Има ли все още мъже с нормална ценностна система?

• 3 954
  • 137
  •   2
Отговори
# 15

Разбрала съм, че запознанствата в сайтове не са от най-подходящите, от опит. Много обвързани или женени мъже от каквито бягам, макар някои да са си позволявали да крият такава подробност, което считам за непораснало поведение и не мъжко.

Факт. Значителен процент от мъжете в подобни сайтове са там, за да търсят секс. Нищо чудно, че не можеш да намериш това, което търсиш. И да има, е капка в морето.
Според мен търсенето ти трябва да е офлайн. А няма как да стане, ако си седиш вкъщи и си ближеш раните. Излизай повече, общувай с различни хора, забавлявай се и вероятността да намериш „твоя“ човек ще нарасне.
Както по-горе някой отбеляза, много от свестните мъже също са обезкуражени. Може би и те си седят вкъщи и ближат рани. Някой трябва да ви изкара навън, за да имате шанс да се срещнете.
А кой да е този някой, ако не вие самите?

# 16
Ако сте натрупала толкова много наблюдения, обърнете ги във ваша полза.
Пространните анализи кой какъв е и защо не помагат в любовта.
А как изобщо допускате мъже да ви коментират и дават акъли за интимния живот, нямам идея.
Струва ми се, че не знаете къде да поставяте собствените си граници и кое да допускате или не.
Бъдете малко по-серт, но не и пълно дърво с мъжете и ще срещнете когото трябва.

# 17
Потвърждавам казаното от Как' Сийка. Откакто тръгнах на фитнес и танци любовния ми живот рязко се подобри.

# 18
“Не мога да допускам лесно до този вътрешен свят просто така някого, защото ме харесвал. Както не искам да допускам някого заради едната външност, ако е празен отвътре. Мислила съм дали не обсъждат други жени, защото виждат или усещат, че не съм привлечена толкова от тях и това да е именно този начин да пробват дали ги харесвам…” Авторке, цитирам това, защото ми се струва, че твърде много анализираш и си вадиш изводи от мъже, които НЕ харесваш. Ти самата нямаш много желание за секс и срещи със съответния мъж (това много си личи, мъжът го усеща), не знам защо очакваш той да е влюбен. Според мен често химията е двустранна и ако ние мислим, че мъжът е повърхностен, грозен, празен от вътре, скучен, настоятелен, той също има определени описания за нас, които не са цветущи. Иначе казано, какво ги мислиш мъже, които не те кефят, женени ли били, само секс ли искали? Да, такива е имало и винаги ще има. Продължаваш натам, не се затваряш в себе си. Ти самата трудно харесваш мъже, хубаво е да се отвориш към другия пол (говоря като комуникация и приятно време, не сексуално).

# 19
В чат са едни суперлативи колко са свестни и добри

Бягай надалеч от мъже,  които сами се хвалят.

# 20
  • Далечният изток
Значи ти самата се занимаваш с мъже, които не харесваш или поне не достатъчно, а се чудиш защо и мъжете към теб така...

# 21
  • София
Любовните връзки започват на база сексуално привличане. Винаги ми е било много интересно как се търси мъж по критерии и обява, като той може и да отговаря на всички критерии и изобщо да няма привличане? Как ще стоиш с такъв мъж? И тия срещи като интервю за работа... нямам думи.

# 22
  • София
Има. Нищо им няма на мъжете.

# 23
  • Между гори и планини
Има свестни мъже, но след една определена възраст са женени и с деца. Тези които са над 35-40 години и сами, без някаква патология са рядкост.
От всички приятели и приятелски семейства, всъщност само в едно има раздяла. Всички останали са си нормални хора, ходещи на работа, отглеждащи по 2 деца и подкрепящи се партньори. Говоря за семейства с над 20 години брак. Моето семейство е такова също.
И не - дори преди да се запозная с мъжа ми , не ми е било важно да излизам по срещи и да имам само интимни отношения с някого. Бях си добре и сама, въпреки че бях много ухажвана. В един момент се запознах с мъжа ми и се влюбих.

