Евровизия (тема 33) - Vienna 2026 United by Music

• 9 433
  • 295
  •   7
Отговори
# 135
И аз изгледах участието на Дара днес в тв. Има пълното право да се откаже. Жалко, защото тя е изпълнителят, който може наистина да привлече вниманието към себе си на тази сцена. Ама пуста омраза...

# 136
Що се отнася до прословутата снимка на не знам какъв си екран от някакъв си набеден за IT гури, дено разбил не знам къв си код - това са си чисти кьорфишеци.
И аз мисля така. Вчера в "По света и у нас" изрично се разграничиxa от тези скрийншотове и казаxa, че са манипулирани. Да не говорим, че... и да са истински, няма гаранция, че показват крайно класиране, а може да е моментно, по средата на гласуването, да речем. Помним как се променяше подреждането на първия тур, предната събота, вторият стана първи, седмият стана шести и т.н.

Последна редакция: пн, 02 фев 2026, 13:11 от diziler

# 137
А откъде можем да сме сигурни, че тези гласове от снимката не отразяват също и бот гласовете, преди да ги филтрират. Знаем, че е имало такива, БНТ си казаха има много опити за манипулации на вота от неевропейски държави от например Азия.

# 138
Дара не ми е любимка, но бих ѝ казала да се стегне, да работи яко и да им покаже какво може. Омраза и клевети винаги ще има. Да се абстрахира от всичко негативно и да тръгне да се докаже.

# 139
Дано Дара да се откаже. Това слънчево момиче не заслужава тази помия, която се излива отгоре ѝ. Не можела да пее... Всички видяхме в Х Фактор още, че има пълния пакет - пее, танцува, луда, щура. Фенка съм на молците, но за Евровизия няма по-подходящ от Дара. Енергия, жизненост, усмивка, фурия на сцената! Да им тегли майните и да пращат кукера на Евровизия.
Самият факт,че беше треньор в  ,, Гласът на България " и спечели два пъти е достатъчно показателен,че пее и разбира от музика.Жалко за момичето, наистина талантливо, слънчево,щуро! Жалко и за Мона, защото е ясно ,че атаката идва от там и е организирана и може би Мона изобщо не е наясно с това!

# 140
Протестанство/евангелизъм има в България от панти века.
И как пък никой от тези известни личности не участва в българските общности просто като редови християнин, ами всички са в тези дошли и спонсорирани от чужбина (Щатите) организации, и все по модел на Hillsong (случая с Пробуждане) или директно дъщерни, ребрандирани на Hillsong (каквато е Зое)? С пастори американски семейства, на които проповедите им са на английски, с преводач на сцената?
Десатяък в днешно време най-вероятно никой няма да ти поиска задължително, за да не вдигат червени флагчета, ама то бързо става ясно, когато тези, които плащат влизат в по-специални кръгове и контакти, а ти си стоиш все встрани, и не те канят да пееш на службите, не те канят да участваш в песните, кото издават на дискове, не те включват да се изявяваш, и да придобиваш популярност в концертите, които организират в клубовете. Предполагам бързо ти става ясно, че е по-добре да плащаш.

# 141
Аз много харесвам народните мотиви. Например на Диа песента "Късно е" ми е любима. Харесвам и някои от песните на Мона. Обаче фактът, че Елица и Стунджи направиха фурор с вода преди 20 години, далеч не значи, че трябва да излизаме с такива песни на конкурса. Затова, и точно заради модерните времена на джендъри и каквото ще да е, Дара е по-добрият избор. И не защото има нещо ненормално свързано с пола или сексуалната и ориентация, а защото е щура и оригинална и заряда и се вписва в това, което се харесва в момента.
Но ,пък и да не забравяме,че точно с ,,Вода" , ансамбълът ни по художествена гимнастика спечели олимпийския медал .Така,че все пак има някаква мааалка магия в нашия фолклор.

# 142
Аз в никакъв случай не казвам, че има нещо лошо във фолклора, но последните години трендът е всеки да прави поп, та дори и рап песни омешани с фолклорни мотиви. Нито ходещи си с остатъка от песента, нито с генералния ритъм, което ме кара да си мисля, че тези мотиви са вкарани, за да играят по струната на патриотизма, ескалиращ в национализъм, отколкото наистина съответният изпълнител/композитор да е усетил, че фолклорният мотив е естественото продължение/допълнение на музиката, която пише.

Вода беше брилянтно участие. И ритъм, и вокално изпълнение, и представяне на сцена. Имаше всичко, но се получи естествено. То се видя, че дори Елица и Стунджи втори път не успяха да повторят същия фурор, защото "Само Шампиони" беше малко изфабрикувана песен с цел да повтори успеха на "Вода и нямаше същия искрен пламък.

