Януарски бебета 2026-та годинa 💙💗

• 3 864
  • 217
  •   2
Отговори
# 210
Към момичетата, които да родили секцио - как сте?
Аз имам проблеми, бях писала че ми е много червено около разреза, ходих на лекар - предписаха ми промивки с калиев пергаманат  и спрей оксикорт, уж всичко мина, обаче сега от два дни ме сърби супер много около разреза и ми е много зачервено и кожата ми там е някак като суха, се едно ще се лющи, четох че е възможна реакция от оксикорта ама и аз не знам, много се притеснявам

# 211
Аз нямам проблеми с разреза или цялостно възстановяване. Мажа само с Цикатридина, ама според мен докторът ми го даде колкото да си мисля че правя нещо. 😄 Аз съм супер доволна - едва забележим е и даже се чудя как са изкарали цяло бебе от там.

Защо не отидеш на второ мнение? На контролните какво казаха? Звучи доста неприятно.

# 212
На мен ми е 14-ти ден от секциото. Всичко изглежда нормално и спокойно, но все още доста ме наболява (при допир) мястото между пъпа и самия разрез. Иначе пръскам с Цикатридина, мисля днес да пръскам за последно.
Имам час за преглед за 16.03, надявам се до тогава и да се престраша да обезкосмя и мястото около разреза, сега там не смея да пипна хич.

# 213
Припокривам мнението на Lilly_TeaRose, освен че не третирам с нищо. Нищо не са ми изписали. Още не съм записвала час за преглед.

# 214
На мен ми е 20 ден, като до преди няколко дни имах голям проблем с уринирането. Много ме болеше мехура и не можех да се изпишкам.
Сега остана само болката в матката, тоест корема между пъпа и самия разрез, а областта около него няма чувствителност. Самия разрез изглежда прилично, на мен АГ ми изписа
Kelo-Cote Гел за третиране на белези. При първото поставяне усетих опъване, дискомфорт и леко порозовяване, което се размина бързо и най-вероятно беше реакция от силикона в гела.
Имам час на 20.02, но пък кървенето ми се сети да се завърне и не знам колко ще е ползотворно ходенето до болницата.

# 215
А, да, същата работа е и при мен с уринирането, даже се чудех дали нещо не са ми направили с катетъра. Хем ме боли, докато ходя, хем е и доста обилно, а не се стискам.

# 216
От катетрите се получават пикочни инфекции, да не би да е това?

Иначе да, аз ходих два пъти в Токуда и там казаха, че “нямало проблем”, било нормално и т.н.
Май ще трябва да взема второ мнение наистина 😢

# 217
MissBabyJane, на мен АГ ми писа в деня в който трябваше да махна лепенката да ѝ снимам белега. Но пък ти казваш, че по-късно се е влошило. Щом казват, че е добре би трябвало да е така, може просто кожата ти да реагира и заздравителния процес да е по-бавен. А може и да си прекалила с разтвора на калиев перманганат. Защо не пробваш да хидратиращ кожата там с нещо чисто, аз понякога мажа с кокосово масло, с което си мажех и корема докато бях бременна.

Иначе аз пусках стерилна и обикновена урина, не е инфекция, но си отне време докато имам нормално уриниране и докато спрат да ме болят червата след всяко хранене. Даже мисля, че те бяха виновни за този дискомфорт понеже като започнеше да се обработва храната не можех да ходя изправена. Това беше по-трудно и болезнено и от самия разрез.

Общи условия

Активация на акаунт