Работа, CV-та, HR-и, съвети - 104

• 2 091
  • 110
  •   3
Отговори
# 105
  • Ю Ес ъф Ей
То и в щатите е рядкост, затова го описах като "подарък". Освен в академичните среди разбира се, но те са друга вселена.

# 106
  • Сф
Аз знам за една в София, позната почна този месец при тях и беше приятно изненадана за този бонус.

# 107
  • Melmak
Бях в една такава фирма, дните между коледа и нг бяха като подарък от фирмата. Иначе бяха много зле и нещата не бяха в ред като условия и тн.

# 108
Беше отдавна, но в една голяма българска фирма дните между Коледа (даже от 20.12) и НГ не се работеше, но нито бяха подарък, нито се вземаше от отпуската. Ами 2-3 месеца преди това отработвахме със съботите. И за да ни е гадно на макс - всеки ден се работеше с 1 час удължено време. Всичко със заповеди, мотивирано - изпипана работа. Издържахме, но всички бяхме изтощени. На следващата година още през август предупредихме, че ще има масови напускания (то и без това имаше голямо текучество). Не го направиха. Според мене не им пропука от нашите заплахи, а по-добре планираха производството. Но лятото 3 седмици едновременно се излизаше отпуска за почти всички. Нашият отдел беше от изключенията, но повечето излизахме в същия период, защото спешните задачи бяха по-малко.

# 109
Е това пък да те карат да отработваш отпуска, която не ти трябва е върха. Само 31 декември ми трябва почивен, обичам да си приготвя в къщи за Нова година. Това като едно време, когато отработвахме в съботите допълнителните почивни понеделници или петъци, беше много дразнещо.

# 110
На нас, на предишна работа ни пускаха в задължителни отпуски. Айде, като е август, септември, ок, ама веднъж беше ноември, НОЕМВРИ! 11 дни.

Общи условия

Активация на акаунт