Приемане/Неприемане/Критичност - аз ли бъркам в преценката си?

• 2 593
  • 119
  •   19
Отговори
# 60
Аз идвам от изключително бедно семейство и с родители, които пет пари не дават за мен.
Свекърите ми ни платиха цялата сватба, защото окъсаните ми родители цял живот са харчили каквото имат само за собствените си егоистични нужди. Свекърите ми са ми плащали почивки (в множествено число) многократно!
Въпреки неразбирателството ми със свекърва ми по много теми - винаги лично и многократно съм й благодарила за всичко, което прави за мен, защото не е нейна работа да се грижи за мен като за свое дете. На моменти съм се хващала да ревнувам като виждам с каква любов и загриженост се отнася с мъжът ми и зълва ми. Любов, която аз никога няма да изпитам - но все пак съм приета - до степен да бъде сключен брак между мен и синът й.
За това смятам, че изпитваш или завист или ревност.
И не, не е нападка. Това са нормални човешки чувства.
И мен ме е яд, че нямам нормално семейство.

Последна редакция: пн, 02 фев 2026, 01:42 от Arielle

# 61
  • Варна
.. Сега като попита и аз се замислям...

…За жилището - нито съм се запънала да е мезонет, нито пък с дизайнер ще се обзавежда…

Верно ли 10 години не замисли и сега някой във форума като написа нещо очеизвадно, ти светна лампичката?

Тази категоричност, с която говориш за евентуалния си бъдещ апартамент, я използвай в плануването на детето, че само с едното искане ще си останеш.

# 62
  • София
Авторката я е страх, че ще се еманципира още малко и съвсем ще загуби уважение към мъжа си.
Разбирам я. Такива инертни хора могат да те докарат до лудост.
Съгласна с това.

Не знам защо всички се хванаха за думата и конкретно колата. Ама как, ама защо, ама колко. Дразнещо е. Когато една жена умее да се справя в живота, не иска мъже, които гонят лесничкото и спокойното. Аз лично ги ненавиждам.

Има една стара приказка "Мъж по корем да видиш и червата му да се влачат след него , речи си ... пояса му се е развързал".

# 63
Цялата работа ми намирисва на това, че авторката е харесала някой с книжка и сега сравнява и липсата на книжка я изтъква като голяма работа, а не факта, че 10 години нито дете имат, нито неговото ходи при тях. Слага каруцата пред вола, не знам защо след като твърди, че може да си позволи кола не си купи чисто нова от магазина с пълно автокаско и няма да се занимава със сервизи дълги години, стане ли нещо оставя я в официалния сервиз на марката и каското поема всичко. Дори няма да разбере какво са и правили на тази кола. Аз карам 25 годишна барака и в сервиз съм ходила 2 пъти. Идеята да има кола тя я свързва с ходене по сервизи. Черногледа работа. Утре детето ще свързва с болници и стоене вкъщи, домът с ремонти и т.н.т.

