Евровизия (тема 33) - Vienna 2026 United by Music

• 9 663
  • 295
  •   11
Отговори
# 105
  • sofia
Далече съм от посещения на заведения за осми март, а и музикалният ми вкус е в съвсем друга посока, но благодаря за предложението🙂

# 106
Съжалявам да чуя за Дара. По-рано споменах, че се радвам, че спечели, защото има опит с издържането на безмислена омраза по неин адрес, но явно и нея й е дошло в повече. И аз започвам да си мисля, че няма смисъл да участваме на Евровизия. Явно българското общество има перманентен прът в задника и нищо не може да приеме като просто забавление, с усмивка и позитивизъм.

И аз по-рано писах, че се радвам, че организираха селекция, колкото и смотано да се проведе тя. Сега май си мисля, че е по-добре през вътрешен конкурс да си нарочат някой изпълнител и да си спестим цялата тази драма. Никой от изпълнителните не го заслужава и се съмнявам догодина толкова много да се навият да участват предвид какво се случва (то и по принцип ни я малък пазара и трудно ще го направят годишно събитие с този регламент).

# 107
Евровизия не е за визия, името го подсказва: Eurovision Song Contest. Ако екипът напише хубава песен и Дара някак си успее да не е фалшива, има шансове да е в средата на таблицата и нагоре.

Мона ми беше неприятна още преди селекцията, този фолклорен gimmick е толкова безбожно изтъркан, че няма накъде. Вече ми е откровено антипатична с неможенето си и цялата организирана атака срещу Дара.

Вчера гледах Поли Генова в 120 минути. И тя с "Дилмано, дилберо" елементи в новата си песен. Не мога да си обясня каква е тази творческа немощ.

# 108
Изгледах и аз участието на Дара от сутринта и ми стана много жал за това слънчево и талантливо момиче. Все си мисля, че нещо я счупи и е по-добре да не участва. Мислех, че е непукист, но си е права, че менталното здраве е по-важно. И е крайно време да спре да се лее тази злоба и завист от социалните мрежи, а как може да се парира това- ами Соня оттегля и Дара, и Михаела, нека Мона да ходи на Евровизия. Нито ще има национална подкрепа, нито ще сътвори шедьовър с посредствената си визия. И догодина пак по същия начин, пак Дара. Няма по-подходяща от нея за този конкурс. Но щом пък толкова злоба иска да я дискредитира, нека оставим злобата да победи. Може Мона да не е виновна, но щом зад нея стоят такива нечистоплътници, нека това да се види и заклейми.
Защо да си причинява Дара такъв мазохизъм, то се разбра, че и тя е суетна и незаслужено омърсена. Как да бъде мотивирана да се доказва при това положение с хъс и желание.

# 109
Под визия не се разбира външен вид. Моето тълкувание е визията на Европа за музика. И в това отношение Дара е добър представител на българската визия за съвременна поп музика.
Мона има талант и омайва с народните мотиви, но не може да разчитаме, че с това ще омае и Европа. Иначе мочичето очевидно е голям фен и беше подкрепила публично и Дара.

# 110
Не знам Мона да е сектантка, но Молец и Вениамин със сигурност са в църква Zoe.

Друг популярен сред младите изпълнител, който също е в протестантска църква, е Fyre.

# 111
А какъв е проблемът с тази църква?

# 112
файър е в пробуждане. него и аз го харесвам

# 113
Е, то остава и да се откаже.
На три пъти (от 2012 насам) италианския изпълнител избран за Евровизия (победител в Санремо) се отказва и отива класиралият се на второ място. Миналата година ме беше яд за Ollу, който спечели Санремо, а отиде този на второ място Лучо Корси, който има отвратителна визия. А при детската Евровизия, когато ние бяxме домакини, реално предната година бяхме втори, италианците отказаxa да са домакини, но това вече си беше решение на RAI.

Дара не трябва да се отказва! Негативизъм винаги ще има.

# 114
А какъв е проблемът с тази църква?

Ами пълни кукувци са. Познавам хора както от Зое, така и от Пробуждане. Дават си 10% от доходите на църквата, но това е най-малкото.  Само Господ им е в главата и нищо друго. Молците специално пеят за Господ във всяка една своя песен, други теми нямат.

