КРУИЗИ /Тема 21/

• 812
  • 21
  •   1
Отговори
  • София
КРУИЗИ /Тема 21/
Информацията от първа страница може да намерите в предишните теми, да не се повтаряме...
https://www.bg-mamma.com/?topic=1751946

„Кралица Мери 2“ прави исторически първи преход през Панамския канал!

MSC Cruises потвърди, че строи втора частна островна дестинация в непосредствена близост до морския резерват Ocean Cay MSC.

Бахамите посрещат рекордните 12,5 милиона посетители, водени от круизи!

MSC Cruises ще представи ново преживяване в MSC Yacht Club за Гран При на Маями през 2026 г. от 1 до 3 май, според прессъобщение.
Изцяло новият централен елемент на хотелиерството ще осигури повишен лукс и завладяващ дизайн за гостите на пет палуби на реалистична яхта и е готов да се превърне в акцента на пристанището!

Royal Caribbean Group обяви серия от споразумения с корабостроителницата Chantiers de l'Atlantique (CdA) в Сен Назар, Франция, за да осигури строителството на корабите си от клас Discovery.
Споразуменията включват две твърди поръчки за кораби с опции за четири допълнителни кораба. Първият кораб от този клас е планиран да дебютира през 2029 г., а вторият кораб е планиран да бъде доставен през 2032г.

Попътен вятър, Бъдете здрави!

Последна редакция: пн, 02 фев 2026, 12:24 от Bled

# 1
  • София
Благодаря за новата тема!

Имах прекрасен круиз - Норвежки фиорди, с MSC EUribia, останах изключително доволна от маршрут, обслужване, храна, забавления, абсолютно всичко. Сега искам да направя плаване заедно с децата - тийнейджъри, но постоянно търся пак плаване с Еурибия, но вариянтите са малко.... Притеснявам се да не попадна на някой кофти кораб и обслужване.

Бихте ли ми препоръчали кораб, може и маршрут от който сте останали много доволни? Искам да е изненада и то приятна за децата....

# 2
Благодаря за новата тема!!! И за да не е само запис да споделя малко инфо и впечатления от изминалия круиз с NCL Gateway Caribbean ot Miami.
Great Stirrup Cay - страхотен остров, който във всяко едно отношение ми хареса повече от Ocean cay, и в момента се изгражда аквапарк, който би трябвало да е готов лятото на 2026.
Като цяло за мен най- големият минус на NCL са слабите представления в театъра или липсата на такива и по- слабия Ентертейнмънт като цяло.
От специалните ресторанти ползвахме 4, колкото са включени в пакета free at sea и всички ни харесаха особено Brazilian steakhouse!
Като сравнение мога да кажа, че Celebrity ни допадна много повече , като там обслужването е доста по- добро!
Ако имате въпроси, питайте. Маршрутът беше:  Пуерто Плата, Антигуа, Ст Китс, Ст Мартен, Ст Томас, Сан Хуан,

[/url]

# 3
Колко е нормалната цена според вас за круиз, класически 7 дни? Не ви ли прави впечатление, че цените за тази година са се повишили?

# 4
  • София
Само, който е решил сега да си буква за тази година може да смята, че са се повишили. Сега се оглеждам за лято 2027 и си намерих плаване за 580 евро за 7 нощувки със Селебрити. Като гледам цените на MSC и отчасти на Costa чак ме хваща яд на всички, които пътуват с тях и не знаят колко по-добри са други компании със сходни цени!
Иначе смятам за нормални цени за лято в Средиземноморие и Кариби до 700 евро за 7 нощи.

# 5
Дали е удобно да споделите кой е този круиз? Опитах се да го намеря, но във viva voyage не намирам под 519 паунда (идва малко повече от 600 евро).

Само, който е решил сега да си буква за тази година може да смята, че са се повишили. Сега се оглеждам за лято 2027 и си намерих плаване за 580 евро за 7 нощувки със Селебрити. Като гледам цените на MSC и отчасти на Costa чак ме хваща яд на всички, които пътуват с тях и не знаят колко по-добри са други компании със сходни цени!
Иначе смятам за нормални цени за лято в Средиземноморие и Кариби до 700 евро за 7 нощи.

