Евровизия (тема 33) - Vienna 2026 United by Music

• 7 828
  • 262
  •   10
Отговори
# 240
Добре. Ако е имало манипулация, по мои сметки е ощетена Михаела Маринова. Защо нейни фенове не надигат глас, а само тези на Мона? И наистина регистрирането в последния момент е доста подозрително. Че чак знае, че са пуснати сигнали навсякъде.

# 241
@Alcor, Кошлуков многократно е казвал през последните години, че таксата за участие в този конкурс е огромна. Няколко години не участваше БНТ и в предаването на Жоро Любенов като е гостувал Кошлуков е казвал, че трябва БНТ да плати милиони, за да участва. “Засега не можем да осигурим този ресурс” и т.н. Последният път наистина доктор Врабевски беше спонсор и пое част от финансирането. А групата му е пълна скръб и претърпя фиаско.
Босна още преди години казаха, че се отказват, заради непосилните такси. Румъния последния път като се отказаха, беше “по финансови причини” и изтъкнаха, че държавната телевизия не може да си позволи този разход.
Точни суми не съм “виждал” (понеже това изискваш от мен),  но ще се доверя на генералния директор на телевизията, който на няколко пъти е казвал в национален ефир, че разходите за участие на ESC струват милиони. Няма защо да лъже.  Дали Израел си плаща тази година, е съвсем друга тема. Те и миналата година завършиха втори (при все военната си агресия и геноцида, който провеждат), което не става без пари, разбира се.
Както съм писал и в тази тема,  няма да се учудя, ако тази година спечели Израел. Което ще бъде абсолютен цинизъм.

# 242
Добре. Ако е имало манипулация, по мои сметки е ощетена Михаела Маринова. Защо нейни фенове не надигат глас, а само тези на Мона? И наистина регистрирането в последния момент е доста подозрително. Че чак знае, че са пуснати сигнали навсякъде.

Феновете на Мона си мислят, че гласовете на публиката определят кой ще отиде, макар че още от самото начало е видно чий вот е с по-голяма тежест.

# 243
Милиони са му в главата на Кошлуков. Даже и Германия не плаща милиони. Нямам време сега да се ровя в счетоводните им документи, затова ето ти разбивка на таксата за участие на някои държави:
https://www.reddit.com/r/eurovision/comments/1cld399/article_wha … he_participating/
За България е в размер на 100-200 хиляди, а в каква валута - избери си.

# 244
“Феновете на Мона” са китайските ботове, платени от баща й. Добавяме роднините и приятелите й. Кой беше чувал за Мона допреди месец?

Последна редакция: вт, 03 фев 2026, 09:21 от diziler

# 245
  • sofia
Предлагам Дарето да включи в изпълнението си Михаела и Мона, да отидат тричките и да се приключва😀 Всяка по едно куплетче и готово.

https://www.24chasa.bg/ozhivlenie/article/22213978
Дара явно е поела твърде много от напрежението в българския шоубизнес. Както казах преди няколко дни, има нужда от творческа почивка.

Последна редакция: вт, 03 фев 2026, 09:02 от googlish

# 246
  • София
И според мен Дара има повече шансове за класиране напред от Михаела Маринова, която вокално може да я превъзхожда, но друго нещо не й достига.

# 247
DIA гостува в момента по БТВ и темата е Евровизия Wink

# 248
“Феновете на Мона” са китайските ботове, платени от баща й. Добавяме роднините и приятелите й. Кой беше чувал за Мона допреди месец?
Айде стига с тия неверни вметки.
И аз и много хора сме гласували за Мона просто защото ни хареса.
Стига с това лансиране на измислици

# 249
То е ясно, че Михаела Маринова не получава заслуженото, защото тази атака срещу Дара реално е срещу Саня и Вирджиния Рекърдс. И не, че искам да защитавам Армутлиева, тя има прекомерна амбиция, а мен свръхамбициозни хора ме плашат, но тя не прави нищо, което не прави и всяка една световноизвестна продуцентска компания. С доброто, и с лошото.

