Седмокласници 2025/2026 - тема V

• 5 280
  • 187
  •   9
Отговори
# 165
  • у дома
За НИЯ ще мога да споделя за трудността след понеделник-вторник,но не ми се видя никак труден.

# 166
  • Някъде по Дунава
Оф, като ви чета и имам чувството, че само моята остава тотално неориентирана къде иска да учи. Няма наистина никаква идея. Само знае, че не иска нищо с немски и с математика.
И моят е неорентиран. Това че аз и сестра му искаме той да учи в нейната езикова, не ознчава че той е на 100 % убеден. Със сигурност не иска немски и френски. Остават английски с втори немски или испански с втори английски (погледнах предварителната информация за план приема). Като знам как не обича да си дава зор, сигурно ще избере първи английски. В областния ни град има в езиковата  паралелка природни науки + английски. Честно казано на мен много ми допада това, но "на мама момчето" вероятно ще реши да е в училището на сестра си, което пак е в друг град, но поне няма да е  напълно сред непознати.

# 167
  • София
Добре, моята дъщеря има много желано училище в което иска да учи. Това означава ли, че когато режим желанията трябва да напиша всички паралелки от това училище(от най-желани-надолу)?
Зависи. Моите деца писаха всички паралелки в най-желаните си училища, обаче те всички бяха ЕГ - всички паралелки са с профил Чужди езици, като разликта е само във втория език. По-важно им беше самото училище и бяха готови на всеки от вариантите за втори език. Но има училища с много различни паралелки. НПМГ например има математически, природни науки, икономическо развитие. Няма как да има интерес към всички, да не говорим, че там за повечето има отделен изпит/олимпиада. 32-ро също има паралелки с профил Чужди езици, но и СХН, природни науки и др. Малко деца са склонни да профилират всичко.

# 168
  • София
Здравейте! Имах свободно време и се връщах бая назад да чета.
Мишленце,
Скрит текст:
само искам да ти кажа, че минахме през горе-долу същото и ти разбирам родителските терзания прекрасно. Без частта с поведенческите проблеми, но моето дете за един период беше обхванато от страшен непукизъм и адска апатия към всичко в тоя живот. Подозирам, че имаше замесена женска там и в съчетание с пубертетните истории съвсем стана картинка. Приказки и разговори до откат, та някак успя да се оттласне и сега на всеки мои хаплив коментар отговаря с „Да, разбирам недоверието ти и вероятно ще ти трябва време да се убедиш, но аз вече съм нов човек“ Laughing
Негово приятелче ходи на пробни като външен явяващ се в Междучасие и пита дали мога да го запиша да видел какво е. След горното, което описах и след като събрах от килима шокирания си от това желание мозък, попълних формуляр. Дойде деня, тръгна и на вратата аз за трети път се опитвам да обясня как да стигне до 32 училище. „Мамо!, знам къде отивам“. Няма грижи, окей, голям човек си вече... 14 минути преди началото на изпита звъни по телефона. „Знаачиии.. аз съм на Опълченска, на къде викаш да тръгна...“ Laughing Laughing И тогава аз загрявам, че през цялото време той си е мислел за 30 СУ, от където минава всяка седмица за уроците. Първо заора някъде по Пиротска, но да са живи издрави Лукойл, че не са си махнали логото още, та го видя за ориентир. Ако господинът по физическо беше някъде наоколо с хронометър, подписвам се с кръв, че щеше да покрие нормативите за десети клас. Стигна навреме, 89 точки има по БЕЛ, слагам статистика към 5 февруари.
Скрит текст:
Статистика
Първа част - статистика:
- среден резултат - 47.07/65 т.
- най-нисък резултат - 18/65 т.
- най-висок резултат - 64/65 т.

Втора част - статистика:
- среден резултат - 27.16/35 т.
- най-нисък резултат - 0/35 т.
- най-висок резултат - 35/35 т.

Статистика за целия изпит:
- среден резултат от изпита - 74.22/100 т.
- най-нисък резултат - 31/100 т.
- най-висок резултат - 98/100 т.
За училища и ориентации нямам много какво да кажа. Извън сегашното, няма много избор, защото е хуманитарист, не иска немски, руски е нещо тотално далечно от нас, испански не е на масата хич, искаме в идеалния случай една смяна, да няма кабинетни системи, математики, биологии и то не остана. Отдавна пътува сам и няма как да се връщаме в първи клас и да развозваме деца из София, та и местоположението не е без значение. Сега и с тоя китайски във френската- извън всякакви други причини, как може да сложиш тонален език като втори.. Дано само не тръгне да преследва някое моме и така да избира училище, че изобщо не искам да обяснявам защо човек не прави важни избори единствено на база чувства и то особено, когато няма опит да различава нюанси в емоциите. Соре много за чаршафа!

# 169
  • shumen
Ели,точно така.И моя ще ги пише така,а където го приемат в краен случай.
Beeps,и моя е хуманитарист и не иска руски,немски и френски.За сега се е спрял на История и Английски със втори език Испански.За друг град не иска и да чуе.
Моя днес учи по Биология и География.

# 170
Днешния ПИ по БЕЛ от Регалия:

Скрит текст:

# 171
  • у дома
Много благодаря!А преразказа на какво е бил?

# 172
Някой с отговор на 3 задача от днешната олимпиада?

# 173
Много благодаря!А преразказа на какво е бил?
Не разбрах кое е точно произведението, само разбрах, че е руско и е ставало дума за някакви шестокласници с имена Борис, Александър и Анастасия (не знам дали някой ще се сети кое ще е).
Дъщерята каза, че за пръв път правила такъв преразказ - самият разказ бил разказан от името на единия герой, а трябвало да се преразкаже от името на неутрален разказвач.

# 174
Децата как определят изпита като трудност? На моето му се е сторил по - тежък от на СМГ учители, но тъй като отиде директно след МОН,  предполагам, че и умората си е оказала думата.
Масово определят днешната олимпиада като доста трудна. Какви са отзивите?

Последна редакция: нд, 08 фев 2026, 19:53 от silan

# 175
  • shumen
Много благодаря за пробния изпит.Ако някои се сети преразказа на какво е бил да пише.

# 176
Разбрах кое е било произведението на ПИ по БЕЛ на Регалия, явно е повест - "Чудакът от VI б" от Владимир Железников.

# 177
Разбрах кое е било произведението на ПИ по БЕЛ на Регалия, явно е повест - "Чудакът от VI б" от Владимир Железников.
Имам преразказа, ако не нарушавам някакви правила и смятате, че ще е полезен, мога да го снимам.

# 178
  • у дома
Аууу аз съм я чела баш на тяхната възраст,даже книгата я има някъде при нашите...

# 179
Това е преразказа.

Общи условия

Активация на акаунт