# 6
  • София
Дали е удобно да споделите кой е този круиз? Опитах се да го намеря, но във viva voyage не намирам под 519 паунда (идва малко повече от 600 евро).
Намерили сте добрата цена! Това е! Моята е малко по-ниска, има значение възраста и броя на пътници в кабина!
Буквайте и не се колебайте - това е супер оферта - по-ниска цена от хотел на Златни пясъци!:laughing:

# 7
Привет, момичета! Имам нужда от по-опитните за съвет, ще се качваме за първи път на MSC, но чета по фейсстраниците, че трябвало да резервираме някакви шоута веднага като се качим на кораба? Какви са тези шоу програми и защо да ги резервирам? На Коста сме били и вечерните шоу програми са безплатни и без резервации, моля да ме открехнете за какво иде реч Simple Smile Някои казват, че само три са били безплатни.... Изобщо всяка тънкост ще ми е много полезна HugFlowers HibiscusFlowers Bouquet

Леко плаване и много положителни емоции от сърце Purple Heart

# 8
  • гр. София
Да, безплатни са. Понякога се изчерпват местата и се резервира, но може и без резервация да влезете, ако има останали свободни места. Прави се в деня на съответното представление - по-рано не се знае програмата. Но това е за по-новите кораби. Вие на кой ще бъдете?

И съм съгласна, че на NCL представленията не струват. Ние 2024г бяхме на N. Gem и останахме разочаровани от компанията.

# 9
На по - старите кораби на MSC няма система за запазване на места за представленията. На Белисима имаше платени представления например на цирк дьо Солей, но това е в малка зала, различна от театъра, който е безплатен.

Последна редакция: ср, 04 фев 2026, 08:29 от BOSS SAMORAI

# 10
  • Пловдив
Ние миналата година бяхме на MSC Seaview . Там също имаше такива представления  на които, трябваше предварително да си запазиш място. Ние по   принцип  не сме от тези дето трябва предварително да  си запазвам. Ходихме и винаги сме си намирали място и е  имало интересни, но и не толкова. Предпочитахме да слушаме хубава музика,   и да се забавляваме на Атриума. Имаше различни представления на различни палби. Всеки ден имате програма, която се вижда на екрана на телевизора във вашата каюта. Споделям мнение за специално за този кораб.
Ние си изкарахме чудесно! Емоцията  усещането е много различно  и бихме повторили отново на друг кораб.
Попътен вятър на всички и спокойно плаване.

Последна редакция: ср, 04 фев 2026, 08:28 от jb66

# 11
А Норвежки фиорди? Къде да открием евтино за 500-600 евро?

# 12
Да, безплатни са. Понякога се изчерпват местата и се резервира, но може и без резервация да влезете, ако има останали свободни места. Прави се в деня на съответното представление - по-рано не се знае програмата. Но това е за по-новите кораби. Вие на кой ще бъдете?

И съм съгласна, че на NCL представленията не струват. Ние 2024г бяхме на N. Gem и останахме разочаровани от компанията.
На  Грандиоса сме, точно за него четох, че трябва да се запазват места, това за залата с основното шоу ли е? Дали ако не успеем да запазим ще има възможност да влезем дори и правостоящи?

# 13
  • София
А Норвежки фиорди? Къде да открием евтино за 500-600 евро?
Аз затова написах Средиземноморие(лято) и Кариби - фиордите са традиционно по-скъпа дестинация. Аз ги следих 2-3 години и през 2023 намерих с Антъм оф дъ сийс, края на юни за 725 евро.
Проследявайте ги - ще излезе нещо добро!
Има един с по-приемлива цена - Скай Принцес от 10.07.27 - около 1000 евро - за жалост вивавояж нещо се бъгва с цената - проследете го!

# 14

На  Грандиоса сме, точно за него четох, че трябва да се запазват места, това за залата с основното шоу ли е? Дали ако не успеем да запазим ще има възможност да влезем дори и правостоящи?
Можете да запазвате предварително за следващ ден /за основната зала е/. Ако нямате резервация в последния момент, ако има свободни места пускат още хора. Правостоящи мисля, че не позволяват.

Общи условия

Активация на акаунт