Дори тая драма с Невена Цонева от преди 15 години не беше чак такава драма. Вирджиния Рекърдс са си имали визия за нейната кариера, Цонева пък е подписала договор с идеята, че те ще я подкрепят в музиката, която иска да прави. Накрая се оказа, че имат противоположни възгледи за нещата и кариерата на Невена забива, защото тя не иска да следва стратегията на Вирджиния, а пък те няма да я пуснат ей, така да премине в чужда компания като си има договор, въпреки че вече не искат да се занимават с нея. Този standoff се случва много често и в чужбина. Биби Рекса, на която със сигурност сте й чували песни по радиото, също беше в подобна ситуация, където продуцентската компания не иска повече да инвестира в нея, но тя си имаше договор за определено време , който е подписала. Подли, но легални практики.

От друга страна Армутлиева като те хареса, дава сърце и душа да те направи актуален. Венямин си го беше харесала още в Екс-Фактор, където беше меко казано невзрачен, да не кажа бездарен, но тя си го теглеше напред през годините, докато в крайна сметка най-сетне не уцелиха правилната формула с него и руските кавъри, които станаха популярни. Допускам, че гроздето е кисело за доста български публични личности, които имат, или са имали амбиции за музикална кариера и не могат да разчитат на почти маниакалната отдаденост на Саня да ти пази гърба и да те тегли напред, когато е видяла нещо в теб. Сега им се е отдал шанс да я наплюят и да се направят на възмутени, въпреки че съм убедена, че масовката са по-огорчени не от практиките на Саня, а от това, че те не са се облагодетелствали от тях.

Последна редакция: вт, 03 фев 2026, 10:05 от Oliboo

# 250
Саня застана плътно и зад Кристиан Костов и го бранеше и xвалеше във всички медии. Ако помните, при победата й в X-Фактор... така беше и с Жана Бергендорф. Вирджиния рекърдс плътно я лансираше. И Жанчето какво направи? Закъснява, не идва, не си вдига телефона, не се явява на уговорени интервюта,  пиянски и нарко изцепки... С това поведение просто не става. Пропилян талант.  А при групата Eквинокс, дето ни представи през 2018 нали имаше един майтап (всъщност през майтапа да си кажем истината), че нарочно са 5 души на сцената, та ако Жана реши в последния момент да не лети за Лисабон (където се провеждаше ESC) и да не си вдигне телефона... да има още 4 души, които да излязат на сцената Grinning
Изцепките на Жана продължиxa и по време на пандемията, и след това.

# 251
  • София
Аз също не разбирам и обвиненията, че имало поканени от Вирджиния рекърдс. Като изрично казаха, че е имало и други поканени, но са отказали като Папи Ханс, Иво Димчев (имал е концерт, но иска догодина) и не помня още кои други. Може би така се е промъкнала Елизабет, на която не ѝ беше мястото там, но двете Дари, Михаела Маринова напълно нормално да ги поканят.
Рут примерно и да се жалва за това, не е актуална певица и не е атрактивна на сцената. Харесвам песента ѝ Oceans, но не съм очаквала, че може да я поканят.

# 252
То е ясно, че Михаела Маринова не получава заслуженото, защото тази атака срещу Дара реално е срещу Саня и Вирджиния Рекърдс. И не, че искам да защитавам Армутлиева, тя има прекомерна амбиция, а мен свръхамбициозни хора ме плашат, но тя не прави нищо, което не прави и всяка една световноизвестна продуцентска компания. С доброто, и с лошото.

Дори тая драма с Невена Цонева от преди 15 години не беше чак такава драма. Вирджиния Рекърдс са си имали визия за нейната кариера, Цонева пък е подписала договор с идеята, че те ще я подкрепят в музиката, която иска да прави. Накрая се оказа, че имат противоположни възгледи за нещата и кариерата на Невена забива, защото тя не иска да следва стратегията на Вирджиния, а пък те няма да я пуснат ей, така да премине в чужда компания като си има договор, въпреки че вече не искат да се занимават с нея. Този standoff се случва много често и в чужбина. Биби Рекса, на която със сигурност сте й чували песни по радиото, също беше в подобна ситуация, където продуцентската компания не иска повече да инвестира в нея, но тя си имаше договор за определено време , който е подписала. Подли, но легални практики.