# 143
Гледам Дара и се нервирам Angry Браво на момичето за силата да си признае, че е разтроена. Беше ми мъка да я гледам как всеки момент ще се разплаче. Браво и на водещата за адекватното поведение. Дано не се се откаже и не позволи хорската злоба да я откаже от нещо, което може и да няма друг шанс да изживее.

Талантлива, красива и чаровна представителка ще си имаме, надявам се българите да я подкрепим силно! Heartpulse

# 144
Ето ви малко клюки, та да разведрим обстановката.
Дара е определена преди конкурса и песен имала за него. Целия цирк със селекцията е бил БНТ да натрупа гледания, средства и интерес. Всички участващи са били наясно от самото начало.

ПР на Мона е в пряк конфликт със Саня. Очевидно са използвали момента още от първия кръг, за да градят стратегията и затова така се гонеше Мона да спечели зрителския вот.
Атаката наистина не е срещу Дара, а срещу Саня, двете са съпътващите жертви.

Няма да се откаже Дара, тя наистина е разстроена, но сега ще завъртят кризисния пр около това, че тя е жертвата, ще вдигнат вълна на подкрепа, колеги, фенове и как горкото момиче се е изправила, не ви е срам и  т.н.

С две думи използвайки тъпотията на БНТ със "селекцията" шефовете на двете момичета си разчистват сметки. Много е опасно точно за Мона, защото цялата дистрибуция е в ръцете на Саня.

# 145
Аз пък все си мисля, че първоначалната идея беше именно Мона да ходи на Евровизия. Говорихме го и в старата тема. Понеделник сутринта не знаехме, че ще се връщаме на Евровизия, а тя във вторник следобед вече имаше интервю на английски, заснето, редактирано и качено с най-популярния неофициален блог за Евровизия, говорейки каква чест ще е да иде на конкурса. Дали БНТ не са предложили първоначално на нея да участва, но после евентуално Саня като влиятелна фигура в българската музика е решила, че няма да остави нещата така и е поискала да се организира национална селекция, където разбира се, че нейните изявени изпълнители имат предимство.

Това би обяснило защо покрай Дара, сякаш Саня получава още повече нападки в тези координирани атаки. И в допълнение вместо жалването да е защо Михаела Маринова не е спечелила, която е реално на второ място, директно се преминава как третата Мона била излъганата. Обяснението е просто - защото Михаела също е с Вирджиния Рекърдс/Саня.

*Дните си ги измислих. Не знам дали е било точно понеделник и вторник, но интервюто с Мона се появи почти мигновено след обявяването на нашето завръщане. Вероятно е снимано дори преди официално да се обяви.

# 146
  • София
Как това разведрява обстановката, поредните спекулации. Разбира се, че хората предполагаха, че има голям шанс Дара да спечели, защото избирахме от утвърдени певци и няколко нови. За Дара винаги се е коментирало, че има парчета, които звучат западно и готови за сцена и извън България. Разбира се, много хора не харесват, че не е стабилна певица, отворената уста и тн и се знаеше, че Михаела също ще е напред заради гласа ѝ.

Ако изибирахме от песни, тогава можеше да има спекулации, но като избираш от певци, то е ясно, че хората имат мнение още преди да ги чуят.

# 147
Много е смешно, че повечето хора чули-недочули, видели-невидели, обявиха Мона за някаква полу-светица, въплъщаваща българщина, ценности и прочие Smiley Чета из социалките - такива трябвало да бъдат съвременните момичета, и всякакви дрън-дрън от сорта.
Ютуб-каналът на Мона е публичен, и там ясно се вижда, че първите и песни флиртуват по-скоро с поп-фолк аудиторията - и голотийка си има, и скъпи дестинации, и яки коли - всичко, както си трябва Smiley Но явно чалгарите не са откликнали както се е очаквало, и затова е направен този завой към родолюбивите теми.
Давам малко скрийншотове, докато не са се сетили да заключат старите и клипове, които не пасват на наратива.
Скрит текст:

# 148
Като чуя/видя българщина и ценности, получавам уртикария. Отивам да се наметна с козяка да ми стане патриотично.

# 149
flambe, Oliboo, BernardaM
Това звучи много повече като действителността в българския “шоубизнес“. Кавичките не са случайни. Със сигурност навсякъде по света се вихрят подмолни войни, манипулации между компаниите, обаче тук тъмната страна я има, а истинско откривателство няма. С пръдня боя се прави за да се печелят влияние и кинти. И никак не мисля, че Мона е някаква жертва на амбициите на продуцентите си - напротив - не особено умно момиче, което е получило шанс да влезе в търговията с музика... и е приело правилата, включая и нечестните. Освен това да не забравяме, че тези девойки ( и младежи), бързо губят връзка с реалността. Светкавично ги изтрелват с бясна реклама, напомпване, евтин блясък и ги превръщат в “звезди“  - и тук кавичките не са случайни. Тъжна и омерзителна ситуация.

Общи условия

Активация на акаунт