Емоционално изтощение - обърканост

• 4 115
  • 88
  •   1
Отговори
# 75
Нещата , които се е случвало да забравя са били ключ на вратата отвън, чадър два пъти, един път докато отварях колата му я ударих в колче, но видимо й нямаше нищо той се ядоса страшно много. Счупих две чаши негови.
Страшно съм разсеяна за вещи. Забравяла съм многократно дамска чанта, очила, ръкавици, шапки, къде съм паркирала .... Е и? Хората, които ме харесват, дори го намират за чаровно. И постоянно напомнят, взе ли 1,2,3
А две счупени чаши - дори не знам по колко чупим годишно, но редовно купувам нови.

Този мъж не те обича и е искал да си тръгнеш сама, за да не е виновен той. Затова е вдигал скандал за всяка дреболия, а дано сама си тръгнеш. Ти си знаеш защо си търпяла. Накрая е измислил друга глупост, че те гони за твое добро, да се поправиш.

И ако в бъдеще някой се държи така, не чакай, бягай с 200 веднага. Най-много 1-2 шанса.
   Никакви шансове на такива!Веднага се прекъсва всякакъв контакт!Ако даде втори шанс,ще съжалява двойно повече!Тоя ще я докара до лудост или до самоубийство!От далече свети огромна червена лампа срещу,която и слънчеви очила не помагат!Да прекъсва и всякакъв контакт,с т.н.му среда.Няма кой да я защити!Откъде накъде тя ще си отлага изненадата за рожденият ден и ще трябва да му напомня на тоя,че и предстои повод?!Много правилно отбелязахте,че тоя нарочно я провокира,за да не излезе той лошият,но точно той излиза отвратителният!

# 76
Мацка, живяла съм с нарцис и не защото това е модерно или защото аз съм поставяла диагнози, това е заключението на семейния ни терапевт (последната моя отчаяна стъпка да закрепя)- този господин е нарцис и това е най-малкото, с годините нещата ще се разгърнат, а ако имате дете то ще стане още по-тежко.Всеки един път в който ти не отговаряш на неговите представи ще избухва и ще те наранява, може да достигне и до физическа саморазправа.Това, че плаща не е загриженост, не е любов, това е единственото нещо в което той е добър и се чувства сигурен, това е начин за контрол.Ти никога няма да си достатъчно добра- майка, домакиня, жена.Ако усети, че губи контрола и вероятно си готова да си тръгнеш, просто ще плати поредната екскурзия, за да замаже и за да може да си каже " аз те заведох, аз направих, виж колко съм добър/велик".
Някъде там те чака твоят човек, затвори тази страница.Работи върху себе си, научи се да се харесваш и да живееш добре със себе си, ще видиш как след това всичките тези усилия ще ти се отблагодарят.

# 77
  • София
Ооо, бившия беше така! Направи някой мега скандал, аз вече извън себе си, търся начин да си тръгна и той - ами нали винаги си искала да отидем до ...., взех билети.

# 78
Или "Искам да се разходим да си купя дрехи", отива се в "мола" и се започва виж тази рокля, виж това, виж онова.Млада, глупава, с ниско самочувствие и куп травми " О, колко е мил, романтичен, как се грижи за мен, какви подаръци ми прави, колко ме обича"... и 3 години по-късно се оказах с изцяло променен стил на обличане, отговарящ на неговите изисквания, посещаваща неговите места, с неговите хора, държейки се по неговия начин, с неговите хобита, работейки това което той смята, че ми "отива"...забравяйки изцяло коя съм аз.Имах ли дързостта да се противопоставя-ставаше страшно .
Мога много да изпиша, но ще се въздържа, тези хора съществуват и се разгръщат, когато има хора като нас- не приемайки себе си, с неотработени травми.
Във форума има много хубава тема засягаща този типаж, съветвам авторката да я прочете.

# 79
Скрит текст:
Нещата , които се е случвало да забравя са били ключ на вратата отвън, чадър два пъти, един път докато отварях колата му я ударих в колче, но видимо й нямаше нищо той се ядоса страшно много. Счупих две чаши негови.
Страшно съм разсеяна за вещи. Забравяла съм многократно дамска чанта, очила, ръкавици, шапки, къде съм паркирала .... Е и? Хората, които ме харесват, дори го намират за чаровно. И постоянно напомнят, взе ли 1,2,3
А две счупени чаши - дори не знам по колко чупим годишно, но редовно купувам нови.

