Седмокласници 2025/2026 - тема V

• 2 544
  • 74
  •   4
Отговори
# 60
  • София
Здравейте, резултата от ПИ за мен не е сякаш от чак такава важност. Да, някакъв ориентил е, но по-важно ми се вижда да свикнат с времето и обстановката, за да не се шашнат на изпита.
И за мен това е най-важно. Тя не може да си разпределя времето. И има куп въпроси, на който аз нямам отговор, чисто организационно. В школата по БЕЛ има три, тепърва в неделя предстои първата. ПО МАТ е на 22.03 в НИЯ. След това ще я запиша на поне още 2. Или пак в НИЯ или на друго място.
Тя обаче вика, мамо запиши ме към април-май. За да вземем повече материал по МАТ. И е права, още не са започнали геометричните задачи.

# 61
  • София, Младост
И нашите са на Една българка по БЕЛ, но учим усилено на изуст Опълченците на Шипка, че ще ги изпитват за оценка. Голяма мъка му е, но няма начин. Първият срок има 5 по БЕЛ, сега има шанс да стартира с 6-ца ако успее да го научи.

Качвам ПИ от Ния по МАТ - 25.01
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 04 фев 2026, 13:04 от viliandar

# 62
  • shumen
Моя още не е започнал да учи Опълченците на Шипка,а и тях на стихотворенията ги изпитват за оценка.Като кажа да започва все вика има време.
Питали са господина по МАТ за пробни матури и е казал,че ще имат от Април нататък поне три.
Днес ме изненада и с 6 по Литература.Добре започна срока.Дано и така продължи.Само МАТ му е мъка и има 4 на контролното.

# 63
  • До морето
Здравейте, ето изпитът на Вектор по математика от миналата събота
Скрит текст:

Съжалявам, че се забавих!

# 64
  • София
Просто се събудих  рано и  си разглеждах из  форума. Така  попаднах на  пробния на  "Вектор". В  годините  съм  останала с  впечатление, че   пробните  им  са  винаги на ниво.  Горният е  обаче много  странен. 
Скрит текст:
Така  ли е  даден на  децата  или  може да се е  стигнало  до  размествания/липси при   триене на  написаното  от   детето? Нямам идея  дали  самото качване  във в форума може  да промени нещо или пък само  при мен  да излиза така?  Малко вероятно ми се  струва, но знае  ли  човек..Само  отгоре-отгоре  го  погледнах и въпреки  това  видях неточности/липси  в  цели  5  задачи, може да има и в  още,  ако  човек задълбае.
Зад. 3 -  предполагам се има  предвид  числената  стойност.
Зад.4  я  има  два  поредни  пъти.
Зад.11 -  най-вероятно става  дума  за  3  ъгъла,  чийто  сбор  е   180  (изправен  ъгъл), но   чертежът не е  прецизен, трите  трябва  да имат  общ  връх.
Зад.12 -  много неясна.  Горният  триъгълник  правоъгълен  ли  е? Ако  да,  това  е невъзможно, няма как и катет,  и хипотенуза  да са  по  12  см.  Ако  пък не е, какъв  е    маркираният  ъгъл?
Зад. 14 -  дублират  се  букви, иначе  човек  ще  се усети  кой  ъгъл  се  търси (макара  да не е упоменато  в условието)
Зад. 17 -  става  дума  за множества, а  елементите им ги няма.  За  сметка на  това  присъстват от нищото  градусните мерки на  двата  ъгъла от задачата  с изправения  по-горе.

