Бременна

• 2 840
  • 119
  •   1
Отговори
# 75
Аз да попитам на колко месеца е тази бременност?

Интересна мисъл, че авторката е златотърсачка. Понеже според мен мечтата на всяка такава е да бъде с мъж на минимална заплата и който не иска да пуска полата на мама.

ПС. Авторката си е променила първия пост и тя темата стана безсмислена.

# 76
  • Далечният изток
И очаквано първи пост е съкратен тотално...
Авторката не очакваше коментари против нея, както ги приема.
Ние не сме ти врагове, момиче. Искаме да ти отворим очите, че има и други хора, има и други права, че светът не се върти около теб. Ти сама си уреждай живота, своя, а вече и на детето ти. Никой не ти е длъжен в този живот нито да ти дава къщи или апартаменти, нито да те отглежда. Виж, говори съвсем сериозно с мъжа ти и го накарай да поеме някакви отговорности и двамата заедно да намерите решение как да действате.

# 77
  • София
Тук съм цитирала абсолютно целия първи пост преди промяната:
Здравейте, момичета.
Пиша, защото съм бременна и психически съм напълно изтощена. Имам нужда от странично мнение, защото вече не знам кое е нормално и кое – не.
Живея в дома на партньора си, но постоянно ми се напомня, че „домът не е наш, а на баща му“. Свекърва ми се нанесе преди около година и половина и оттогава напрежението не спира. Тя много добре знае, че основните ни скандали са заради нея. Чувала е как си крещим, виждала е как се прибираме поотделно, знае, че сме били пред развод. И въпреки това остана.
Многократно е казвала:
„Знам, че преча“,
„Минавало ми е през ума, че се карате заради мен“,
а наскоро дори:
„Знам, че съм цирей, ама като такъв ще помагам.“
В същото време ясно заявява, че докато нейният свекър не умре, тя няма да се махне. Постоянно говори как или тя, или той трябва да умре, за да стане „свободно“. Когато стане дума да се изнесе на квартира, казва подигравателно, че „да не е глупачка“, за да го направи.
По време на скандалите съм чувала реплики като:
– „За коя се мислиш?“
– „За каква се мислиш?“
– „Пътувай!“
– „Няма да ти правя кефа на теб!“
– обвинения, че говоря на сина ѝ и го настройвам срещу нея
– че ще ме стигне кармата
Преди сватбата бащата на партньора ми ме е гонел от този дом, а след това отново съм чувала:
„Ти си никоя и нямаш нищо тук.“
Най-болезненото е, че синът ѝ не се размърдва особено. По-скоро мълчи и отлага. Когато стане дума за „ние“, чувам само:
„Ама ще изчакаме… пари…“
Всичко е изчакване, докато аз живея в постоянен стрес.
Опитах компромис – предложих тя да идва само за спане, към 9–10 вечерта, за да има някакви граници. И това не се спазва.
Истината е, че в един момент, знаейки че нямам спокойни условия за отглеждане на дете, дори обмислях да прекъсна бременността. Говорих открито с мъжа си и му казах:
„Страх ме е.“
Той ми обеща едно – че тя ще се махне или ние ще сме отделно. Това обещание беше решаващо за мен. А сега, когато стане дума за реални действия, отново чувам само „ще изчакаме“.
Важно е да кажа и друго: аз съм сама. Нямам подкрепа от собственото си семейство. Нямам имоти, нямам претенции за жилище, не търся нищо материално. Дори при евентуален развод не искам нищо. Единствената ми реална опция е да замина за Испания при майка ми, но там нямат финансови възможности и аз няма как да си позволявам прегледи и проследяване на бременността.
Аз не искам чуждо. Искам спокойствие, сигурност и нормална среда за едно дете.
Моля ви, кажете ми честно –
нормално ли е бременна жена да живее в такъв постоянен стрес?
Как се поставят граници, когато си в чужд дом,
без подкрепа и без реален изход?
Благодаря на всяка, която ще прочете и ще сподели мнение.
Много е далече от нормално.
В чужд дом не можеш да поставяш граници.
След като собственикът на дома те е гонил, защо си решила да останеш там и да забременяваш?

От прочетеното, според мен единственият ти вариант е да отидеш при майка ти. Мъжът ти не ти е подкрепа, след като е допуснал такова отношение към теб.

П.П. Много некоректно от страна на авторката да подмени първи пост така.

Последна редакция: нд, 08 фев 2026, 16:39 от milenaka

# 78

Интересна мисъл, че авторката е златотърсачка. Понеже според мен мечтата на всяка такава е да бъде с мъж на минимална заплата и който не иска да пуска полата на мама.

Очевидно на достатъчно месеци, за да не може да я махне.
И аз се чудя що за майка не би приела бременната си дъщеря?