Този мъж не те обича и е искал да си тръгнеш сама, за да не е виновен той. Затова е вдигал скандал за всяка дреболия, а дано сама си тръгнеш. Ти си знаеш защо си търпяла. Накрая е измислил друга глупост, че те гони за твое добро, да се поправиш.
И ако в бъдеще някой се държи така, не чакай, бягай с 200 веднага. Най-много 1-2 шанса.
   Никакви шансове на такива!Веднага се прекъсва всякакъв контакт!Ако даде втори шанс,ще съжалява двойно повече!Тоя ще я докара до лудост или до самоубийство!От далече свети огромна червена лампа срещу,която и слънчеви очила не помагат!Да прекъсва и всякакъв контакт,с т.н.му среда.Няма кой да я защити!Откъде накъде тя ще си отлага изненадата за рожденият ден и ще трябва да му напомня на тоя,че и предстои повод?!Много правилно отбелязахте,че тоя нарочно я провокира,за да не излезе той лошият,но точно той излиза отвратителният!
[/quote]
Dark person,
разбира се, точно на такива - никакъв шанс (най-добре да ги разпознаваме още на първа среща).
Написах най-много 1-2 пъти да се прости скандал, защото идеални хора няма. И свестен човек чат-пат може да се държи зле, но като изключение вседнъж на 5-10 г.
За хора, които не са общували с нарцисисти, им трябва малко време да засвети светофара в червено.
Бог да пази дъщерите ни от такива избухливи нарциси...
Към божията помощ и ние можем да добавим нещо. Да възпитаме дъщерите си да разпознават насилието и да не търпят.

# 80
Скрит текст:

Dark person,
разбира се, точно на такива - никакъв шанс (най-добре да ги разпознаваме още на първа среща).
Написах най-много 1-2 пъти да се прости скандал, защото идеални хора няма. И свестен човек чат-пат може да се държи зле, но като изключение вседнъж на 5-10 г.
За хора, които не са общували с нарцисисти, им трябва малко време да засвети светофара в червено.
Бог да пази дъщерите ни от такива избухливи нарциси...
Към божията помощ и ние можем да добавим нещо. Да възпитаме дъщерите си да разпознават насилието и да не търпят.
[/quote]  Права Сте!Аз два пъти съм се сблъсквала с такива,но вторият не успя толкова дълбоко да ме женен.На време се разкарах или той мен,не съм сигурна,може би е очаквал,че ще му се моля.Да,страдах,но не го молих и не бих го приела обратно.За съжаление първият опит ми е много горчив.В уроци и т.н.не вярвам.Вярвам,че човек много добре осъзнава какво прави и такова поведение,няма извинение!

# 81
Нещата , които се е случвало да забравя са били ключ на вратата отвън, чадър два пъти, един път докато отварях колата му я ударих в колче, но видимо й нямаше нищо той се ядоса страшно много. Счупих две чаши негови. Беше ми казал да пусна едната му блуза без центрофуга, после пък как съм я била простряла и как не съм се сетила да бъде с лека центрофуга за да не капе вода докато изсъхва.
Един зрял,нормален мъж,който знае какво иска не би се държал така.Не е в теб проблема,а в него!Това е обезценяване и провокация да те прогони,за да не излезе той лошият!Защо ти е да бъдеш с такъв изрод?До болка ми е познат този сценарий!Потърси психолог за разбиране,морална подкрепа и точен анализ на тоя.Не се учудвам ако се впадне с нашето мнение,че тоя не е наред.Нормално е да ти е мъчно и да ти липсва,но липсата е на фалшивият образ,който е изградил,иначе реално това представлява този-празен и гнил отвътре!БЯГАЙТЕ!Михаил Михайлов е отличен психолог и може да Ви даде морална подкрепа и разбиране,както точен анализ.Просто бъдете силна и си дръжте на своето!Намират се и добри момчета!Това,че е плащал и пародира с това не е грижа,а контрол.Дори да Ви прегърне,помнете,че не всяка прегръдка е любов,тя може да бъде контрол.

# 82
И аз съм от забравящите и съм била с човек, който направо ме направи параноична дали съм забравила това, дали онова.

Към днешна дата си оставам отвеяна за някои неща, но мъжът ми си го знае, така че ми напомня. И чаши и чинии чупя, и колата има вдлъбнатина на вратата, както и мъжът ми чупи и колата има белези и от него. Да не коментирам колко дрехи са дали жертви. Това са НОРМАЛНИ неща и просто вещи, ако някой те кара да се чувстваш все едно е краят на света - бягай.

