Евровизия (тема 33) - Vienna 2026 United by Music

• 10 494
  • 325
  •   6
Отговори
# 120
Цялата история с тези "църкви" е много далеч от вяра и религия. Използват ги за networking, запознанства и т.н. Не е чак като сциентологията, но самият факт, че много известни български личности членуват в подобни, навежда на мисълта, че има нещо под повърхността (интереси, бизнес и т.н.).

# 121
Аз пък много се радвам, че разбрах за Innerglow и че сега ще станат още по-популярни.

# 122
А какъв е проблемът с тази църква?
Няма проблем. Аз се учудвам как може да се използва думата "сектантска" за нещо, което е малцинство в дадена страна. Протестантството е втората в света xристиянска деноминация с почти милиард последователи (католицизмът е с 1.5 млрд). По тази логика в православния Челябинск например католическата църква може да е "сектантска", а в мормонския щат Юта ... може и православната църква (ако се събират веднъж седмично някъде, поради липса на xрам), да е "сектантска".
Иначе да, Миро, Любо, Павел, Венци Венц, Fуre и др. са в "Пробуждане".

# 123
Аз пък не разбирам подкрепата за Мона. Ок! Интересна с тази дълга червена плитка, но втория костюм - извинете, но раменници уж от броня от чиста пластмаса? Надолу козяци - то кукер, “мамник“ Simple Smile  ли е какво е?!  Евтин наподобителен кич.  Отделно псевдофолклорно - речетативни песни с безкрайни текстове, дето изговаряш много, ама не казваш нищо. То планини, върхове, смелост, храброст, ръченици, моми, ала бала портокала... Кое може да се запомни от това?  Музикално двете си приличаха като една. Момичето има средни, горе долу овладяни гласови възможности и нищо повече. Симулира автентика , а чисто фолклорна или каквато и да е самобитност няма. И под приятното на пръв поглед лице виждаш друго - изтъкано от болезнени амбиции. Това същото нездравословно състояние го забелязвам и при Дара Екимова. Е да видях ги Мона и Дара да правят нещо като танц из едни коридори... В тези среди обаче лицемерието е огромно. Да се правиш на добър, а не истински да си. Изобщо тези момиченца, когато зад гърба им стои мощна продуцентска компания ( ама българска ) много скоро след като им се завъртят клипове, парчета и залеят радиа и канали ( щото има кой да плаща за това ) загубват всякакво желание да се развиват като творци, да търсят нови пътища да израстват - превръщат се чисто и просто в продукти - собственост на компаниите ... и това че са разпознаваеми по улиците им стига. Лустро, слава, стайлинги... а гласовете умират между ефектите в студията. Познайте какво става, ако някоя от тях пожелае да прави джаз или рок, или класически поп парче? Продуцента просто оглушава пред такова желание и вариантите са два - или играеш по свирката му и правиш този миш маш, който слушаме вече години или ти показват вратата. И с цялата известност е приключено. Спомнете си какво се случи с Жана Бергендорф... и никак не е само заради пиенето и... Михаела Маринова е някакво изключение - опитва се момичето и в спектакли да играе и да тренира тоя глас - и е видно, обаче пък на нея, както казах в по - горен коментар - също липсва някой талантлив, ама истински талантлив композитор да и напише парче. В тоя смисъл изпълнители и групи, които нямат подкрепата на мощни фирмени пипала са повече за уважение. Изграждат мястото си на сцената с много труд, усилия и имат истински фенове, макар и по - малко. На клубните им участия песните им са разпознаваеми, гласове, текстове имат повече смисъл. И практикуват непрекъснато живото пеене, което тренира и развива гласовете им. И пак казвам - на мен Дара ми е симпатична. Дали ще се откаже или не - е въпрос на издържливост и характер. И на достойнство, щото явно има нещо гнило в резултатите. И вероятно е доказуемо. Ако не се откаже обаче - идва огромния проблем - песента. А от всяко положение тя трябва да е мелодична, и да се запее още в първите 30 секунди от слушащите. Да има потенциала на хит, ама не в нашето си блато, а навън. Там нещата са по - сложни, щото навън има традиции за създаване на хитове... а тук сме от обратната страна на луната....

Последна редакция: пн, 02 фев 2026, 12:27 от Tilda.M.

# 124
Аз пък много се радвам, че разбрах за Innerglow и че сега ще станат още по-популярни.
БНР ги върти нонстоп от години, още от преди пандемията. Бяxа спечелили и радиоконкурса "Пролет", който изпраща представител за Евросоник в Нидерландия. Много пъти са били на първо място и в БНРТоп20 през последните 7-8 години. И по BG Radio им пускат песните на български, които са малко.

# 125
На мен молците много ми харесват и текстовете им ми допадат. Предпочитам да пеят за Господ, отколкото за курви и наркотици.
А длъжни ли са да дават тези 10% от доходите си на църквата или го правят доброволно?
Това с фолклорните мотиви и мен ме вбесява, чуя ли някакви гайди, тъпани и протяжни народни песни, вплетени в съвременен бийт и то зверски нескопосано, директно зачерквам песента.

И аз харесвам някои техни песни, но темата започна да ми става досадна.
За 10-те процента, не знам дали го правят доброволно, но се практикува. Затова пасторите на тези църкви са богати. Плюс това правят всичко възможно да привличат още и още народ, понякога с доста агресивни методи.

Миро също е в подобна църква, което се усеща и от текста на последната му песен с Алма, но не го налага толкова агресивно. Като поведение е доста по-любезен и отворен от Молците.

