Отговори
# 41 865
Изчетох над 260 поста.
Ще ви помоля да качите пак линка с участието на Варбаков ли беше, Върбаков ли. Аз с този човек съм спорила много в един богословски форум преди повече от десет години, вече и не помня как се казваше. Там пишеха истински богослови и много религиозни християни, чак се плашех от това, колко са посветени. Не схващах много от тази материя, там бях по други причини. Но този господин влетя там с бутонките, очевидно е авторитет и доколкото помня, е преподавател в СУ, има ерудиция, засичала съм го по участия, но като човек е много надменен. Ще ми е интересно какво е казал.

ПП, намерих я.

Последна редакция: ср, 03 юни 2026, 11:02 от tays

# 41 866
  • София
Vanne, това записване в училище е било абсолютно формално и ти прекрасно знаеш, че е така. Институциите, та институциите. Да, ама в тия институции действат хора, като директорката на Космос и тези, които са снасяли информация на Калушев. Не можеш да обобщиш, че институцията "училище" е виновна за нарушенията на госпожа директорката. И така трябва да е навсякъде - персонална отговорност, защото докато има измиване на ръцете с институцията, тези, които не си гледат работата, ще си живеят рахат и ще създават нови и нови инциденти.
Ами ето например най-резонният въпрос към кмета на столицата. Посещавал редовно хижата и подкрепял едно тайно религиозно общество с лидер Ивайло Калушев. Ще излезе ли да каже, както е доблестно и честно да направи човек на висока обществена и изборна позиция - аз сгреших за Ивайло Калушев, съжалявам за това, че неговото учение и култ доведоха до насилствена смърт на толкова много хора. И да си подаде оставката. Или ще продължи да се крие в миша дупка и да лъже, че не е съпричастен. Дарявал е много пари на групата, след като е станал кмет, името му е е било изписано на страницата на групата като дарител, с което той е дал легитимност на групата пред обществото, и той е бил изпратил писмо в качеството си на кмет до местното управление на МВР да съдействат на Калушев и групата му. Институционална и финансова подкрепа от негова страна, която е известна на всички. В такива ситуации си проличава кой какъв е и може ли да му се има доверие.

Последна редакция: ср, 03 юни 2026, 10:58 от Magenta2022

# 41 867
Изнудвали са го Калушев, щото е бил много бял и добър сигурно... А не защото е практикувал с ДЕЦА духовни сексуални практики. Еми, може при някое да не е успял да му изкара мозъка през фонтанелата и те така.
Ванне, не разбирам безумното ти желание да оневиниш човек, който е извършвал купища нередности свързани с деца, за което има доказателства. Дори само за това, че ги е отделя от семействата им и от училище е престъпление. Ти това разбираш ли го?
Ти що се правиш на недоразбрала?
Децата са записвани в частни училища.
Има и варианти за домашно обучение.
Има вариант и вечерно да завършиш.
Излез малко от коловоза с училището.
Не е това големия проблем.
Проблем е прикриването от държавата на група от хора, които очевидно са изпълнявали нещо. Което ще остане тайна завинаги.
Сашо е бил под редовна форма на обучение, но рядко е посещавал занятия. Това, че се е водил като ученик там, не означава, че е посещавал часовете. Както и стана ясно след проверката. През декември миналата година Калушев го е отписал от Космос. Доколкото знам не го е записал другаде след това.
Не мисля, че държавата е прикривала тази общност от хора, а мисля, че те са се криели от държавните органи. Не мисля, и, че дейността на Калушев е тайна за някого от разследващите, и вярвам, че скоро тази информация ще бъде официално оповестена. Интервюто на д-р Върбаков от вчера показва точно това. Експертът обясни подробно всичко.

# 41 868
Мили момичета,
Току що излезе нова интересна статия за деструктивния култ при Петрохан/Околчица. Заслужава си да се прочете:

https://share.google/ORAs6NDfOI8m7xfHZ

# 41 869
Вещо лице е лице, което формално участва в досъдебното производство, което няма право да изнася информация, и което после защитава написаното от него в съдебна зала, ако се стигне до там.
Експертиза от Института на МВР може да се иска, без тя да е официализирана  в досъдебното производство.

# 41 870
Относно кмета на София - той оставка няма да подаде, нямам съмнение в това. Предполагам, че когато официално се обявят фактите около случая, ще се извини с половин уста че е "попаднал" в тази ситуация, но заедно с изтъкването, че не е врачка, за да знае, какво ще се случи в бъдеще.

# 41 871
  • София
Изчетох над 260 поста.
Ще ви помоля да качите пак линка с участието на Варбаков ли беше, Върбаков ли. Аз с този човек съм спорила много в един богословски форум преди повече от десет години, вече и не помня как се казваше. Там пишеха истински богослови и много религиозни християни, чак се плашех от това, колко са посветени. Не схващах много от тази материя, там бях по други причини. Но този господин влетя там с бутонките, очевидно е авторитет и доколкото помня, е преподавател в СУ, има ерудиция, засичала съм го по участия, но като човек е много надменен. Ще ми е интересно какво е казал.
Ето, аудиото е в статията:
https://www.focus-news.net/novini/Bylgaria/D-r-Vlahov-za-Petroha … obshtnost-2974795
Много добре обясни нещата. Каза, че няма много специалисти по темата, които да работят в криминалистиката.
Сгрешили са името в линка, но си е това.