# 24
Има свестни мъже, но след една определена възраст са женени и с деца. Тези които са над 35-40 години и сами, без някаква патология са рядкост.
От всички приятели и приятелски семейства, всъщност само в едно има раздяла. Всички останали са си нормални хора, ходещи на работа, отглеждащи по 2 деца и подкрепящи се партньори. Говоря за семейства с над 20 години брак. Моето семейство е такова също.

Напълно съм съгласна с Вас!

Когато чуя, че мъж над 35 годишна възраст, не е бил женен, няма деца, сериозните му връзки са от сорта на гаджета, които се виждат само за секс - работата е ясна. И в главата ми изкачат не червени флагове, ами направо платнища.  
Още нещо, все си мисля, че в сайтове за запознанства са мъже търсещи лесни, бързи,безплатни и безразборни ,,връзки" с една а единствена цел .

# 25
Разбира се, че трябва да се намират, но не мисля, че става дума за такива мъже. Да го кажа така: ти имаш разбирания, модели и очаквания, които си оформила и приела, това е нормално, мисля че повечето хора сме такива. Но тук идва въпросът, виновни ли са другите, че не отговарят на тях? И тук не визирам конкретно само теб. Това важи и за жени и мъже. Ще дам отделно няколко примера от написаното от теб.
Пишеш за "извращения", колко много се обсъжда интимният ти живот - сякаш темата секс е някаква мръсна. А дали това не е някаква травма от преди? В една друга тема, една съфорумка беше написала "ако не прекопаваш градинката на жената, тя ще си намери някой друг да го направи", защо и мъжете да не мислят така? И после този изневерявал, онзи изневерявал. Разбираш ли какво имам предвид?
Пишеш "но не си падам по четенето на сигналите" - а нима жените не очакват мъжете да разчитат сигналите на жените, а ти какви сигнали изпращаш? Ясно и директно ли говориш?
Пишеш "Няма ги онези автентични мъже, които да те накар да се чувстваш жена на среща," - ок, а какво разбираш от автентичен мъж? Какво разбираш под "жена на среща"? Това са разбирания и очаквания нали? А другите има ли как да ги знаят?
А нима при комуникация всички неща са ясни от самото начало? Няма как да стане.
Още един пример, ти си с деца и се срещаш с някой, а сега обърни нещата. Мъж, разведен с деца, а ти излизаш на среща с него. Дали реагирала по същият начин?
Това не е критика към теб, а разсъждения.

Здравейте! Благодаря ви за коментра!
Обикновено говоря директно, което не се харесва особено или опитвам да бъда деликатно директна. Харесвам искрените хора, но може би от сериозна травма с мъж, който се оказа, че си е измислил цялата си автобиография, изгубих доверие в хората като цяло. И след подобен "сблъсък" от живота и на какво е способен човек да направи за своя изгода, ми е доста по-трудно.
Темата с интимността не ме отблъвква, нито ми е табу, но когато мъж на среща е приповдигнат и в очакване това да се случи, това ме изгубва, защото искам да съм сигурна, че мъжът оценява мен като човек, а не да бърза да топне инструмента.
Ясно е, че това би се случило ако има сходство, харесване, привличане.
Някой бе писал на коя среща би било нормално. Това е много индивидуално. 🙂

За мен не е проблем ако мъжът е разведен с дете/деца, защото съм избягвала мъже без. Дори да ми е допал някой на пръв поглед, съм била искрена, че не искам деца, а човекът трябва да си намери жена за семейство и не бих губила времето и на двамата. Ясно е, че ако мъж без дете каже, че това не е проблем, тайно ще се надява да се случи това в някакъв момент и ще му е мотивация, но съм избрала да отбягвам мъже без деца.