# 126
Аз много харесвам народните мотиви. Например на Диа песента "Късно е" ми е любима. Харесвам и някои от песните на Мона. Обаче фактът, че Елица и Стунджи направиха фурор с вода преди 20 години, далеч не значи, че трябва да излизаме с такива песни на конкурса. Затова, и точно заради модерните времена на джендъри и каквото ще да е, Дара е по-добрият избор. И не защото има нещо ненормално свързано с пола или сексуалната и ориентация, а защото е щура и оригинална и заряда и се вписва в това, което се харесва в момента.

# 127
  • София
За мен също са си като секти, на Максим проповедите ги има в ютюб, преди години имаше видеа как качва някого на сцената, прави странни движения и говори нещо налудничаво и вече човекът е здрав, без сериозно заболяване. Моя близка се жени в една друга такава църква и покани и гостите, някои не пожелаха да влязат. Беше доста странен ритуал и ми прави впечатление как масово членовете на църквата не пускаха децата си на училище.

Клипчето на Мона и Дара и аз го видях и им се бях зарадвала, но след целия хейт, ако не беше лицемерно отношение между колежки, Мона щеше да има пост, че Дара е победила и че тя ще се пробва пак догодина. Ще работи здраво и ще е още по-добра, благодари за подкрепата. Да чакаш другата да се срибе психически, за да отидеш ти, не са добри чувства.

# 128
Миро също е в подобна църква, което се усеща и от текста на последната му песен с Алма, но не го налага толкова агресивно. Като поведение е доста по-любезен и отворен от Молците.

Това обяснява защо песента му се казваше "Ангел си ти" и се беше изтипосал бял като серафимче на сцената.
Дали ще ги наричаме секти или пирамиди - все тая.

# 129
Аз пък не разбирам подкрепата за Мона. Ок! Интересна с тази дълга червена плитка, но втория костюм - извинете, но раменници уж от броня от чиста пластмаса? Надолу козяци - то кукер, “мамник“ Simple Smile  ли е какво е?!  Евтин наподобителен кич.  Отделно псевдофолклорно - речетативни песни с безкрайни текстове, дето изговаряш много, ама не казваш нищо. То планини, върхове, смелост, храброст, ръченици, моми, ала бала портокала... Кое може да се запомни от това?  Музикално двете си приличаха като една. Момичето има средни, горе долу овладяни гласови възможности и нищо повече. Симулира автентика , а чисто фолклорна или каквато и да е самобитност няма. И под приятното на пръв поглед лице виждаш друго - изтъкано от болезнени амбиции.

Точно на същото мнение за Мона. Изглежда мило момиче, но не разбирам какво толкова харесват хората в нея. И с останалата част от коментара съм съгласна.

"Thunder" ми е една от любимите песни и ако нещо такова представим на Евровизия съм ОК. Дара има изключителна харизма и заряд, събере ли се психически, смятам че ще се представи на ниво.

Нямах против и Михаела Маринова да спечели. Вокално е много по-стабилна, но някак встрани от светлината на прожекторите, а заслужава.

# 130
Миро също е в подобна църква, което се усеща и от текста на последната му песен с Алма, но не го налага толкова агресивно.
Миро има поне два албума с църква Пробуждане, просто напишете в тубата "Миро и Пробуждане" и излизат.
Скрит текст:
Има си и депутати, които xодят....
Скрит текст:
Мартин Димитров в църква "Благодат", Любен Дилов в църква "Пробуждане"...
Това си е тяxна работа. Важното е да са добри в професията си, което нас ни интересува. Другото е просто... ровене в личния живот.
И едно уточнение... "членове" не са всички, които xодят там.

Дара ще си направи перфектно студийната версия и феновете на ESC ще свикнат с нея. Как ще я изпълни на живо във Виена (дори и фалшиво), едва ли ще промени вота на тези, които предварително са си решили да гласуват за нея. Аз си избирам за кого да гласувам преди провеждането на полуфиналите, на база на студийните версии. А тези, които не са заинтересовани от конкурса и чуват за сефте песните по време на живото предаване... при тяx едно по-фалшиво пеене, тотално да вземе превес, факт.

# 131
А вие видяхте ли хейт кампанията миналата седмица срещу Тони Димитрова, която просто каза на Мона, че не е задължително песента за Евровизия да има фолклорни мотиви, а да е хубава, и спомена, че леко е интонационно неточна. Тони изключително меко и интелигентно си изказа мнението и даже похвали Мона, като ѝ каза, че е прекрасна. Да, обаче, ако се видят реакциите по социалните мрежи, човек щеше да рече, че Тони по някакъв особено брутален и жесток начин е нападнала Мона. На мен целия ми тикток и фейсбук беше пълен с обиди по Тони и "лошото" жури и възхваляване и оплакване на "жертвата" Мона.

# 132
Не е личен живот, ако членството в подобно общество засяга някакъв външен интерес и осъщестяване на дейност.
Повтарянето на "Господ" ми напомня на поведението на някои вегани, които на всяко второ изречение държат да напомнят, че не консумират животински продукти. Разликата е, че веганите не са общност, базирана на финансови интереси.

# 133
  • София
Който и да беше победител върху него (нея) щеше да се хвърли същата помия. Интернета е най-благоприятния развъдник за комплексарите.

Що се отнася до прословутата снимка на не знам какъв си екран от някакъв си набеден за IT гури, дено разбил не знам къв си код - това са си чисти кьорфишеци. Тоя ако е толкова убеден, че наистина е успял да влезе в базата с данни (а не в уеб сайта) и е разклил фалшификации да подаде сигнал до Киберсигурност към ГДБОП, а не да се прави на велик.

# 134
  • София
@Tilda.M. пост #123
+1

Общи условия

Активация на акаунт