И почти всички са зверски хомофоби, което е странно предвид, че музикалните среди са пълни с гейове.

# 115
На мен също фолклорните мотиви вече са ми болезнено изтъркани. Най-смешното е, че те се явяват някаква контра на модерното, демек разбирайте джендърите, западняците, които се приемат директната опозиция на българското и традиционното. Само дето вече "модерните" и "комерсиалните" станаха тия с фолклорното, които на всяка своя боза са готови да изтупат някакъв фолклорен мотив. Тотална комерсиализация на иначе наистина хубавия ни фолклор. Не знам дали го правят, защото фейсбук и прочие имат алгоритми, които пробутват по-крайни възгледи, та все виждат апели да се запази традиционното, но за мен е гротеска.

# 116
На мен молците много ми харесват и текстовете им ми допадат. Предпочитам да пеят за Господ, отколкото за курви и наркотици.
А длъжни ли са да дават тези 10% от доходите си на църквата или го правят доброволно?
Това с фолклорните мотиви и мен ме вбесява, чуя ли някакви гайди, тъпани и протяжни народни песни, вплетени в съвременен бийт и то зверски нескопосано, директно зачерквам песента.

# 117
Надявам се, че ако Дара се откаже, Саня Армутлиева няма да позволи на Михаела Маринова да я замести. Нека отиде Мона, че да се успокоят най-после феновете ѝ.
Не има толкова фенове, колкото вой по мрежите. Аз гласувах за Дара, а мъжа и децата ми за Михаела.
Днес обаче децата са убедени, че Мона е "ограбена". В тикток било страшно.

А, да бе, всички ще се отказват по реда на номерата в ползва на принцесата, защото в тик-ток феновете ѝ са недоволни!
Много неприятно ми стана това свръхамбиционзо момиче, което се занимава само с това да се бута напред и да призовава за гласуване.
Разгледах ѝ Инстаграма. Ами откакто го има всичко е - "гласувайте за мен, гласувайте за мен, гласувайте за мен". Първо за Жена на годината 25', сега за Евровизия.

# 118
Ето малко открехване на вратата от действащ ПР на международна компания, който наблюдава отстрани  (няма нищо общо с музикалния бизнес) и според него се разиграва класическа пр стратегия по налагането на нов изпълнител.

1. В атаката освен всичко останало са играли пари - 1. активизация на инфлуенсърските мрежи при това на хора, които не проявяват интерес; 2. излючително бързи статии в новинарските сайтове за ощетената, ограбена Мона скандал и т.н. и 3. изкачането на ключови постове в предложенията дори на хора, които не са гледали конкурса.

Целта на цялата акция е около -  „аутсайдера“ Мона, който бори системата(Давид срещу Голиат, системата е вкл.Саня), перфектната маркетингова кука за привличане на симпатии.
Кампанията изглежда  добре структурирана и за момента успява   да постигне целите си.

Какво може да обърка нещата радикално  - отказа на Дара и ММ,
 може да стане ПР катастрофа за Мона. Ще загуби ореола на жертва и врага, ще се вдигнат очакванията, а в мвдиите ще се говори само за това защо Дара не отива, а не за учатието на Мона.

Да видим сега какво ще отвърне Саня, аз очаквам споразумение - продуцентите на Мона ще дръпнат спирачката и Мона дори ще излезе в защита на Дара или каквото друго измислят.
Мона ще си е получила началния тласък като популярност, симпатии и участия.

# 119
Щабът на Мона щом са имали техническите възможности за милиони опити за гласуване за нея от Китай, със сигурност има хакер, който може да даде манипулиран скрийншот.
Дори и да е първа по зрителски вот, той няма толкова тежест колкото този на журито. Както видяxме... съотношение 3 към 1 в полза на журито. От зрителите получаваш максимум 8 точки, от журито явно максимумът е 25 т. И като събереш и двете, може да получиш максимум 33, но с превес на журито 3 към 1.

Общи условия

Активация на акаунт