От друга страна Армутлиева като те хареса, дава сърце и душа да те направи актуален. Венямин си го беше харесала още в Екс-Фактор, където беше меко казано невзрачен, да не кажа бездарен, но тя си го теглеше напред през годините, докато в крайна сметка най-сетне не уцелиха правилната формула с него и руските кавъри, които станаха популярни. Допускам, че гроздето е кисело за доста български публични личности, които имат, или са имали амбиции за музикална кариера и не могат да разчитат на почти маниакалната отдаденост на Саня да ти пази гърба и да те тегли напред, когато е видяла нещо в теб. Сега им се е отдал шанс да я наплюят и да се направят на възмутени, въпреки че съм убедена, че масовката са по-огорчени не от практиките на Саня, а от това, че те не са се облагодетелствали от тях.

Вениамин сам е споменавал в интервюта как е писал на "Вирджиния Рекърдс". Това, че Саня го е подкрепяла от Х фактор е абсолютно невярно. Виниамин сам започна да качва клипчета в интернет, след което вече се получиха за него нещата по този начин. И тази негова кариера и подкрепа от Саня са от сравнително скоро, не от преди толкова години, когато Виниамин участваше в Х фактор. Друго, което много държа да отбележа, е че неслучайно наричат Саня Армутлиева октопода на българската музика (или нещо подобно). Има много спорни неща и много музиканти и певци се оплакват, защото тя държи всичко. Така че далеч не мисля, че е редно да се защитава толкова.

# 253

Вениамин сам е споменавал в интервюта как е писал на "Вирджиния Рекърдс". Това, че Саня го е подкрепяла от Х фактор е абсолютно невярно. Виниамин сам започна да качва клипчета в интернет, след което вече се получиха за него нещата по този начин. И тази негова кариера и подкрепа от Саня са от сравнително скоро, не от преди толкова години, когато Виниамин участваше в Х фактор. Друго, което много държа да отбележа, е че неслучайно наричат Саня Армутлиева октопода на българската музика (или нещо подобно). Има много спорни неща и много музиканти и певци се оплакват, защото тя държи всичко. Така че далеч не мисля, че е редно да се защитава толкова.

И как не го е дърпала напред като буквално два пъти трябваше рано да му бият шута в Екс Фактор, но и двата пъти Саня се намеси, за да го задържи Grinning първо на етапа с кастингите, той се беше явил с негова приятелка в дует и се представиха посредствено, но Саня му подаде сламка, че ако се откаже от дуета с нея, може да продължи сам, което той направи. След това на етапа преди концертите, Вениамин пак не блесна, но Саня се наложи над другите от журито и го върна от отпадналите, за да пее на концертите на живо. И няколко години по-късно той съвсем случайно подписва с нейната продуцентска компания и получава невероятен пуш, сигурно заради прочувствените си писма и пет клипа, а не защото Саня се е застъпила за него Grinning

# 254

И как не го е дърпала напред като буквално два пъти трябваше рано да му бият шута в Екс Фактор, но и двата пъти Саня се намеси, за да го задържи Grinning първо на етапа с кастингите, той се беше явил с негова приятелка в дует и се представиха посредствено, но Саня му подаде сламка, че ако се откаже от дуета с нея, може да продължи сам, което той направи. След това на етапа преди концертите, Вениамин пак не блесна, но Саня се наложи над другите от журито и го върна от отпадналите, за да пее на концертите на живо. И няколко години по-късно той съвсем случайно подписва с нейната продуцентска компания и получава невероятен пуш, сигурно заради прочувствените си писма и пет клипа, а не защото Саня се е застъпила за него Grinning

Коментарът, който цитирах, остава впечатлението, че през всички тези години Саня го е подкрепяла, а не в шоу, което беше преди 12 години. След Х фактор Виниамин не е създавал хитове както Михаела Маринова, Дара, Sweet 16 и т.н. Това разбира се не означава, че Саня не го е подкрепила вероятно 10 години по-късно, но инициативата затова в случая да подпише договор е дошла от Вениамин, а Саня виждайки как той набира популярност в интернет и хората го харесват да откаже ли?

Общи условия

Активация на акаунт