Евровизия (тема 33) - Vienna 2026 United by Music

• 13 325
  • 408
  •   4
Отговори
# 390
  • България
Аз попитах какво означава “заучена” в случая.
“Заучена визия” - къде ги заучават тия визии, не научават, не повтарят ми именно заучават.
Мислете ги малко тия клишета преди да се сипят на кило

Останалото е просто крайно мнение и то напълно невярно. Мазе, прашасали неща в това напълно липсва логика. “Прашасала” е поредната дошла отникъде квалификация.

Прашасала. И заучена. 🙄

С такава логика и насилване на езика не ми е трудно да си обясня “нехаресваната” Мона

Мона прави всичко възможно, за да се хареса на българина - песен с ала етно и чалга мотиви, народно пеене, костюм, вдъхновен от кукерите на Сурва в Перник, текстове с "патриотарска" тематика. Останалите момичета направиха същото, но костюмът им беше съвременен. И най-вече нямат финансовия гръб на "тати".

# 391
  • Берлин
Иво Димчев е изключителент талант, не само глас, но и артистичност, енергия за шоу, оригиналност... Едно негово участие в Евровизия би било запомнящо се, ..но просто не виждам как би спечелил националната селекция....
Абсолютно. Не мисля,че има шанс на такава селекция. Освен да бъде посочен, а не избиран

# 392
А защо мислите, че няма как да е избран (наистина питам)? Аз изобщо не бях запозната с музиката му, но много ми хареса в събота. То вярно, че много хора са предубедени и зле настроени към различните, но по мои впечатления тези хора не гласуват на конкурса, а критикуват след това.

# 393
  • София
Според мен главно заради това, че не крие сексуалната си ориентация,  даже напротив, има много пикантни тесктове и творчество (въпреки, че за конкурса може да представи нещо не толкова сакндално, на мен много ми хареса песента, която изпя на селекцията.) Но много хора просто ненавиждат освободения му стил, това е вдино от коментите във ФБ например. Ако сега към Дара е имало хейт, към него ще е 10 пъти повече. Той е свикнал сигурно, ама ще вземе на някой от телевизията да му стане неудобно и трябва да дава обяснения...не мисля, че консервативният български народ ще гласува масово за него. Това е основното за мен.
Друго нещо, лично аз смятам че има и известна доза купен вот в тази селекция, някой,  който подкрепя един кандидат, инвестира в него....а  срещу това няма как да се пребори.

# 394
Иво Димчев е изключителент талант, не само глас, но и артистичност, енергия за шоу, оригиналност... Едно негово участие в Евровизия би било запомнящо се, ..но просто не виждам как би спечелил националната селекция....
Абсолютно. Не мисля,че има шанс на такава селекция. Освен да бъде посочен, а не избиран

И аз мисля, че няма как да бъде избран през селекция. Като стана ясно, че ще участваме, имаше фен анкета. Знам, че Иво призова да се гласува за него (другите не ги следя) и сега като гледам, даже Роби не е успял да пребори на първи кръг:

Edit: това са пълните резултати, ако някой иска да ги прегледа: https://eurovision-bulgaria.com/bulgarski-predstatitel-na-eurovi … anketa-resultati/

Прави ми впечатление, че са гласували повече хора, от колкото в националната селекция Joy

Последна редакция: сб, 07 фев 2026, 19:28 от Aether-

# 395
Според мен главно заради това, че не крие сексуалната си ориентация,  даже напротив, има много пикантни тесктове и творчество (въпреки, че за конкурса може да представи нещо не толкова сакндално, на мен много ми хареса песента, която изпя на селекцията.) Но много хора просто ненавиждат освободения му стил, това е вдино от коментите във ФБ например. Ако сега към Дара е имало хейт, към него ще е 10 пъти повече. Той е свикнал сигурно, ама ще вземе на някой от телевизията да му стане неудобно и трябва да дава обяснения...не мисля, че консервативният български народ ще гласува масово за него. Това е основното за мен.
Друго нещо, лично аз смятам че има и известна доза купен вот в тази селекция, някой,  който подкрепя един кандидат, инвестира в него....а  срещу това няма как да се пребори.
Да, може би е така - реално истинска селекция на песни, а не на артисти не сме имали от 2012 и колкото и да ми се иска да вярвам, че обществото е узряло, май не е точно така.
Ако се направи добре - да не могат да се манипулират вотовете, журито да е по-многобройно и да няма огромна тежест, а защо не и да има международно жури, би трябвало всеки добър изпълнител със силна песен да може да спечели.

