🐎 Стилът ни според възрастта (40+) Лайфстайл тема за пораснали момичета -Февруари '26

• 19 681
  • 245
  •   21
Отговори
# 225
Никога не гледам ски...в главата ми са сцените на падащите...и се ужасявам. На всяко състезание има инциденти...и на кънките падат, насинят дупето и толкоз. На ските разперват ръце, крака, ските изкривени...страшна картина! 🥺😢

Не е точно така.
Винаги като се сетя за случая на Елена Бережная, се прекланям пред силата на волята и духа ѝ. Впоследствие (с нов партньор- Сихарулидзе) става световна шампионка и олимпийска медалистка.
Нарочно не пиша подробности, не са от най- приятните, който прояви интерес, инфото е на клик разстояние.
Изтръпнах като видях какво се случи с Линдзи Вон. А виковете ѝ бяха смразяващи. Това падане предреши цялото състезание.

В тениса пък, като се сетя Зверев как си изкълчи крака и ме полива студена пот.

Последна редакция: нд, 08 фев 2026, 19:04 от TuЛи

# 226
Така е Тили, и там стават гафове и сакатлъци. Но по рядко...аз колко синьо дупе съм отнесла докато се науча!

# 227
  • Велико Търново
Така върнах се от пилатес-бяхме над 30 жени.Според дъщеря ми съм се справила с всички упражнения, но тя не успя.Ставите отказват и не знам какво ще правим.Ще я запиша и на реформърите да пробва.Точно този пилатес не го усетих натоварващ, но ще видя утре как ще съм.Хареса ми, но за веднъж в седмицата е ок, но спининга и фитнеса си остават.

Не искам да гледам падането на Вон, толкова много я харесвам.Помня и преди години как падна, и всичко замина.

Последна редакция: нд, 08 фев 2026, 22:01 от siska79

# 228
С риск да разбуня духовете.... много погрешно решение, и то от спортист на такова ниво, да се яви на олимпиада със скъсани кръстни връзки. Не каква да е контузия, не в какъв да е спорт...
Сиска, ти явно държиш високи стандарти и към близките си, освен към себе си. Защо "не се справи"? Спортът не е изпит, а нещо, което правим за физическо и душевно здраве.
Рязко ли звуча? Извинете, ако е така, не го целя.

# 229
  • Велико Търново
Момето, явно не съм се изказала добре-Тя не може да изпълнява упражненията, защото се чува само "пук" и болка.Травмите от гимнастиката са големи.Според ортопеда пилатеса е добре, но явно ще търсим нещо друго.

# 230
Ахааа, ясно. Вероятно аз не съм разбрала правилно Simple Smile Да, може би нещо по-меко и плавно като въздействие. Не че е панацея, но в чатджипчо може да даде полезни предложения към какво да се насочи.

# 231
Така е Тили, и там стават гафове и сакатлъци. Но по рядко...аз колко синьо дупе съм отнесла докато се науча!

Точно, Мими. Едно е да се занимаваш с какъвто и да било спорт професионално и съвсем друго- любителски. Ти си се отървала с насинено дупе, състезателите преминават през всевъзможни травми, някои от които доста сериозни. Това, което виждаме ние като краен резултат е плод на невероятни жертви, усилия и много, много болка. Дори когато става дума за кърлинг. 🥌

# 232
siska79, може да опитате въздушна йога. Аз се занимавах години наред с йога на земя, но след здравословен проблем и съществена загуба на способности вече беше невъзможно. Две години се занимавах само с ЛФК  и плуване. Моя колежка ме заведе на въздушна йога и буквално се почувствах в свои води Simple Smile . За 4 г. успях да възстановя в известна степен равновесие и баланс, което си е важно и за обичайните дейности.

# 233
Така вървах се от пилатес-бяхме над 30 жени.Според дъщеря ми съм се справила с всички упражнения, но тя не успя.Ставите отказват и не знам какво ще правим.Ще я запиша и на реформърите да пробва.
Ако мат пилатеса не и е добре забрави реформъра. Много по натоварващ е за ставите. Или търсете класически мат с инструктор, който си разбира от работата или кинезиотерапевт ( тогава може и реформър индивидуално )
Каква всъщност и е целта - раздвижване или ... ?
Във Велико Търново ли сте Сиска ? Да ти дам идея ако не се натрапвам.

