Процесът срещу Мариус Борг Хьойби

• 4 293
  • 97
  •   3
Отговори
# 75
Аз пък мисля, че имат право да изискват разграничаване и трябва да го получат дори да е дим в очите!
Това наркоманче е изнасилвало на воля, многократно. Не е единичен случай. Не е редно да го подкрепят, особено толкова явно. Не може да го слагат пред жертвите му. Това е плюнка в лицата и болката им!!

Последна редакция: сб, 07 фев 2026, 19:27 от ver4eto_sv

# 76
Аз пък мисля, че имат право да изискват разграничаване и т язва да го получат дори да е дим в очите!
Това наркоманче е изнасилвало на воля, многократно. Не е единичен случай. Не е редно да го подкрепят, особено толкова явно. Не може да го слагат пред жертвите му. Това е пленен в лицата и болката им!!

Нищо не разбрах.
Каква "язва" и кой е "пленен"?

# 77
Разбира се, че обществото има право и трябва да изисква. Това са кралски особи, трябва да са честни и почтени повече от редовите хора. Не може да се спотаяват и защитават един изнадилвач и наркоман, независимо брат, син, или незнам си какъв е. Срамно е това. Излез, кажи, разграничавам се от този чивек и от тази жена. Ама тя си играе номера с болестта си, търси съчувствие, купува си безумно скъпи дрехи и така, животът и царуването си върват.

# 78
Редактирах се Wink
Но дори и със смешния аутокорет мисля, че се разбира основния смисъл Grinning

# 79
Обществото може и трябва да иска морал и почтеност и ако не ги получава да иска смяна на системата или на хората, които я представляват. Обаче аз разбрах, че те настояват Хокон да се развежда. Странно ми е, че имат такова искане. Бракът, както и разводът са лични решения. Ако са в разрез с морала, се иска отстраняване от властта. Диктат може да се упражнява по отношение на власт и обществено положение, а не на личен живот. Дано се изразих правилно, за да се разбере какво имам предвид.

# 80
Знаеш ли, Ън, всъщност е съвсем логично да се иска развод.

Тази институция се гради на доверие и съществува, защото има достатъчно доверие към нея. На тези хора им се плаща много щедро да правят само едно нещо - да се държат така, че да не срамят страната и хората в нея. Обикалят тук-там без да плащат разходи, режат ленти, махат с ръце, усмихват се за снимки, срещат се с този и онзи, ръкуват се, усмихват се пак за снимки, чат-пат излизат с някакво изявление и нещо ''умно'' да кажат, което други са им написали.
И за това живеят в лукс и разкош и данъкоплатците им поемат всички разходи.
Струва ми се изключително малко изискване поне да се държиш подобаващо за ролята ти. Това включва Мариус, който макар и не директна част от роялите, е част от семейството на Метте-Марит и Хокон и е израснал в същия разкош, полагали му са се същите привилегии, охрана и е харчил същите пари.
Единственото, което се е очаквало от него, е да води такъв живот, който не буди скандали и противоречия. Тоест един обикновен живот.
Когато и Мариус, и Метте-Марит, та и Хокон се провалят да спазят своята част от ''договора'', то критиката и изискванията са на място.
Хайде Метте-Марит е чуждата, която се е омъжила в това семейство. Хокон има правото по рождение, затова и отношението към него е малко по-различно от това, към нея.
Но пък той така се е залепил за нея, че тя го поваля и него в калта.

Той, разбира се, може да избере нея, а не трона. И никой няма да го укори за този му избор.
Но двете са несъвместими.

Последна редакция: сб, 07 фев 2026, 20:50 от Fenris

# 81
На фона на палавите имейли към Епстийн и честите гостувания самостоятелно, дори и да няма фактически рога, за норвежците и всички, чели кореспонденцията на Метте-Марит, Хокон конкурира благороден елен.
Нека си припомним и как завърши един кралски брак, където мъжът е верен по френски (няма значение коя ухажва и за коя се жени, любовницата му е една и съща от десетилетия), а жената - за отмъщение, че е втора цигулка, дори и в началото на брака мъжО ѝ да не ѝ изневерява физически с любовницата - преспива с поне шестима. И да, изневярата си е основание за развод отвсякъде.

# 82
Да, тонът на имейлите е ужасно флиртаджийски на места от нейна страна.
Какво толкова й е липсвало - имала е мъж, деца, разкош, лукс, пари, блясък и лесната задача да се държиш така, че да не излагаш себе си и страната.
Какво й е липсвало, за да го търси у Епстейн?

Тук казват, че ябълката не пада далеч от ствола и че Мариус е такъв, защото е генетично обременен и от нея, и от баща си с кофти гени и допълнително е израснал в среда, която не му е дала рамки, граници, ограничения и последствия за действията му.

# 83
От сервитьорка,че и наркоманка,не става лебед. Не знам какво са мислили Харалд и Соня,че ще изваят от  нея.

# 84
Няма нищо неморално в това да си сервитьорка.
Дори и чистачка да беше, пак нямаше да е неморално.

Проблемът са наркотиците, алкохола, разгулния живот, разпасаното поведение. Това са неморалните неща.
Ингри Александра явно също има ''младежки бунт'' като майка си. Постоянно циркулират истории за сериозни напивания на партита, марихуана и кокаин.

Какво ли е да си охрана на такъв човек и да ги гледаш как се напиват и всичкото. Вярно, тук мнозина пият алкохол, много младежи се напиват до несвяст на среднощни партита, но човек би очаквал точно това семейство да има друг стандарт на поведение.

# 85
Разбирам напълно същността на монархията насякъде- да бъде витрината на държавата.  На витрината се слага най- доброто, с което разполагаш, значи монарсите трябва да показват най- доброто. Хокон поне го знае отлично и знае, че ако иска да остане на витрината, трябва да махне лошото, което разваля общия вид. Той не го прави. Затова най- правилното е да бъде свален и той от витрината, а не да се изисква да изпълни това заради което му се плаща. Дори в работата ви, ако откажете да си изпълнявате задълженията ви уволняват, не търсят начини да ви прикоткат да стоите.

# 86
То май единственото достойно ще бъде да поиска развод този Хокон, ако ли не, да се откаже от короната. Историята става все по- мръсна и недостойна.

# 87
И аз това написах. Никой няма да го укори, ако избере нея пред трона. Просто в това положение той не може да има и двете.
Ако иска трона, трябва да остави нея.

# 88
А не може ли тя да се оттегли и да не е публично лице, да не е работещ роял? В крайна сметка работещите рояли представляват жителите на монархията, а никой в цяла Норвегия не иска да бъде представляван от нея, хората й се дразнят и считат за голяма несправедливост.

Помня, че съпругът на Маргрете от Дания се оттегли от обществената си роля, останаха си женени, просто той нямаше функции.

# 89
Мисля, че това вече не е вариант. Тя се е възползвала от облагите години наред, излагайки страната макар и скришом. Да продължи да ползва облагите след тези разкрития и след Мариус звучи като виц.

Огромен проблем на тази монархия е, че няма достатъчно работещи рояли. Подозирам, че Сверре Магнус също ще го направят работещ роял.

Общи условия

Активация на акаунт