застъпил следващия месец и т.н. От теб го научавам.
Ето при нас как са нещата по дати: и споко, не само твоя мозък се е смалил, хаха
Роден на 15.01 и поставена ваксина за хепатит Б
Изписване на 20.01 и поставяне на ваксина за туберкулоза
Следващо поставяне на ваксина 17.02 за дифтерия, тетанус, коклюш и тн. Изброени са ни в календара даден от педиатъра, да снимам ли?

# 146
Не, много съм зле, пак съм аз. Сега проверих и часа за двете ваксини наистина е за 24.03 и за 26.03, когато бебето ще има навършени 2 месеца. А тогава за ортопед според мен идва късно, от болницата ме посъветваха възможно най-рано, понеже беше седалищно.

# 147
ms_97, ам в такъв случай се свържи с него да пусне поне направлението и да си действаш, а не да чакаш консултацията.

Момичета, тъй като спрях кърменето, а си бях поръчала два крема за зърна на тьопфер, сега са ми свободни, ако някоя ги иска, ще ги дам и на по ниска цена.

# 148
Момичета вие с какво АМ храните бебетата (за тези, които не сте на кърма)?
Нашата babybio e изтеглена от пазара и в момента му давам на Holle козе, но мисля че искам да се ориентирам към нещо друго…

# 149
Ние от изписването още дохранваме с Frisolac AC, което е за бебета чувствителни към протеина на кравето мляко. Намира се трудно, но поръчваме от озон.

Общи условия

Активация на акаунт