Някъде прочетох в коментар, че се забелязало отвращение от мъжете. Да, нормално да се случи към определен типаж мъже, които се представят за едни, а са съвсем други реално. Както в случаи уж свестен, търси се жена за семейство, а да се коментират после как се надяват на тройки и изпълнения. Някак действам отпускащо да си казват всичко и бързо се случва да ми минава желанието за опознаване, защото картинката в дълбочина и прозрачна, е често неприятна и далеч от мен. На пръв поглед не може да се каже, че х мъж е такъв, защото има възпитание, отношение, интелигентен и т.н., но после в разговора става чудно. Тогава ми става ясно защо и нямат партньорки в живота.
Ако ще бъде в полза на някоя жена, мога да споделя, че мъжете са доста изобретателни. Четат се книги как да се държат с жена, за да се харесат, държат се кавалерски, но това е заучена маска и актьорско поведение. Ако човешката същност на някого не е такава,  му се налага да го прави "насила", за да привлича жени, то в последствие горко на жената, която е допуснала такъв актьор.

Към мъжете, ако наистина искате стойностна жена в живота си ако и вие предлагате това, не се дръжте като з..ници, защото сте били опарени от живота. Всички имаме по някой горчив опит, но това не ми е давало "право" да се държа зле с мъж в общуването ми с него. Научете се да бъдете искрени, защото когато криете нещо или лъжете жена, която уж сте харесали, е въпрос на време нещата да станат ясни, и тогава случаят е неспасяем. Освен ако някоя жена не обича да е мазохист в отношенията.
По-добре картите да се слагат на масата от двете страни в началото, ясно и директно, а не някой да си създава илюзии от грешно предаден образ на отсрещния. Работете над себе си както много хора го правят ако забелязват, че нещо им куца в общуването и в начина на държание, а не да обвинявате, че жените не стават.
Ако всеки е искрен, дава възможност на острещния да направи правилен избор, а не в последствие да се чуди какво се случва.
Ако имате определни сексуални фантазии и неизживяности, бъдете искрени, за да намерите такава жена, която има същите като вас и вижда интимния свят по същия начин. Да харесваш някого, но да харесвате и допускате различни неща, трябва да бъде ясно, а не да се прикрива и таи надежда, че видиш ли в някакъв момент "може да се навие" на отворена връзка, на тройки или садомазохистични изпълнения.
Няма такъв филм. После стигат до изневери, защото партньорът/ката не бил/а това, което се очаква. Ама то няма какво да се очаква ако някой от двамата е прикрил какво реално иска и прави компромис, защото да не е сам.
Ако някой не иска точно този Х партньор, защото го оценява като качества и има привличане, е толкова излишно и нездравословно да се влиза в отношения, защото си губите взаимно времето. И често прецаканият е онзи, койти не знае, че не е избран заради него самия, а на някой му е скучно, самотно, търси си секс под ръка,  обслужващ персонал  т.н.
Отношенията между двама трябва да са много повече от някаква липса. Те са личен избор да бъдеш точно с този човек, оценявайки го, че присъства в живота ти. И това да бъде взаимно.
Може би страхът, че много връзки се крепят на всичко друго, но не и на този ясен избор и то с взаимна любов, също ме плаши. И няма случай в който след мой анализ, да не става така както съм видяла за дадена двойка.

Прекрасно ще бъде ако има все още наистина загрижени мъже и жени, които да оценяват връзките мъж-жена, а не да са изпаднали в крайности на една безмислена борба между половете и настройване към другия пол, без да се виждат грешките в отношението и поведението, в изборите нещо да е скрито, за да се получат нещата, пък после както дойде.

Темата е колкото проста, в същото време е и сложна, защото всеки човек е отделна вселена. И само желанието за опознаване в дълбочина на отсрещния, би довело до нещо смислено. Разбира се ако има наличие на взаимно привличане.

От прочетеното разбирам къде е "проблема", все пак в социалния живот. Радвам, че вие срещате стойностни мъже, именно защото все пак излизате. И аз познавам свестни мъже, но не се случват нещата без да има привличане. А все пак това е важно.

В коментар прочетох, че човек трябва да се обича. Да, обичам се и именно за това съм избрала да бъда сама докато не срещна моя човек. Всичко друго е загуба и не ми носи никакво удовлетворение.