Последна редакция: пн, 02 фев 2026, 07:37 от ЗЛОДЕИДА

# 64
За себе си знам, че не винаги знам какво искам, но пък винаги съм наясно с това какво не искам!
Ако ти е трудно да прецениш как да действаш в ситуацията, вземи лист и химикал и запиши плюсовете и минусите, които виждаш в партньора си. Това може би ще ти покаже накъде клонят везните. Ако желаеш и можеш да благоразположиш и него, изговорете нещата, които не са ти окей. Потърси първо открит диалог с него - без нападки, без съдене, чисто човешко изговаряне на проблемите, които виждаш.
Относно колата - винаги ми е било странно, когато мъж не желае да шофира. Не мога да коментирам това, защото като не съм била в подобна ситуация не мога да се поставя на твое място.
Относно помощта, която получавате от родителите му - ако той не чака на тях всеки разход да бъде покрит и ако те не проявяват вмешателството в отношенията ви на база парично подпомагане - не виждам проблем. Могат, искат, правят го, безвъзмездно и без да се натрапват - ако това е така - окей.
10 години не са малко и смятам, че сте се опознали достатъчно.
Ако той е добър, няма физическо или вербално насилие към теб, обича те, не ти изневерява,не те кара да се чувстваш неловко, не ти създава тревоги, не вменява вина, това са все неща, които за мен лично са много по-ценни от това да бъде шофьор.
Още нещо, няма да ми е особено приятно, ако партньорът ми дълго време ми обещава, пък после тотално се отметне от решението си (визирам случая с шофьорските курсове). Бих седнала и поговорила с него как ме е накарало да се почувствам цялото това разтакаване във времето - ще, ще, ама не сега, пък накрая няма. В разговорът ще разбереш и дали въобще е имал намерението да го направи или от началото е знаел, че няма да ги запише и просто не е искал да ти го каже, поради някаква причина. Ако разбереш и каква е тази причина - прекрасно.
Давам идеи, насоки, които се надявам да бъдат полезни. Пак казвам никога не съм била в обувките ти. Според мен при всяка двойка има някакви камъчета, които аха, могат да обърнат каруцата. Въпросът е колко на брой са тези камъчета и колко са големи.
Познавам не малко семейства в които лидер е жената - по-високи доходи, по инициативна, с по-добра професия и т.н.т.
Важното е ти как се чувстваш и как виждаш живота си с този човек до теб.

П.П. относно сервизите...и аз съм шофьор и ММ. Всеки път колата я карам аз на сервиз и си я взимам пак аз. Техническият преглед също минавам сама. В разговор с приятелка ѝ казвам ,,отивам до сервиза, за да сменят маслото на колата, докато чакам ще ти се обадя, ако можеш да си побъбрим". Приятелката ми беше втрещена, а аз не разбрах от какво. Както ходя до мола с колата, така отивам и до сервиза 😏

Последна редакция: пн, 02 фев 2026, 07:57 от S^nny

# 65
Този те е харесал в началото, защото не си искала нищо сериозно. Книжки, апартаменти са само подробности. Мъжът има дете на 10+години и не се грижи за него, а ти искаш за теб да се грижи. Как да стане? Жените често се заблуждаваме, че с нас ще е различно, ама надали...

# 66
Ключа на цялата работа е секса. Ако сподели как са в леглото, ще се изясни цялата картинка. Наистина ми се струва, че тук има намесено 3то лице, което не се споменава. Иначе не оправдавам никой. И двамата си губят времето един на друг, а тази временна раздяла е точно номера на китайката да стане на нейното. И той и е загубил 10г. от живота, а дете не и прави, но и тя на него, защото са имали уговорка, че ще живеят като волни птички без ангажименти, а изведнъж подписват брак, после тя иска и деца, на всичкото отгоре и книжка иска той да изкара. Всичко това са ангажименти за възрастни, а той не е такъв и това става ясно от вмешателството на родителите му. Човека не е пораснал и не иска да расте, да се чудиш как е направил дете. Горкото дете, при баща и баба и дядо с възможности е лишено и от семейството си и от дивидентите, които идват с това семейство. Поне майка му и баща му интересуват ли се от внучето си?

# 67
Много са мъжете, които не шофират, нямат желание, нямат коли, книжки и т.н. В голям град с добра транспортна обезпеченост и някакво средно ниво на доходи у такъв мъж, въпросните липси на книжка и кола могат да не се усетят като житейска трагедия.

Вече жена, която взема инертен мъж над средната възраст с очевидна липса на амбиции да стане нов човек, тепърва да ходи на курсове в компанията на гимназисти, да създава нови навици и т.н.... та такава жена е в голяма грешка, ако смята, че с тропане с крак ще прекрои възрастен човек в нещо, което ѝ се иска на нея.
Горното важи и за книжката, и за второстепенните проблеми, изложени в темата - дете, финансова самостоятелност, откъсване от влиянието на свекърите и пр.

