Какво успяхте да промените в себе си към по-добро?

• 860
  • 6
  •   1
Отговори
Казват, че промяната започва тогава, когато обикнем мечтите си повече, отколкото обичаме зоната си на комфорт.

Промяната е част от човешката същност. Някои хора обаче се променят трудно, бавно. Други са осъзнати, търсещи, уверени, гъвкави, устремени към следващата по-добра своя версия.  

И в рамките на краткия си живот е безценно да умеем се учим, да моделираме навиците си, да разбираме емоциите си, да владеем реакциите, с които единствено си вредим.

Замисляли ли сте се за това кои фактори помагат да се променяме към по-добро?

Това да можеш да погледнеш на себе си обективно отстрани.
Целите, които си поставяш, да са постижими.
Да имаш желание да научаваш нови неща.
Да поемаш отговорност за действията и за живота си.
Да приемаш гледните точки на другите и да умееш да се учиш от тях.

С любов и грижа за себе си можем да творим чудеса!

И, разбира се, да обичаш себе си.
Без увереност в себе си и любов към това, което сме, много трудно ще се мотивираме да работим за положителна промяна. Трябва да носим в себе си искреното убеждение, че заслужаваме нещо по-добро и че можем да го постигнем.

Нека споделим своите истории за вътрешна промяна!

За нещата, от които сме успели да се освободим. За научените уроци и за учителите, за помъдряването, за силата на характера, която се изгражда съзнателно. За добрите навици, които променят живота. Какво успяхте да промените в себе си към по-добро?

Последвайте ни в социалните мрежи за още полезно съдържание:
BG-Mamma във Фейсбук
BG-Mamma в Instagram

Последна редакция: пт, 06 фев 2026, 09:45 от Пeтя

# 1
  • Наблизо
Нищо.Все такава злобна и досадна съм.

# 2
Макактакабе???
Тука се пускат долни инсинуации, че бгмамата не е съвършена и трябва да се подобрява?!?
Аз излазям!

# 3
  • София
Не спирам да се предизвиквам и променям. Постоянно има нещо ново, което (пре)откривам. Това ме поддържа млада и жива. Страдам от FOMO и рутината ме потиска, колкото и привлекателна да е тя.

# 4
Нищо не съм променила. Живея в мир със себе си, приела съм се такава, каквато съм, а на когото не му отърва, да излиза от орбитата ми.

# 5
  • София
Честно казано, тази година хич не искам нищо да променям. Искам ей така, да си седя същата и нещата и хората около мен да не ме стресират и променят.

# 6
Не спирам да се предизвиквам и променям. Постоянно има нещо ново, което (пре)откривам. Това ме поддържа млада и жива. Страдам от FOMO и рутината ме потиска, колкото и привлекателна да е тя.

Pampita, същата съм като теб - непрекъснато се променям и този процес е част от самия живот.

За себе си не мога да го определя като "FOMO". Вътрешно усещане е и ме държи в кондиция. Променям се в голяма степен съзнателно, не просто под натиска на някакви външни фактори, а според това как да си оползотворявам по-добре потенциала, как да съм по-пълноценна за близките си, как да си прекарвам времето по-добре, как да се грижа по-добре за себе си.

А конкретно някои по-съществени неща, които промених в себе си... Че престанах да бъда перфекционист и да изисквам невъзможни неща от себе си. Не се фокусирам толкова върху някакви реални или въображаеми неуспехи/ недостатъци. Все повече се харесвам. Като цяло станах много по-спокоен и по-щастлив човек!

Общи условия

Активация на акаунт