# 79
Очевидно не е златотърсачка, просто е в мнооого неудобно положение, в което сама се е поставила. И да, да имаш свой дом е крепост, аз ви разбирам, квартирите стават все по-скъпи, но 7 години сте заедно, не от вчера, досега е трябвало да бъде ясно къде е вашият дом, в който ще отглеждате детето си. Те обещали, че след като си бременна ще ви оставят, кои те? Защото подозирам, че това са блещеневиците на мъжа ти, този човек за нищо не става май. Аз не бих могла да продължава да харесвам този човек, че и да искам часове насаме с него, егати и бременноста дето я караш. Но пак казвам, ти си се насадила сама на пачи яйца.

# 80

Ми толкова са и възможностите. По нагласа Е златотърсачка. Как иначе да наречем желанието и да завземе жилището на свекървата и да я изгони.

# 81
  • София
А аз се чудя що за човек приема, че не може да търси помощ от майка си, но чуждата майка е длъжна да се изнесе от собствения си дом на квартира, за да не и пречи.

# 82
Дописвам.
Скрит текст:

Очевидно на достатъчно месеци, за да не може да я махне.
И аз се чудя що за майка не би приела бременната си дъщеря?
Не ми е много очевидно на мен. Авторката беше писала, че ще мине много време, докато започне да взема майчинство.

Скрит текст:

Ми толкова са и възможностите. По нагласа Е златотърсачка. Как иначе да наречем желанието и да завземе жилището на свекървата и да я изгони.
На мен ми звучи като свободни съчинения.

# 83
На мен ми звучи като свободни съчинения.
[/quote]
Не разбирам кое ви звучи неправдоподобно?
Тя сама си казва, че търси начин да накара свекървата да напусне жилището.

# 84
Бог знае мъжът как й е промивал мозъка пред да забременее. Няма да се учудя, ако чак след бебето й е казал каква заплата взима и, че жилището всъщност е на техните. Много са като него. За да се докопат до наследник лъжат и мажат.
Да почне да му държи на него сметка и да дава зор да взима нещо под наем. Все има някоя дупка с по-нисък наем от 400 евро. Ще взима пари мъжът от техните като е такова мамино синче.

# 85
Не разбирам кое ви звучи неправдоподобно?
Тя сама си казва, че търси начин да накара свекървата да напусне жилището.
Доколкото разбрах тя и какъвто и да й се пада бащата на нероденото дете, са живели там сами и изведнъж майка му се нанася при тях. И младата булка иска да са си пак двамата. Не казвам, че е права, но това не я прави златотърсачка. Изобщо за какво злато говорим с 400 евро на месец?! Grinning Представите й за живота са грешни. Явно и тези на обкръжението й, щом търси отговорите по форумите.

# 86
Бог знае мъжът как й е промивал мозъка пред да забременее. Няма да се учудя, ако чак след бебето й е казал каква заплата взима и, че жилището всъщност е на техните. Много са като него. За да се докопат до наследник лъжат и мажат.
Да почне да му държи на него сметка и да дава зор да взима нещо под наем. Все има някоя дупка с по-нисък наем от 400 евро. Ще взима пари мъжът от техните като е такова мамино синче.

И аз това мисля, че е станало.
"То жилището е МОЕ! Аз вземам 2000 евро заплата! Дай да си направим бебе!"
Сега авторката е поставена пред свършен факт.
Не казвам, че не е виновна - ама чак такова линчуване ми се струва ненужно.
Като нищо е била подмамена и излъгана.

# 87
В живота трябва за някои неща да се бориш и сам.

Както казах на нейно място, вместо да ритам по свекървата, аз бих била благодарна, че ни е подслонила, тя и свекъра. Ще гледам да се траем, а после като бебето ми стане за ясла - работа здраво.

# 88
Очевидно не е златотърсачка, просто е в мнооого неудобно положение, в което сама се е поставила.

Аз не казах, че е такава. Казах какво изниква в ума на родители на момчета с имоти в определена ситуация. За дадена прослойка хора и някакъв смотан апартамент да е, пак е гордостта на живота им и "my precious", какво остава за два имота.

# 89
Всъщност за 7 г, ако не плащаш наем може да спестяваш за свой дом, някои хора плащат и наем и гледат да си купят. Преди 7 г цените не бяха скочили над тавана, сега е невъзможно..
Да, така е, хората поне имат 2 апартамента. Гадна ситуация е, но май целият род е такъв, нали свекървата е казала, че ще се върне чак като умре нейният свекър. Явно така са свикнали да си живеят.
Защо не постави ултиматум на мъжа ти, че бебе ще правите като се изнесете оттам? А то даже не преди 7 г на спокойствие, ами сега.

Общи условия

Активация на акаунт