Седмокласници 2025/2026 - тема V

• 4 350
  • 151
  •   1
Отговори
# 135
И по - добре втори език да е немски, отколкото руски. 😃
Училището, към което сме се насочили, втори език е руски.
Голямата ми дъщеря завърши ЕГ  АЕ/НЕ. Както не искаше НЕ, така после ѝ хареса, дори по-късно го учи допълнително, за да се яви за ниво, работи в немско говореща страна и се справяше успешно. Та, децата си променят мнението.

Гледах в инфоприем и другите училища в нашия район. Само в желаното училище има ИИЧЕ, в другите Нина Ричи (че така наричат НИНРИЧЕ научих от Chatgpt) са я преименували в БИБРИЧЕ. 😃

# 136
Благодаря на всички, коиъо  качиха пробните изпити. Сега ще зарадвам набора с тестове Simple Smile
Относно желанията и класиранията - при нас поне е лесно. Не иска да ходи навън да учи, в града ни има две счилища след 7 клас - обикновена гимназия и професионална гимназия. Не иска в Обикновената, защото ще са две паралелки - математика и другата  биология и химия. Отива в Професионалната - ще има ден на отворените варти и ще ходим заедно с децата и учителите да разгледаме и да проучим.

# 137
  • София
Ако обаче си в паралелка Чужди езици, тогава и вторият език ти е профил в 11-12 клас. В другите паралелки не е проблем, да.
Все едно в ЕГ какъв ще е вторият език, стига детето категорично да не иска да го учи. Нашето не иска категорично втори език френски, но е съгласно на руски - не му е проблем. Но ще пише първо паралелки с втори испански или немски, руският е краен вариант.

Последна редакция: сб, 07 фев 2026, 09:39 от Magenta2022

# 138
  • shumen
Моя и руски не иска втори език.То и после с тоя руски няма накъде.

# 139
  • пустинята Гоби
Има накъде с руския, според мен е търсен език, но отдавна не е популярен. Аз бих предпочела моите деца да учат него пред немския, защото ще мога да им помагам.

# 140
От къде това нежелание за френския? Имате предвид, че няма да влиза в употреба ли? Питам, защото обмислям паралелка с втори език френски.

# 141
  • shumen
Mimi Rose,имах предвид,че не е популярен руския.
Stella,ще влиза в употреба,но моя не ще и да чуе.

# 142
При нас причината е глупава. Не хареса французите. Иначе харесва френска музика, но нямало смисъл да учи език на хора, които не харесва. Тя има усет към езиците и предполагам е временна сачма в главата. Може да го научи след като завърши и осъзнае, че всеки език отгоре е плюс.

# 143
  • София
Абе няма логика за френския, просто не му харесва и това е. Мисля, че му звучи префърцунено, ако дори знае какво значи това😀

# 144
Само в желаното училище има ИИЧЕ, в другите Нина Ричи (че така наричат НИНРИЧЕ научих от Chatgpt) са я преименували в БИБРИЧЕ. 😃
Нина Ричи е супер яко хахах благодаря за настроението Simple Smile Simple Smile
От файловете на Дидова за план прием гледам, че в ТУЕС има промени, а в Джон Атанасов изглежда всички паралелкии са с нови кодове и имена.
Това ми напомни, че миналата година Джон Атанасов пуснали отворени врати през март и дори още не се бях сетила, че трябва да следя за такива неща. Пропуснахме ги съответно. Останалите бяха април-май.
Иска ми се тази година да посетим където може отворени врати, за да се види какво е отношението, хората, учениците. (напр. мин. година проверявахме резултати от НВО БЕЛ в техникум по електроника на бул. Цар Борис и по коридорите се търкаляха младежи с вид на локали - черни качулки и др. един от тях дори си позволи да подвикне след нас преди да влезем в стаята, а обширният двор беше буренясал/запустял, а НВО МАТ проверихме в Джонито и там се разминахме с възпитани момчета, усмихнати и т.н.)
На изборите може само материалната база евентуално да се погледне и тоалетни. Също смятам да отработим пътуването, така че ще посещаваме училищата с градски транспорт. Напр. за Джонито се пътува 40-50мин. Детето трябва да си прецени дали иска да го прави по 2 пъти на ден за пет години. В дъдж и сняг, тъпканици от хора и т.н. Именно по този критерий за нас ТУЕС не е опция. Особено като сме на "пешеходно" разстояние от НЕГ и 2АЕГ (и двете са на по 3 спирки), а 51.СУ ни е кварталното.

# 145
  • София
От този форум го е краднал Нина Ричи Chatgpt. Wink

# 146
От този форум го е краднал Нина Ричи Chatgpt. Wink
О, да, така беше написал Chatgpt, че е от бг мама, аз не съм предала думите му много ясно. 😃

# 147
Моят човек иска испански за първи, но в МГ нямаме такъв. Не зная дали въобще в някоя МГ има испански. Щял да се примири с английски и немски. За руски не иска да знае.
Успех на математиците утре! ✌️

# 148
  • shumen
При нас испански първи няма никъде мисля.За руски и моя не ще и да чуе.
Успех на Математиците утре.
Моя днес писа домашни и учи по История.За утре останаха География и Биология.По БЕЛ и преразказ прави.През седмицата с тая втора смяна време за нищо не остава.

# 149
  • у дома
Я не се оплаквайте-в нашия град уж областен от Северозападнала България испански ни за първи ни за втори има някъде ...
Успех на математиците!

Общи условия

Активация на акаунт