# 68
Ще го прекрои временно и на думи, после ще бяга сама с бебе по сервизите.

# 69
Този мъж го е страх от колата, все пак това нещо се движи, ох ужас. Мама и тати плащат рождени дни, като в парти център за 5 годишни.Било нормално на 35-40 г хора да им дават пари за почивки, вярно ли? Каква инфантилност и изплзвачество се шири, и се обяснява колко е нормално.
Олив, права си да се дразниш, отбивай го този от мама и поемай юздите.

# 70
За съжаление отново виждаме пример на жена, която си взема мъж, с когото уж се разбират и след няколко години решава, че трябва да го прекрои основно. Че се и ядосва и дразни, че той не иска. Няма да се получи, просто не работят така нещата. Търси нов мъж, който да отговаря на новите ти изисквания, докато не са изтекли още  десет години. И имай предвид, че до една година от раздялата мъжът ти сигурно ще е с друга, да не се учудиш. Човекът не желае да се напряга, има си всичко. Това не е непременно лошо.

По отношение на детето на мъжа - това наистина е единственото, което е притеснително  в казуса, но това дете си има майка - вазможно е тя да не желае да се запознава с жената на бащата, или да се виждат по-често. Кофти, но се случва.
Относно книжката - хубаво е, че сам е осъзнал, че не желае и не може да бъде шофьор, за разлика от хилядите джигити, които се впускат по пътищата смело и безотговорно.

Последна редакция: пн, 02 фев 2026, 09:46 от Iris04

# 71
  • София
На този мъж му пука за теб точно толкова, колкото и за детето му. Т.е. николко.
Инертен е и си гледа удобството, очаквайки мама и тате да го отглеждат на тази възраст и ти да му ходиш по гайдата.
Изгубил ти е вече 10 години. По-скоро ти сама си ги изгубила, затваряйки си широко очите. Още 3 пъти по толкова може да го чакаш, щом нищо не е направил досега.
Недей да инвестираш в общо имущество, а подреди собствения си живот, защото на 35 нямаш безкрайно много време.

# 72
Защо мислиш за дете с някой, който си вижда детето веднъж в годината???

Какво означава нямаш отношение???

Нали осъзнаваш, че това ти показва 100% какво леке е??

Ако не искахте деца - ок! Това, че е скапан баща* може да го компартментализираш. В случая обаче ти вади очите...

*Корекция - скапан донор, не баща.

# 73
  • Пловдив
Продавам кола. Нов внос , карана само Събота и Неделя от баба до църквата. Цена на лично !

# 74
В началото и двамата мечтаехме да работим от вкъщи, в някое безлюдно село, не искахме нито брак, нито деца

Никакви години не и е "загубил" - оженили са се при ясен консенсус, и ако някой е променил целите, това е тя. Той се е "съгласил" не защото е бил на същата вълна, а за да не промени статуквото. И с действията си много ясно е показал, че промяна няма да има. Авторката сама си е "изгубила" годините - първо, като е повярвала на празни думи и обещания без конкретни срокове и ангажименти, и после - като изобщо е повярвала, че човек на тези години и с този бекграунд ще промени каквото и да било след десет години блажена инерция.

Другото, което прави впечатление, е абсолютната незаинтересованост на авторката спрямо детето на мъжа. Дистанцирала се е - не я засяга, няма нищо общо. Най-малкото, несериозно е да се предполага, че е отсъстващ и неактивен баща за едно дете, но за хипотетичните общи деца ще е присъстващ и активен. Мисля си, че авторката не иска деца от този мъж, както не е искала и в началото. Затова и изобщо не я интересува какъв баща (не) е.

Ако наистина приоритетите на авторката са се променили, това е под въздействието на човек отвън, и с темата се търсят негативи на мъжа, за да може авторката да прехвърли на него вината за евентуалната раздяла.

Бракът е договор, който се сключва при определени условия, на които и двамата са се съгласили. Мъжът какъвто и да е, жената го е приела такъв, какъвто е. Като не и изнася вече - довиждане, и това е. Няма нужда от очерняне и "горката аз". Свят широк, мачовци много.

Общи условия

Активация на акаунт