Ревливо дете

• 420
  • 17
  •   1
Отговори
Здравейте дами…пиша тук със сълзи на очите вече не мога така. Надявам се, някой минал по този път да ми даде съвет. Накратко: знам, че бебета плачат, знам подготвена уж бях. Ама такова чудо, това дете не спира. На педиатър го водих, нищо му няма. Пъпна херния си направи от рев, на ръце не се успокоява, в креватче, люлка, в баща му, в мен, не става разбирате ли. Главата ми нощем в тихите часове бушува, въздух не мога да си поема. Бебето на 3 месеца. Такъв е от самото начало с извинение ма***та ми такова. Не знам какво да го правя вече, помощ!

# 1
Съвет от мен: ТЪРПЕНИЕ. Дъщеря ми беше същата,това дете не млъкна първите 4 месеца,денем и нощем, беше ад. Като се прибереше съпруга ми от работа,излизах по нощите зимата да обикалям из квартала и да глътна въздух и да ми мине рева в главата. Ходене също по лекари,търсех причина че нещо ѝ има. Всичко си беше наред, просто трябваше да израсне това.Съчувствам ти наистина,но наистина ще мине и това, ще почне от тука нататък да се успокоява. Стискам палци.

# 2
Синът ми не спря да реве докато не навърши 8 месеца...

# 3
При нас беше същото положение (не стигнахме до херния, слава,Богу) - обикаляхме на прегледи и казваха, че всичко е нормално, но аз си усещах, че нещо не е ок и толкова рев не е нормален. Продължих да обикалям лекарите - дъщеря ми се оказа се с непоносимост към белтъка в кравето мляко, а беше изцяло на АМ и при всяко хранене агонизираше. Открихме много трудно проблема, но оттогава детето си реве нормално, в началото не млъкваше ДЕНОНОЩНО!

# 4
Ми и моето беше ревливо. Но освен рева има ли нещо друго, което забелязвате - спи ли достатъчно, храни ли се добре(кърма или АМ?), оригва ли се, пръцка ли, дави ли се, повръща ли, кожата му как е, свива ли крака/ръце, ака ли нормално. Много неща може да са - колики, рефлукс, хранителна непоносимост, АБКМ, превъзбуда, сух въздух, жега, дразнене от дрехи/препарати/козметика.

# 5
При нас беше същото положение (не стигнахме до херния, слава,Богу) - обикаляхме на прегледи и казваха, че всичко е нормално, но аз си усещах, че нещо не е ок и толкова рев не е нормален. Продължих да обикалям лекарите - дъщеря ми се оказа се с непоносимост към белтъка в кравето мляко, а беше изцяло на АМ и при всяко хранене агонизираше. Открихме много трудно проблема, но оттогава детето си реве нормално, в началото не млъкваше ДЕНОНОЩНО!

Все едно аз съм го написала това.
Същото се оказа и при нас. В момента в който  разбрахме и мина на специализирано бебешко мляко вместо да го кърмя,, спря да реве.

# 6
Може ли да ми кажете как разбрахте? Дори да ми препоръчате специалист при, който сте ходили?
Да, пръцка си, има проблем със съня и вероятно това го тормози, но не е всеки ден. Трудно заспива понякога, принуждавам се и го извеждам на студа за по 20 минути да се унесе и вкъщи се буди пак започва борбата. Когато има запек поне знам защо реве.

# 7
Разбрах след водене при педиатри заради реването нон-стоп. Един се усъмни и сложи тази диагноза. Заведете го при един-двама педиатъра според мен.

# 8
  • София
Дъщеря ми плачеше постоянно.... Тя обаче беше с колики до 5-ти месец. Дали има шанс и при вашето да е така и затова да плаче постоянно?

# 9
Според мен не са колики, да има, но има деца които страдат тройно повече от него. Пие си капките, провят му се масажи не сменяваме млякото. Възможно е всъщност и това до някаква степен да му влияе, но по-скоро най-много му тежи съня. Когато му се доспи изпада в истерия, то е едно ръмжене, един рев. Заспива чак след като се преумори, спи по 20-30 мин и отначало. Нито бял шум, нито тъмнина, прегръдка или каквото и да е не могат да го успокоят. Но това не е всеки ден, случва се 2-3 пъти в седмицата.

# 10
  • София
Потърсете консултант по сън тогава щом конкретно сънят е проблем.

# 11
  • София
От мен - преглед при гастроентролог. Може детето Ви да има и някаква форма на рефлукс, не тежка, че да връща храна. Изпреварили са ме, но наистина проблем с алергия към белтъка на кравето мляко или непоносимост към лактоза също можете да проверите. А ако кърмите - трябва да минете на малко по-строга диета, ако се окаже, че това е проблема.
Огледайте също матрачето, дрешките - понякога има следи от кожни раздразнения и също може да е повод за плач, защото ги сърби.
На тази възраст никой няма да ви направи тестване с алергени.
Приятелски съвет: не игнорирайте плача на бебето, това е начинът на едно бебе да Ви каже, че нещо не е наред.
Забележка: двете особено ревливи алергични деца са на 16 и на 22 години. Едната надрастна алергията, другата - не. Това не означава, че Вие правите нещо грешно.  Дай Боже детенцето Ви да няма проблеми, но вие трябва да разберете какво ви казва и да му помогнете.

# 12
Да, масово педиатрите казват, че са колики, нормално било. Ако идете при гастроентеролог най-вероятно ще ви даде мострена кутия специално АМ да пробвате как ще се отрази.

# 13
Не да ви стресирам съвсем, но и моята дъщеря беше така до 8 месеца. Нищо не помагаше, нищо й нямаше здравословено, просто си беше такава. На 8 месеца се кротна. Е сега е на 13 месеца и реве от инати, но поне не е 24/7.

# 14
  • София
Напоследък гледам клипчета на Ася Демирева, консултант по кърмене и въобще консултант за бебета. Ако искаш я намери и се консултирай.

Общи условия

Активация на акаунт