# 396
  • Берлин
Не, обществото в България все още е в 20ти век, манталитетът е такъв, различното се коментира язвително, нещата, които не се разбират,се заклеймяват. Затова съм убедена, че няма как Иво Д.да бъде избран.
Пътувах с него през ноември София-Берлин. Един до друг на двойна седалка с Бг авиолинии. Облечен стандартно, никой не го разпозна. Та единствените ми впечатления са от тези 2+часа лично. Тънък хумор, бърза мисъл и нула претенции и демонстрации. Същата вечер имаше концерт тук и отидох. Оттогава го "следвам", защото ме впечатли. На сцената е наистина изключително въздействащ. Гледах го във Виена преди доста време. И съм убедена, че към днешна дата нямаме подобен артист, просто перфектен е за Евровизия.

# 397
Почти няма хора против Иво (за моя изненада; случаят с Мона е показателен).
Даже няма нужда от селекция.

(Кло)

# 398
Всъщност не в така, даже бих могла да кажа, че българите сме кофти на думи, но толерантни в действителност, за разлика от други лицемери
Никой няма против Иво, защото е гей или разкрепостен. Да не е само той - Васил Найденов, Емил Димитров, Любо, Азис....
На мен ми харесва гласът на Иво, но ми е малко мърляв честно казано, а музиката му ми е малко еднотипна и предвидима и не ми допада особено - от това, което съм слушала. Категорично не бих си го пуснала да го слушам.
Гледай му участието в uk формата, ами не беше добре, а и песента беше скучна. Не видях публиката да се кефи.
Но мисля, че би бил добър избор за Евровизия.

# 399
Иво Димчев дори да иде на Евровизия и да я спечели, българинът пак ще е недоволен и ще мисли, че сме се изложили. 😁

# 400
  • България
Украинската селекция върви в момента и е преведена на английски. Качеството на звука е като в България. Laughing

# 401
Напълно съгласна. Иво Димчев е изключението, не правилото не само в българската музика, но и в българския театър. Изключително оригинален за тези, които го следят от много години като мен ( не харесвам някои от песните му на български с чалга елемент, но пък той заяви в едно тв предаване, че си прави експеримент за настройката на публиката като цяло, нещо като негова саркастична статистика ) и е напълно способен на това имайки предвид изключително широкия спектър, в който работи, търси и открива. Той има това, което вероятно почти никой от българските изпълнители няма - стотици хиляди фенове и последователи от цялото земно кълбо. Изключвам оперните ни таланти. За съжаление в Бг е важно да си пръв на село, но ако си пръв в Града / Света - това просто се отрича и хейти от неразбиране, завист, липса на любопитство и култура... Що си мисля, че Димчев, дори и да му предложат само на него да представя България на Евровизия - просто не би се съгласил. Защото не го интересува... Може и да греша, но...

# 402
  • София
Украинската селекция върви в момента и е преведена на английски. Качеството на звука е като в България. Laughing
Защото се заснема под земя. В Украйна е война и режим на ток.

# 403
  • България
Leleka ще представи Украйна.

Скрит текст:
На второ място остана Laud. Той звучи добре въпреки лошата акустика. Аз му харесах песента още като я качиха в канала.

На трето място остана Jerry Heil. Беше доста фалшичивка.

# 404
Leleka ще представи Украйна.

Скрит текст:
На второ място остана Laud. Той звучи добре въпреки лошата акустика. Аз му харесах песента още като я качиха в канала.

На трето място остана Jerry Heil. Беше доста фалшичивка.

Хм. Много странно в тази версия на Leleka липсва женския хор от втората част на песента, който правеше развитието и и я обогатяваше до настръхване... Пак е хубава песен, но не е толкова мощна като оригинала, който чух онзи ден.... Защото ако е пълната версия има наистина огромни шансове да спечели първото място...

Общи условия

Активация на акаунт