В друг коментар прочетох, че трябва да допускам мъже, да излизам, дори да не е за опознаване. Спрях да го правя, защото давам грешен сигнал, че хресвам мъжа за отношения, а мъжете винаги имат опаквания поне за секс от жена, която хресват. Това е безмислено упражнение. За това ми се е случвало да пия кафе и сама. Така не давам грешни сигнали на никого и ми е спокойно.

Благодаря на коментиралите!
Благодаря и за пожелянията! Да ви се връщат!

Извинете, че се наложи толкова дълго съобщение, но не ми позволява да цитирам отделно. Не съм запозната с функциите на тази платформа.

Последна редакция: сб, 07 фев 2026, 12:47 от WithLove7

# 26
Толкова сериозно ми звучите, че чак се плаша.
Любовта е еуфория преди всичко.
Не е тест за пред шефа.
Липсва емоция във вас.
ЗАучени фрази – обичам се, харесвам се, приемам се. То хубаво, но нещо пали ли ви, кое ви вдъхновява, дава живец?

# 27
Авторката - зодия дева ли сте? Прекалено много анализирате и разсъждавате. А всъщност трябва малко да се  разкършите, да излезете от зоната на комфорт, да не бъдете толкова строга. Нищо няма да ви стане от един флирт. Веднъж подходете без големи очаквания, просто се забавлявайте. После ще стане по-лесно...

# 28
  • Между гори и планини
Може да сте писала, но на колко години сте?
Има една психо граница, след която жените изглежда отчаяни в очите на мъжете. Все едно да хванат последния влак.
Прекалените анализ също ги отблъскват, защото се чувстват като ученици пред даскалка. Спонтанност, чувство за хумор, богата обща култура и жизненост привличат. И ако знаете чужд език, може да се насочите към западно европейци. Те са по широко скроени, нямат проблем да се разведат, излизат с разведена жена и да продължат да търсят щастието.

# 29
Толкова сериозно ми звучите, че чак се плаша.
Любовта е еуфория преди всичко.
Не е тест за пред шефа.
Липсва емоция във вас.
ЗАучени фрази – обичам се, харесвам се, приемам се. То хубаво, но нещо пали ли ви, кое ви вдъхновява, дава живец?

Няма проблем да ви звуча като робот със заучени фрази. Ще е доста страшно да няма какво да ми дава живец. 🙂
Хората сме различни и ако някой го пали нещо, то за мен може да е нещо безмислено.
За любовта, познавам чувството от моя стран и знам за какво става въпрос, когато обичаш, изпитваш любов към някого.
Само, че не ми се е случвало да е споделно и не познавам споделаната любов. 🙂

На 40г съм. Не съм дева и зодията ми няма общо с общоприетото, защото се различавам доста по същност.

Не си давам фриволност за флирт, защото ако не ми допада някой толкова много, че да искам опознаване, не влизам в контакт различен от обикновено общуване.
Няма как всички да ме разберат, защото не сте на моето място.
С времето избягвам умишлено да общувам с мъже ако не е работен ангажимент, приятели, защото виждам, че се приема за интерес от моя страна, а не искам да оставям такова впечатление. Това озлобява мъжете ако им се случвя често, да флиртуват с тях, а после да са избягвани. И не го правя.

Знам, че е отблъскващо това с анализите, но добре че са те. Иначе бих си навличала излишни главоболия с неподходящи мъже. 🙂 А отношенията мъж-жена не ги приемам за игра и забавление, че ми е скучно.
За чувство за хумор имам.
Пак ще напиша, че съм хресана жена, но е сложно да се попадне на мъж за партньорство по начина по който аз разбирам партньорството и в същото време да има взаимно привличане. 🙂

Благодаря на коментиралите! 
За себе си направих кратък извод от написаното от всички и ще помоля модератор да заключи темата.
Благодаря ви!

Последна редакция: сб, 07 фев 2026, 13:15 от WithLove7

Общи условия

Активация на акаунт