# 41 872
  • София
Магента, няма да излезе ВТ и да го каже, щом досега не го е казал...Даже заяви, че пак би дарил...Това какво трябва да означава. че не изпитва грам вина, че е спонсорирал неясните дейности на групата, няма гузна съвест, даже е горд...

# 41 873
Е какъв пешкир ще обере този убиец, промивал мозъците на деца и използвал съзнанието и телата им за своите извратени практики. Няма да го съдят, защото се застреля. И в затвора щеше да се обеси един ден със сигурност, но поне щеше да има някаква справедливост за роднините на жертвите му, които биха я потърсили. Не и за Ралица, разбира се.
Презумпцията за невиновност/. Никой не може да обвинява, да клевети и да сочи с пръст някой, чиято вина не е доказана и за нея няма издадена присъда! Къде остана и чисто морално- етичната максима:”

# 41 874
Е какъв пешкир ще обере този убиец, промивал мозъците на деца и използвал съзнанието и телата им за своите извратени практики. Няма да го съдят, защото се застреля. И в затвора щеше да се обеси един ден със сигурност, но поне щеше да има някаква справедливост за роднините на жертвите му, които биха я потърсили. Не и за Ралица, разбира се.
Презумпцията за невиновност/. Никой не може да обвинява, да клевети и да сочи с пръст някой, чиято вина не е доказана и за нея няма издадена присъда! Къде остана и чисто морално- етичната максима:”
Присъда няма да има, това е ясно. А доказателства за вина има. Няма презумпция за невинност в случая.

# 41 875
Магента, няма да излезе ВТ и да го каже, щом досега не го е казал...Даже заяви, че пак би дарил...Това какво трябва да означава. че не изпитва грам вина, че е спонсорирал неясните дейности на групата, няма гузна съвест, даже е горд...
Защото не е знаел за какво става дума. Ами Безуханова, нали и тя е дарявала? Внимателно трябва да се проследят всички дарения и мотивите на даряващите.
Кога са продадени имотите на лелите? Откъде са парите за този луксозен кемпер през октомври 2025, с дарения ли е купен?
Откъде са 6 милиона евро в сметката на Ивей?
Това са много пари, да установят откъде идват и защо и задачата е решена наполовина. Както писа някой, Калушев ще обере пешкира, ще го изкарат сектант и педофил, склонил тримата на Петрохан да се самоубият и убил момчетата впоследствие. Няма да задълбават в темата за финансовия поток.

# 41 876
  • София
Относно кмета на София - той оставка няма да подаде, нямам съмнение в това. Предполагам, че когато официално се обявят фактите около случая, ще се извини с половин уста че е "попаднал" в тази ситуация, но заедно с изтъкването, че не е врачка, за да знае, какво ще се случи в бъдеще.
Проблемът е, че излъга пред обществото няколко пъти, а и вече знаейки с категоричност, че Калушев е предизвикал кървавата баня, той си мълчи. Излъга, защото мислеше, че нищо няма да излезе и да се разбере за неговата съпричастност. Даже заяви публично, че пак би дарил на тези хора. Питам се, към днешна дата това ли мисли пак: че отново би им дарил пари и отново би им осигурил институционална подкрепа в ролята си на кмет.

# 41 877
Присъда няма да има, това е ясно. А доказателства за вина има. Няма презумпция за невинност в случая.
Щом има доказателства,дайте да ги обсъдим всички ,иначе твърдението ви виси във въздуха?
Кратко казано -папагалствате,но явно имате и лични мотиви?

# 41 878
  • София
Проблемът е, че излъга пред обществото няколко пъти, а и вече знаейки с категоричност, че Калушев е предизвикал кървавата баня, той си мълчи. Излъга, защото мислеше, че нищо няма да излезе и да се разбере за неговата съпричастност. Даже заяви публично, че пак би дарил на тези хора. Питам се, към днешна дата това ли мисли пак: че отново би им дарил пари и отново би им осигурил институционална подкрепа в ролята си на кмет.
Ще им рухне партийката, ако признае съпричасност   и то не защото партията се крепи на неговото име, а защото освен него всички останали дарители са пряко свързани с нея. Всички са в кюпа. Ако един признае, значи всички по веригата трябва да признаят за кочината, която е сътворена с техните действия и пари.
Статията на Труд е много добра, точна и обобщава и нашите разсъждения..браво!

# 41 879
Щом има доказателства,дайте да ги обсъдим всички ,иначе твърдението ви виси във въздуха?
Кратко казано -папагалствате,но явно имате и лични мотиви?
Достатъчно излизаха разследващи да говорят по случая, сега не вярвам актови видеа и снимки с дечица да ви покажат на вас с Ванне, но предполагам, че ще пуснат нещо, което белким ви задоволи.
И не, нямам личен мотив. Дори не знам как бих могла да имам в тоя случай, освен че са ми изключително противни всички, които защитават педофил и убиец във форум за майки и деца, та затова имам чувствителна нетърпимост.

Общи условия

Активация на акаунт