# 234
  • Велико Търново
Във Велико Търново сме-аз уж ги знам, но идеи винаги приемам.
Пепси, нямаме въздушна йога.

# 235

Точно, Мими. Едно е да се занимаваш с какъвто и да било спорт професионално и съвсем друго- любителски. Ти си се отървала с насинено дупе, състезателите преминават през всевъзможни травми, някои от които доста сериозни. Това, което виждаме ние като краен резултат е плод на невероятни жертви, усилия и много, много болка. Дори когато става дума за кърлинг. 🥌
Това, че ще има болка те са си го знаели и избрали доброволно, рискът за живота говорим...много по голям е по пистите на смъртта. Ски, формули 1, покоряване на върхове и пр. са си най рисковите спортове с много смъртни случаи.

# 236
  • Варна / UK
Така-а, по китайския календар съм бик, по натална карта скорпион, с асцедент дева, Слънце в скорпион, Луна в дева, Меркурий в скорпион, Венера в козирог, Марс в овен... Накратко: рогато отпред, отровно отзад. Що е то? - Надя Joy .
Иначе съм team ЧеКа, наясно съм с Барнъм-Форер ефекта, и дотам. По наталната карта, която ми излезе в един от сайтовете, 50:50 са нещата - в някои се припознавам, някои въобще не са така.
Gemini-то няма да го бия, уцели ми размера на дънките, даже можеше и още един размер надолу да си взема, но тогава вече щяха да ми стягат.
Скрит текст:

Това отляво е един топ, от Shein, който пристигна като дойдоха и дънките - даже не помнех, че съм го поръчала Grinning . Но ще се носи и той:

Разни нови неща непрекъснато опитвам - яка критическа ме е метнала - хаха.
Но, ски бягането не е моето нещо. Като се сетя само каква досада е да се придвижа от точка А до Б (примерно от лифта до мястото за спускане), и въобще ми се отщява. Друго си е да сурнеш надолу. Обаче и аз съм със скъсана предна връзка на лявото коляно (февруари 2022); не се подложих на операция. Декември същата година пробвах пак на ски - биваше - и по сини и по червени пусках, но имах едно гадно усещане, че капачката на коляното ми изскача напред. Повече не съм карала. Което не означава, че няма да се кача пак един ден.
СинЧо, да ви го похваля, ми направи онзи ден един клип - за Instagram (махнах финалната част):
https://streamable.com/swc1be
Сиска, рехабилитатор май ще даде добри насоки как да раздвижва дъщеричката. Успех.
ДХЗ - каква фигура само в gym outfit-a Heart Eyes
На Мариетка бялото палто ѝ стои супер.
Аз нещо се поразболях тази седмица. Успях да се доредя до очен лекар по NHS (добре са очите), а зъболекарят ми от Варна ме преглежда на Вайбър (и там не е сериозно)... ама цялата седмица си мина в тревоги. Днес си приказваме с мама по телефона (то иначе кой да ме светне за точен час на раждане) - и ѝ викам - представи си да се наложи да ме прегледа гинеколога ми по Вайбър Joy . Много се смяхме ама...
Скрит текст:
... на мен тази седмица ми дойде. Днес е пети ден и се засили... дано не се налага до гинеколог да опра. Ще пробвам NHS-a първо.

# 237
Тръгнахме от клишето за просто насиненото дупе във фигурното пързяляне, къде стигнахме. 🫩

Сиска, рехабилитатор или кинезитерапевт бих потърсила аз. Добрите такива правят истински чудеса с пациентите си. Сина имаше проблеми с коленете и искаха да го оперират, едва ли не по спешност. След второ мнение и последвала близо 4- месечна терапия, същият забрави за болки, дискомфорт и ограничения- тича почти целогодишно, кара ски при всяка възможност, за година и половина има няколко полумаратона зад гърба си.

# 238
  • Велико Търново
Тили, благодаря ти.Имам и такива познати.

# 239
Сиска, подкрепям да потърсите рехабилитатор или кинезитерапевт - имах проблем със ставите, получен от тренировки във фитнес, кинезиотерапевт и процедури ме излекуваха.

Надя, гледах клипа за Instagram, много ми хареса, браво на детето! Hands Plus1

Edit -  Сега видях че във форума има консултация с  кинезитерапевт
Скрит текст:
Ходила съм с такива ленти (тейпове), моите бяха на ръцете.

Последна редакция: нд, 08 фев 2026, 23:11 от Sweta

Общи условия

Активация на акаунт