# 83
  • София
И аз ще се ядосам, ако мъжът ми ми бутне колата или ако счупи 2 от кристалните ми чаши. Това е нормална реакция и не прави никого насилник.

Ти майтапиш ли се??? И аз и мъжа ми сме правили и двете - и кола сме бутали, и чаши сме чупили и други предмети сме съсипвали. Как пък няма да се ядосаш на партньора си за такава простотия!!! Естествено, че си насилник, ако оврещиш света, че са ти счупили чашата, направо не вярвам, че трябва да го напиша това толкова елементарно нещо.

# 84
Има жени стигали до развод, защото цял живот все напомнят на мъжа за всичко, защото той все не се сеща нищо, за всичко е отвеян. Ясно, че не може да се промени, не харесвам такива хора, но и да седиш на тръни постоянно не е работа, както и не е правилно някой да те обвинява за всичко. Мисля, че авторката има проблем изначално със себе си, затова е попаднала на толкова краен човек.

# 85
Прилича ми на нарцисист, а с такива няма оправия. Може да прочетете в интернет за нарцистичното разстройство и неговите признаци и да видите дали той ги покрива.
Общо взето те винаги са прави, обиждат половинките си, наричат ги тъпи. Грозно е поведението му и нетърпимо. С дете ще стане още по-трудно.

# 86
Ти може и да си залюхана, но да си намериш един залюхан като теб и ще сте си топ – без напрежение и напъни.
Махай го тоя.
Какво дете с такъв?! Я се стегни.
ГАдник и комплексар. Мамино синче.
Като е толкоз куул да си намери някоя като кобрата-докторка от другата тема и да види откъде изгрява слънцето. Ще го шамари на лягане и на ставане. Мама трябва да дойде да го пази.

# 87
  • В полите на Пирин планина
Защо приемаш, че е нормално той да изисква от теб да переш и простираш по определен начин? Да, може да те помоли, но да дава указания и после да търси причини да се държи зле едва ли е нормално поведение. И да не си му секретарка, че "работата ти" да е запазваш бийч-бар?

Да се крещи за вещи и да се насажда чувство за вина наистина е ужасно, а както е модерно - токсично.

# 88
Нещата , които се е случвало да забравя са били ключ на вратата отвън, чадър два пъти, един път докато отварях колата му я ударих в колче, но видимо й нямаше нищо той се ядоса страшно много. Счупих две чаши негови. Беше ми казал да пусна едната му блуза без центрофуга, после пък как съм я била простряла и как не съм се сетила да бъде с лека центрофуга за да не капе вода докато изсъхва.
Описваш ме мен 1:1. Само че разликата е реакцията на мъжа до мен.
Като му звънна или му кажа [обръщение], Направих беля😄 и той ох, какво пак. И нищо, смее се. А съм правила тъпотии.
Оцветих му бели тениски, свих му дрехи, колата забравих с пуснати фарове, трябваше да идва да ми зареди акумулатора, дръннах вратата и аз в колче, чашата му счупих, която много си харесва, абе общо взето през деня види ли обаждане от мен му е ясно, че има нещо.
Само че той само въздъхва и му става смешно.
Бившия ми беше като твоя човек, беше ме овикал, че изпуснах един буркан, който ми се изплъзна, че беше мазен, а дори не се счупи. На гъз ме беше направил. Постоянно ходех на пръсти дали няма да направя нещо грешно. Нервак беше, не можеше едно тъпо бюро от рамка само, да сглоби, без да избухне в срив, да му дойде да метне нещо. Веднъж играеше на лаптопа, екрана стана син, демек, отиде си лаптопа и като започна да псува, да крещи.. беше тръгнал да хвърля лаптопа от прозореца (а ние живеехме на 13 етаж), направо изтръпнах като го видях, че някой ако минаваше долу щеше да го удари.. та това беше една от причините да не желая да имам бъдеще с такъв човек. Представи си го как имате дете и то идва и му казва ‘ Тате, оправи ми играчката/сглоби ми играчката’ и ако нещо не му се получи какъв нервен изблик ще е към детето (дори не директно)? Да не говорим, че такива агресивни типове може да преминат и границата в някакъв момент.

Общи условия

Активация на акаунт