Последна редакция: чт, 05 фев 2026, 08:11 от Просто русалка

# 65
  • Варна
Просто се събудих  рано и  си разглеждах из  форума. Така  попаднах на  пробния на  "Вектор". В  годините  съм  останала с  впечатление, че   пробните  им  са  винаги на ниво.  Горният е  обаче много  странен. 
Скрит текст:
Така  ли е  даден на  децата  или  може да се е  стигнало  до  размествания/липси при   триене на  написаното  от   детето? Нямам идея  дали  самото качване  във в форума може  да промени нещо или пък само  при мен  да излиза така?  Малко вероятно ми се  струва, но знае  ли  човек..Само  отгоре-отгоре  го  погледнах и въпреки  това  видях неточности/липси  в  цели  5  задачи, може да има и в  още,  ако  човек задълбае.
Зад.11 -  най-вероятно става  дума  за  3  ъгъла,  чийто  сбор  е   180  (изправен  ъгъл), но   чертежът не е  прецизен, трите  трябва  да имат  общ  връх.
Зад.12 -  много неясна.  Горният  триъгълник  правоъгълен  ли  е? Ако  да,  това  е невъзможно, няма как и катет,  и хипотенуза  да са  по  12  см.  Ако  пък не е, какъв  е    маркираният  ъгъл?
Зад. 14 -  дублират  се  букви, иначе  човек  ще  са усети  кой  ъгъл  се  търси.
Зад. 17 -  става  дума  за множества, а  елементите  им ги няма.  За  сметка на  това  присъстват от нищото    градусните мерки на  двата  ъгъла от задачата  с изправения  по-горе.

Написаното от Просто русалка ме провокира да сравня с нашата книжка. Ами, има разлики - сякаш е принтирано от два различни файла.

Boho chic, това е снимано от книжката, по която детето е решавало на пробния изпит ли?

# 66
  • София, Младост
И нашите са на Една българка по БЕЛ, но учим усилено на изуст Опълченците на Шипка, че ще ги изпитват за оценка. Голяма мъка му е, но няма начин. Първият срок има 5 по БЕЛ, сега има шанс да стартира с 6-ца ако успее да го научи.

Качвам ПИ от Ния по МАТ - 25.01
Скрит текст:

Качвам и отговорите:
Скрит текст:

# 67
При нас ще правят пробни в училище.Не знам дали е практика или е самоинициатива на учителите,но ще е супер полезно да поставят децата в абсолютно реалната обстановка на НВО

Последна редакция: чт, 05 фев 2026, 16:55 от Toya

# 68
Пробен изпит от Вектор по БЕЛ има ли някъде?

# 69
  • До морето
Скрит текст:
Зад. 14 -  дублират  се  букви, иначе  човек  ще  се усети  кой  ъгъл  се  търси (макара  да не е упоменато  в условието)
Зад. 17 -  става  дума  за множества, а  елементите им ги няма.  За  сметка на  това  присъстват от нищото  градусните мерки на  двата  ъгъла от задачата  с изправения  по-горе.

Съжалявам, сега погледнах и наистина има неточности, но тъй като моят седмокласник още е на лагер, не съм ги принтирала още и не съм ги разглеждала.
Другият вариант е да ви пратя оригиналът и всеки да си нанесе липсващите букви.

# 70
  • там където има винаги вятър
Момчета, може ли начина на решаване на тия задачи 🤔
- за  "у" е ясно, но преди това "х" не мога да намеря Flushed

Благодаря.

# 71
Mama iasi, чертае се успоредна права на a и b през върха на ъгъла, който е 90 градуса. И после се разнасят ъглите отдолу нагоре или обратно и с последното дадено, се получава уравнението, от което излизат.

# 72
  • у дома
Продължава се пресичащата права и се работи с теоремата за външен ъгъл на триъгълник или сбор от ъгли на триъгълник.

# 73
  • София
Здравейте, на пощата ми излезе реклама за намаление 10 % на пакет ПИ в Ния, ако някой иска да се възползва
Скрит текст:
Техните дати са все неделя. Ходилите при тях могат ли да кажат дали има избор на различни часове - сутрин, следобед?

# 74
  • там където има винаги вятър
Продължава се пресичащата права и се работи с теоремата за външен ъгъл на триъгълник или сбор от ъгли на триъгълник.

Благодаря, само да допълня на втората задача:
Търси се на колко е равен ъгъл АВЕ, даден в задачата като "3х" и оттам:  при х=24...3х24=72 градуса

Общи условия

Активация на акаунт